Başbakan Yıldırım: "AB-Türkiye İlişkisinin Zarar Görmesine İzin Vermeyecek Liderler Olmalı"

Başbakan Binali Yıldırım, Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye hakkında aldığı kararla ilgili, “Avrupalı dostlarımız bilsin ki bu mültecilerle ilgili anlaşmamız ilanihaye böyle devam edecek değildir. Bütün bu gayretler ortadayken kalkıp Türkiye’ye ayar vermeye çalışmak bir en hafifinden vizyonsuzluktur. Ben öyle ümit ediyorum ki bu karar AB liderler zirvesinde hiçbir şekilde dikkate alınmayacak ve yarım asrı geçen AB Türkiye yolculuğunun zarar vermesine rıza göstermeyecek Avrupa’da vizyon sahibi hala liderler olduğunu düşünüyorum” dedi.
Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Fuar Merkezi'nde, İstanbul Sağlık Fuarı'nın kapanış programında konuştu.
“Kendi kendilerine gelin güvey oluyorlar”
Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye hakkında aldığı karara işaret eden Başbakan şunları söyledi:
“AB bir karar aldı.  İki gün önce Avrupa Birliği Parlamentosu’nda  milletvekilleri toplandılar, Türkiye’ye müzakerelerin durdurulmasına karar verdiler. Bu kararın bizim için hiç kıymetiharbiyesi yoktur. Kendi kendilerine gelin güvey oluyorlar. İstedikleri kadar karar alsınlar. Türkiye’nin dinamik yapısı bölgedeki potansiyelini biliyoruz.  İstiyoruz ki Türkiye ile medeni dostluk ilişkilerine olduğuna inandığımız ülkeler Avrupa Birliği Türkiye’nin taşıdığı değerleri de iyi bilsinler.
“Objektiflikten uzak bu kararın hiçbir anlamı yok”
Ne yazık ki Avrupalı dostlarımız mesele Türkiye olduğu zaman objektif düşünce odaklarından uzaklaşıyorlar.
Avrupa Parlamentosunun iki gün önce aldığı karar bunun en güzel örneğidir. Objektiften uzak bu kararın hiç ama hiçbir anlamı yok. Avrupa Parlamentosu bu kararla kendini küçük düşürmekten başka hiçbir iş yapmamıştır.
Milletimiz AB’ye zaten azalmakta olan güven duygusunu  daha da zedelemiştir.
Birlik bu kararını siyasi basiretten iyi niyetten uzak bir şekilde almıştır.
“Türkiye mültecilere sahip çıkmazsa o zaman Avrupa’nın halini görün”
Unutulmamalıdır ki Suriye ve Irak'ta yaşanan insanlık trajedesinden memleketlerini, yurtlarını, canlarını kurtarmak için terk eden milyonlarca vatandaşa, mülteciye kucak açan ülke onları bağrına basan ülke Türkiye’dir. Türkiye bu mültecilere sahip çıkmazsa o zaman Avrupa’nın halini siz bir görün bakalım. Macaristan’a, Avusturya’ya üç beş tane mülteci gitti milletin gözü önünde tekmelediniz.
İnsanlık Türkiye’de. İnsanlığın ölmediği ülke Türkiye’dir.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.