Öne Çıkanlar Covid19 Koronavirüs İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener suriye palandöken chp niğde milletvekili ömer fethi gürer atatürk Kuşadası Belediyesi İdlib şehit Visca türkiye

Başbakan Yıldırım'dan CHP'ye Çağrı, MHP'ye Teşekkür

Başbakan Binali Yıldırım, Meclis’e sunulan başkanlık sistemi ile ilgili Anayasa değişikliği konusuna değinirken, CHP’ye çağrıda bulundu, MHP’ye teşekkür etti. Yıldırım, “AK Parti grubu olarak bu konuda üzerimize düşen ne ise yerine getirmek üzere harekete geçtik. Bu Anayasanın arkasında 316 imzası olan AK Parti grubu olacak. Bu Anayasanın imzasında ülke sorunun çözmede siyaset üstü bir anlayış gösteren MHP olacaktır. Bu Anayasanın arkasında eğer Meclis onay verdiğinde milletin önüne giderse 79 milyon vatan evladı olacaktır. Bu kapı ana muhalefet partisine ardına kadar açıktır, bekliyoruz” dedi.

TBMM Genel Kurulu, 2017 Mali Yılı Bütçesi’nin son görüşmelerini yapmak üzere; Meclis Başkanı İsmail Kahraman Başkanlığı’nda toplandı.
Hükümet adına söz alan Başbakan Yıldırım, 2016 yılının hem dünya hem de Türkiye için çok zor bir yıl olduğunu söyleyerek şunları kaydetti:
"Sıkıntılarla geçen bir yılın sonuna yaklaştık. İnşallah, önümüzdeki yıl 2017 çok daha ferah ve çok daha aydınlık bir yol olacak. Zira 2016 hem dünya için hem de Türkiye için kolay bir yıl olmadı.Vatan hainleri eli kanlı bölücü terör örgütleri kirli ve karanlık emellerini her fırsatta gösterdiler. Hayat hakkına toplumsal huzura kardeşliğimize birliğimize kast eden hainler kanlı cinayetlerine yenilerini eklediler.”

15 TEMMUZ
Konuşmasında, 15 Temmiz gecesine bir kez daha değinen Başbakan Binali Yıldırım,”Bizi birbirimize düşüreceklerini zannettiler. Ancak başaramadılar, asla başaramayacaklar” dedi. Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:
“Terör karşısında milletçe bir olduk, beraber olduk birlikte Türkiye olduk. 15 Temmuz'da bu Gazi meclisimiz dünyanın en alçak saldırısına uğradığında siz değerli milletvekillerimiz örnek bir birliktelik tablosu sergilediniz. Milletvekillerimiz ve vatandaşlarımız ile birlikte o alçak saldırı karşısında milli iradeye sahip çıktı. Milletin evini alçaklara hainlere teslim etmediniz.Cumhurbaşkanımız asker elbisesi içerisindeki hainlerce teröristlerce hedef alındı, öldürülmek istendi. Güvenlik güçlerimizle demokrasiyi ve özgürlükleri savunmak için vatandaşlarımızın üzerine bombalar yağdı. İnsanımız canını vermekten asla gözünü kırpmadı. O karanlık geceyi başta millet olmak üzere, Cumhurbaşkanımız, hükümetimiz ve siyasi partilerimizin birlikte ortaya koyduğu demokrasideki kararlı duruşu aydınlattı.”

TERÖRE SİYASET ÜSTÜ BİR BAKIŞ SERGİLİYORUZ
Başbakan Yıldırım, terörle mücadelede kararlılıklarını anlatırken, teröre siyaset üstü bir bakış sergilediklerini kaydetti. Türkiye’de özellikle son aylarda yaşanan terör olaylarına dikkat çeken Yıldırım, şöyle konuştu:
“Terör asla Türkiye'yi teslim alamaz, alamayacak. Kin ve nefret tohumları mutlaka yok olmaya mahkum olacak. Ne yaparsa yapsınlar sonları hüsrandır. Terör karşısında Türkiye büyümeye gelişmeye devam edecek. Ülkemizi bölmeye çalışanlar şunu iyi bilmelidir; bu aziz milletin birlik beraberliğini yok edecek hiçbir güç yoktur. Şer odakları mutlaka yok olmaya mahkum olacaklar. Bin yıllık kardeşlik hukukumuzu bozmak isteyenler hangi alçak yöntemlere başvurursa vursunlar sonları hüsrandır başarısızlığa mahkum olacaklardır. FETÖ ve diğer hiç bir unsur bu aziz milletin birliğini bozamayacaklar. Bütün güvenlik güçlerimize polisimize, askerimize, jandarmamızla, bekçimizle gurur duyuyoruz. Onlar her türlü takdiri hak ediyorlar. Devlet olarak hükümet olarak millet olarak bütün imkanlarla onların yanındayız. Sizlerin siyasi fikirlerinizi bir kenara bırakarak ortaya koyduğunuz dayanışma şehitlere duaların en güzelidir şehit yakınlarına en büyük destektir. Bütün terör örgütleri aynıdır. Hepsi insanlığın  düşmanıdır. Hiç birinin dini inancı kutsalı yoktur.Terörü birlik ruhu ile kardeş dayanışması ile mutlaka dize getireceğiz. Devletimiz ve milletimiz hiç bir zaman terörün millet ile devlet arasına girmesine izin vermeyecektir.Bütün amacımız davamız ülkemiz için demokrasi ve hukuk devletinin tesisidir. Bütün davamız 79 milyon vatandaşımızın 81 vilayetimizin huzurudur mutluluğudur güvenidir.”

