Öne Çıkanlar türkiye galatasaray gündem özeti ihracat çin Prof. Dr. Nevzat Tarhan bugünün gündemi kınama CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel tüpraş Metina burgan bank

Başbakan Yıldırım: Bir Terör Devleti Kuruluyor Ama İzin Vermeyeceğiz

Başbakan Binali Yıldırım, “Ülkemizin onurunu, itibarını korumak için gereken neyse yapacağız. Güneyimizde Suriye ve Irak hudutlarımızda, bir şer kuşağı oluşturulmaya çalışılıyor. Bu projeyi yapanları biliyoruz. Milletimiz rahat olsun. Bizim kardeşliğimizi bozmaya çalışanlar şunu iyi bilsin. Orada bir terör devleti kurulmasına bu millet asla izin vermeyecektir” dedi.

Başbakan Yıldırım, AK Parti Yalova Merkez İlçe 6. olağan kongresinde konuştu. AK Parti’nin 15 yıldır Türkiye’de çok şey değiştirdiğini ifade eden Yıldırım, bundan sonra da “destan yazmaya” devam edeceklerini vurgulayarak şöyle dedi:

“Vesayet odaklarına, kumpasçılara karşı dimdik durduk, milletin hakkını hukukunu sonuna kadar savunduk. İnşallah nice nice destanları yine birlikte yazacağız, bu kadrolarla yazacağız. Önümüzde yeni hedefler, yeni fırsatlar, yeni zorluklar da var. Liderimiz, kurucu genel başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde zorlukları aşa aşa bu aşamaya geldik.”

IKBY REFERANDUMU

Başbakan Yıldırım, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY) yapılan referandumu hatırlatarak, kurulması planlanan bir Kürdistan Devletine müsaade etmeyeceklerini söyledi. Yıldırım şöyle dedi:

“Bugüne kadar ne dedik; ülkemizin onurunu itibarını korumak için gereken neyse yapacağız. Ülkemizin egemenlik haklarına karşı saldırı, nereden gelirse gelsin karşılığını bulur. Güneyimizde Suriye ve Irak hudutlarımızda, bir şer kuşağı oluşturulmaya çalışılıyor. Bu projeyi yapanları biliyoruz. Milletimiz rahat olsun. Bizim kardeşliğimizi bozmaya çalışanlar şunu iyi bilsin. Orada bir terör devleti kurulmasına bu millet asla müsaade etmeyecektir.  Hedefimiz ve amacımız ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktır. Parmakla gösterilen ülkeler arasına çıkarmak.”

15 TEMMUZ VURGUSU

15 Temmuz Darbe girişiminin arkasındakilerin tek hesap verdiğini ve vereceğini de kaydeden Başbakan Yıldırım şöyle dedi:

“15 Temmuz, o darbe girişiminin arkasındakiler şimdi tek tek hesap veriyor. Milletimiz alçaklara dersini verdi. O darbenin arkasında olanlar tek tek hesap veriyor. Başlangıçta Türk yargısıyla mahkemelerle dalga geçtiler, tiyatro oynadılar ama ne yaparlarsa yapsınlar şimdi artık kararlar birer birer çıkıyor. Müebbet hapisler, ağırlaştırılmış müebbet hapisler bir bir geliyor. Bu darbenin arkasındaki alçak örgütün bütün mensupları birer birer hesabını verecek ve bütün failler ortaya çıkarılacak.”

KILIÇDAROĞLU’NA ELEŞTİRİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, İdlib ile ilgili söylediklerini de eleştiren Yıldırım konuşmasına şöyle devam etti:

“Bizim boş laflarla işimiz yok. Kemal Bey bir konuşmaya yapıyor, ‘İdlib'e gitmek doğru bir karardır, biz de tezkereye destek olduk’ diyor. Konuşmanın bir bölümünde söylediğini unutuyor, ‘İdlib'de askerimiz ölürse bunun sorumlusu Erdoğan'dır’ diyor. Yazık be kardeşim, hem tezkereye evet diyeceksin, hem İdlib'e asker gitmesini destekleyeceksin, sonra da şehitler üzerinden siyaset yapacaksın. Millet bunları yutmaz. Dürüst olmak lazım. Özü sözü bir olan, gelecek vadeden, projeleriyle gelecek vadeden bir muhalefete Türkiye maalesef hasret kaldı. Onun için de AK Parti her seçimde rakibi olarak da yine kendisini buldu. Hem Türkiye’de hem Yalova’da çıtayı her seferinde daha da yukarı çıkardınız.”

“2019’DA İKİ SINAVIMIZ VAR”

2019’da yapılacak genel ve yerel seçimlerin önemli bir sınav olduğunu dile getiren Başbakan Yıldırım şöyle dedi:

“Bir sistem değişikliğine ihtiyaç vardı. 15 Temmuz Darbe Girişimi’nden sonra bunu gördük. Anayasa değişikliğine karar verdik. 16 Nisan Türkiye için çok önemli bir fırsattı. Türkiye’nin geleceğine karar verildi. O referandumda 94 yıllık sistemi değiştirdik. Şimdi önümüzde önemli bir hedef var. 2019’da yapılacak seçimler. İki sınavımız var. Yerel seçimler ilk sınavımızı bu seçimde vereceğiz. İkinci sınavımız ise Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Şimdi bu seçimlerde en az yüzde 50’nin üzerinde oy almalıyız. Yeni destanlar yazmalıyız. 2019’da ayrıca milletvekili seçimini de yapacağız. Yani üç seçim var. 2023 hedeflerini gerçekleştireceğiz. Bu seçimleri de başarıyla geçireceğimize inanıyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.