Öne Çıkanlar türkiye galatasaray ihracat çin gündem özeti ak parti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu gündem özel meme kanseri Metina milliyetçi hareket partisi astım

Başbakan Yıldırım'dan Hüsnü Bozkurt'a Tepki: Densiz, Alçak, Sen Kimsin?

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’un açıklamalarını eleştirerek, “Şimdi gün yaklaştıkça bir tane milletvekili de çıkmış densiz densiz konuşuyor. Ne diyor? ‘İstiklal Savaşındaki gibi eğer buradan evet çıkarsa evet verenleri nasıl Yunanı denize döktüğümüz gibi İzmir’den denize dökeceğiz.’ Densiz, alçak, sen kimsin bu millete böyle tehdit etmeye, hakaret etmeye… Bunlara gereken cevabı verecek misiniz?” dedi.

Başbakan Yıldırım, Yozgat’ta düzenlenen mitinge katıldı. Terörle mücadeleye değinen Yıldırım, Türkiye’yi böyleme kimsenin gücünün yetmeyeceğini, mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini belirtti. 15 Temmuz darbe girişiminin mevcut anayasa ile daha fazla yol alınamayacağını gösterdiğini ifade eden Yıldırım, “Türkiye bir darbeyle, dayatmayla karşı karşıya geldi. Mevcut anayasa 82 model, her tarafı dökülüyor. Şanzımanı dağılmış, anayasayı yapan darbeciler yok olmuş, gitmiş. Bu dünyadan öbür dünyaya gitmiş. Hala bunların anayasası ile devam etmek mecburiyetinde miyiz? Bu anayasa dertlerimize çare bulamıyor. Türkiye’nin gelişen ihtiyacını karşılamıyor. Siyasetteki dertlerin dermanı millettir. Milletin iyileştiremeyeceği, tedavi edemeyeceği hiçbir hastalık, dert yoktur. Biz de bu anlayışla MHP ile bir araya gelerek Türkiye’nin artık işe yaramayan, sorunlara çözüm üretmeyen bu anayasasını değiştirmek için çalışma yaptık” dedi.  Mevcut anayasanın dertlere çare bulamadığını söyleyen Yıldırım, CHP’ye Meclis’e anayasa değişikliğini getirmesini istediklerini ancak bunun yapılmadığını, HDP’nin ise çukur kazmaktan bu işlere vakit ayıramadığını belirterek, “Kürt kardeşlerimizin verdiği oylara ihanet eden HDP gitti kandilin emrine girdi. Milletin oyunu Kandile peşkeş çekti. HDP ve CHP bu dönemde adeta ikiz kardeş gibiler. İkisi de hep bir ağızdan hayır şarkısı söylüyorlar” dedi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun anayasa değişikliğinin tanınmayacağına yönelik sözlerini anımsatan Başbakan Yıldırım, “Ey Kılıçdaroğlu sen tanısan ne olur tanımasan ne olur, millet de seni tanımaz, zaten tanımıyor. Bu anayasaya evet diyenler ihanet ediyor diyor, hadi oradan. Şimdi gün yaklaştıkça bir tane milletvekili de çıkmış densiz densiz konuşuyor. Ne diyor? ‘İstiklal Savaşındaki gibi eğer buradan evet çıkarsa evet verenleri nasıl Yunanı denize döktüğümüz gibi İzmir’den denize dökeceğiz.’ Densiz, alçak, sen kimsin bu millete böyle tehdit etmeye, hakaret etmeye… Bunlara gereken cevabı verecek misiniz?” dedi.

YOZGAT HAVALİMANIN İNŞATINA BU SENE BAŞLANACAK
CHP ile HDP’nin birbirlerini tanımıyormuş gibi yaparak hayır için çalıştığını ifade eden Yıldırım, Avrupa’daki bazı yöneticilerin Türkiye’ye karşı ibretlik bir tavır içinde olduklarını, bazı siyasetçilerin, gazetecilerin, PKK’lı ve FETÖ mensubu teröristleri kol kanat gerdiğini belirterek, “Siz kendi ülkenize bakın. Sizin bu sene seçimleriniz var Türkiye üzerinden siyaset yaparak seçim kazanmayı mı hedefliyorsunuz? Bu iş yanlış, katil PKK’ya, FETÖ’ya kucak açmak ülkenizi damarlarına kadar zehirler. Bunların hepsi terör örgütü, hepsi insanlığın, çağımızın belası” diye konuştu.  Yıldırım, idam sloganları üzerine, önce anayasa değişikliği oylamasının sonuçlanması gerektiğini ifade etti. Yozgat Havalimanını inşaatını bu sene başlayacağını anlatan Yıldırım, Türkiye’nin gelişmesinin istenmediğini, bu nedenle de terör örgütlerinin propagandasının yapıldığını kaydetti. Bazı Avrupa ülkelerinin terör örgütlerine yönelik tavrını eleştiren Yıldırım, “Benim Adalet Bakanım Bekir Bozdağ gidince kapılar kapanıyor, salonlar iptal ediliyor, Almanya’da konuşturulmuyor” dedi. Anayasa değişikliğinin kabul edilmesi halinde bir daha darbelerin yaşanmayacağını anlatan Başbakan Yıldırım, yeni anayasa ile terör belasının tamamını üstesinden gelineceğini, kol-kanat altında gezen terör örgütlerinin artık ortalıkta dolaşamayacağını vurguladı.

TÜRKEŞ’İN HAYALİ DE BAŞKANLIK SİSTEMİYDİ
CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun anayasa değişikliğine ilişkin değerlendirmelerini sert bir dille eleştiren Başbakan Yıldırım, anayasa değişikliğini anlattı. Merhum Alparslan Türkeş’in hayalinin de başkanlık sistemi olduğunu ifade eden Yıldırım, “Onunu mirasını devralan MHP’li, BBP kardeşlerimizle, ülkücü kardeşlerimizle milliyetçilerle, alperenlerle bir oldu beraber olduk Başbuğun hayalini gerçeğe dönüştürüyoruz” dedi. Sistemin tıkanan yönlerinin elden geçirildiğini anlatan Yıldırım, yüzde 50’u alabilmek için ülkenin her yerinden oy alınması gerektiğini ifade ederek, “Ağustos böceği gibi yan gelip yatanlar, iktidar yüzü görmeyecek. Onunun için bunlar avaz avaz bağırıyorlar” dedi. Yıldırım, Yozgat’a yapılan yatırımları anlattı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.