ANAYASA TARTIŞMALARI
Başbakan Yıldırım, Türkiye’nin yeni bir Anayasaya ihtiyacı olduğunu vurguladı. Siyasi partilerin Anayasa sözlerini hatırlattı, 367 Cumhurbaşkanlığı seçim krizini anımsattı. Yıldırım, Meclis’e sunulan başkanlık sistemi ile ilgili Anayasa değişikliği konusuna değinirken, CHP’ye çağrıda bulundu, MHP’ye teşekkür etti. Yıldırım şöyle dedi:
“Mevcut durumda artık Anayasada ve yönetim sisteminde değişiklik öncelikli bir mesele haline gelmiştir. AK Parti grubu olarak bu konuda üzerimize düşen ne ise yerine getirmek üzere harekete geçtik. Bu Anayasanın arkasında 316 imzası olan AK Parti grubu olacak. Bu Anayasanın imzasında ülke sorunun çözmede siyaset üstü bir anlayış gösteren MHP olacaktır. Bu Anayasanın arkasında eğer Meclis onay verdiğinde milletin önüne giderse 79 milyon vatan evladı olacaktır. Bu kapı ana muhalefet partisine ardına kadar açıktır, bekliyoruz. Herkesin oy hakkı var. Sorunları geleceğe havale etmek, bir siyasi yöntem olamaz. AK Parti 14 yıllık iktidarında sorunları torunlara havale etmedi, çöze çöze bu günlere geldi.”
Başbakan Yıldırım, başkanlık sistemi ile ilgili Anayasa değişikliği teklifine yönelik, “rejim” tartışmalarını değerlendirdi. Değişikliğin neyi amaçladığını ise şöyle anlattı:
“Yeni getirilen yönetim sisteminde kuvvetler ayrılığı net bir şekilde ortaya konmuştur. Kanun teklif etme işi kanun yapma işi tamamen TBMM'nin yetkisine bırakılmıştır. Yasama ve yürütme halka karşı ayrı ayrı sorumlu olacaktır. Seçimler 5 yılda bir yapılacak. Milletvekili ve Cumhurbaşkanı seçimi aynı gün olacaktır. Böylece her seçim güçlü ve tek başına iktidar çıkacaktır. Bunun adı da sürekli istikrardır. Yürütme, karar süreçleri çok hızlanacaktır. Cumhurbaşkanı devletin başı olarak yürütme yetkisini kullanmış olacaktır. Cumhurbaşkanı sorumluluğunu da yerine getirecektir. Yasama ve yürütme meşruiyetini milletten aldığı için hesap sorulabilen sisteme dönüşmüştür. Rejim değişikliği esasen eksen kayması tartışmaları boş ve anlamsız hale gelmiştir. Türkiye'nin ekseni bellidir, yolu bellidir. Türkiye'nin yolu muasır medeniyetler yoludur. Gazi Mustafa Kemal'in gösterdiği yoldur. Rejim tartışmaları 1923 yılında tamamen kapanmıştır, sona ermiştir.”

İLK BÜTÇE KONUŞMASI
İlk bütçe konuşmasını yapan Başbakan Yıldırım’ın konuşması 300 sayfalık kitapçıkta toplandı. Yıldırım, terör, dış politika, iç politika, anayasa değişikliği, ekonomik adımlar ve Suriye ile ilgili değerlendirmelerin yer aldığı 300 sayfalık kitapta, AK Parti iktidarlarının ekonomik politikaları da yer aldı.

KILIÇDAROĞLU VE BAHÇELİ DİNLEDİ
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, tüm grup konuşmalarını başından sonuna kadar dinleyen tek lider oldu. Zaman zaman kuliste oturmayı tercih eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ise Başbakan Yıldırım konuşunca Genel Kurul salonuna girdi.
Başbakan kürsüde konuşurken, AK Partililer konuşmasını alkışlarla kestiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.