Öne Çıkanlar türkiye çin ihracat gündem özel gündem özeti meme kanseri Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Metina astım burgan bank kınama galatasaray

Başbakan Yıldırım: "2018 Yılında 110 Bin Yeni Memur Alımı Gerçekleştirilecek"

Başbakan Binali Yıldırım, Sağlık Bakanlığı’nda 36 bin, Milli Eğitim Bakanlığı’nda 20 bin, Adalet Bakanlığı’nda 15 bin, Diyanet İşleri Başkanlığı’nda 9 bin 500, Kredi Yurtlar Kurumu’nda 10 bin 900, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda 2 bin personelin yeni yılda işe başlayacağını bildirerek, “Böylece bütün kurumlarımızda 110 bin yeni memur alımı gerçekleştirilecek” dedi.

Başbakan Yıldırım, Kilis 6. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmanın ardından Kilis Valiliği’nde basına açıklama yaptı. Bugün yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname’ye değinen Yıldırım, “Yıllardan beri ‘kamuda taşeron meselesi’ diye bilinen çalışanlar, bundan böyle devlette daimi işçi kadrosunda görevlerine devam edecekler. Yaklaşık olarak 900 bin çalışanımızın bu sorununu çözmüş olmaktan dolayı mutluyuz” diye konuştu.

“110 BİN YENİ MEMUR ALIMI GERÇEKLEŞTİRİLECEK”

TBMM Genel Kurulu’nda 2018 yılı bütçesinin kabul edildiğine dikkat çekerek, bakanlıklarda ve devlet dairelerinde yapılacak personel alımlarına ilişkin şunları kaydetti:

“2018’te devletin verdiği hizmetleri daha kaliteli bir şekilde daha eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesi için Sağlık Bakanlığımıza 36 bin sağlık personeli alacağız. Milli Eğitim Bakanlığı’nda 20 bin öğretmen ataması gerçekleştireceğiz. Adalet Bakanlığı’nda çeşitli hizmetlerde çalışmak üzere Zabıt Katibi, İnfaz Koruma Memuru gibi 15 bin personeli istihdam edeceğiz. Ayrıca eksik imam ihtiyacını karşılamak üzere Diyanet İşleri Başkanlığı’na 9 bin 500 kadro vereceğiz; imam, müezzin ve Kuran öğretisi olarak buralarda çalışacaklar.

Gençlik ve Spor Bakanlığı her geçen yıl, her geçen ay yurt sayısını arttırıyor. Dolayısıyla Kredi Yurtlar Kurumu’nun da ihtiyacı olan 10 bin 900 personelin 2018’te işe başlaması için gerekli izinleri yapmış durumdayız. Üniversitelerimizde 4 bin, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda 2 bin ve üniversite hastanelerinde 7 bin yeni personel alınacak. Böylece bütün kurumlarımızda 110 bin yeni memur alımı gerçekleştirilecek. Bakanlıklarda, devlet dairelerinde personel eksikliğinden dolayı işyeri aksaması diye bir sorun yaşanmayacak.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.