Öne Çıkanlar ankara chp tsk deprem diyarbakır konya cumhurbaşkanı erdoğan bodrum ırak sgk zam Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank

Başbakan Yıldırım: Arkadaşlarımız Gereğini Yapacak, Buna İnanıyorum

Başbakan Binali Yıldırım, istifası istenen belediye başkanlarıyla ilgili olarak, “Arkadaşlarımız gereğini yapacaktır. Buna inanıyorum” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Cuma Namazı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Yıldırım, istifası istenen belediye başkanlarıyla ilgili olarak, “Arkadaşlarımız gereğini yapacaktır. Buna inanıyorum” dedi.

YPG’nin Rakka’yı DEAŞ’tan almasının ardından PKK lideri Abdullah Öcalan’ın posterini açtığının anımsatılması üzerine Yıldırım, “Bir terör örgütüyle başka bir terör örgütünü yok etmek için işbirliği yapmanın ne kadar hazin bir sonuca götürdüğünü bu son fotoğraf ortaya koymuştur. ABD, YPG ve PYD’nin terör örgütü olduğunu anlamak için daha neyi görmek istiyor bunu merak ediyoruz. PKK teröristbaşının fotoğrafının orada sergileniyor olması açıkçası Amerika-Türkiye müttefik ilişkisine en büyük zararı vermektedir. Dolayısıyla bu davranışıyla ABD terörle işbirliği yapmakla kalmıyor, aynı zamanda Türkiye’nin, Suriye’nin geleceğini de tehlikeye atıyor” diye konuştu.

Yıldırım, ABD ile yaşanan vize kriziyle ilgili görüşmeler hakkında ise “Dışişleri yetkilileri karşılıklı olarak değerlendiriyorlar, ümit ederim konu suhuletle bir çözüme ulaşmış olur. Teknik düzeyde çalışmalar devam ediyor” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.