Öne Çıkanlar türkiye galatasaray ihracat çin gündem özeti bugünün gündemi Metina kınama dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu ak parti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yapı kredi

Başbakan Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu’na: Daha Muhtarlara Ait Özel Bir Kanun Olduğundan Haberi Yok

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Bağımsız bir muhtarlar kanunu olması lazım” sözlerine ilişkin “Gariban daha muhtarlara ait özel bir kanun olduğundan haberi yok. Şehir ve Kasabalarda Mahalle Muhtar ve İhtiyar Heyetleri Teşkiline Dair Kanun var. Yetmemiş 1977’de buna Muhtar Ödenek ve Sosyal Güvenlik Kanunu diye ilave bir kanun daha yapılmış” dedi.

Başbakan Yıldırım, AK Parti Bartın 6. Olağan İl Kongresi’nde konuştu. Yıldırım, Kudüs krizine ilişkin “Amerika Başkanı bir gün çıktı, böbürlenerek, imzasını da göstererek efendim bir kağıda imza attı. Neymiş? Kudüs'ü İsrail'in başkenti yapacakmış. 'Ben yaptım, oldu' demekle oluyor mu? Olmuyor. O gün dedik ki 'yanlış hesap Kudüs'ten döner, Kudüs sahipsiz değil’” ifadelerini kullandı.

“Kanunları Da Var Bu İhtiyaçların Hepsi Düşünülmüş”

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun “bağımsız bir muhtarlar kanunu olması lazım” sözlerine ilişkin Yıldırım şunları dedi:

“Türkiye Cumhuriyeti, kuruluş tarihinden daha eski müessese bunların kanunu falan yok mu dedim acaba bir bakın bakalım. Gariban daha muhtarlara ait özel bir kanun olduğundan haberi yok. Şehir ve Kasabalarda Mahalle Muhtar ve İhtiyar Heyetleri Teşkiline Dair Kanun var. Yetmemiş 1977’de buna Muhtar Ödenek ve Sosyal Güvenlik Kanunu diye bir de ilave bir kanun daha yapılmış.

Yıldırım, AK Parti hükümeti tarafından muhtarlara yönelik önemli düzenlemeler yapıldığını ifade ederek, “Muhtarların taleplerini artık bilgisayar ortamında kabul ediyoruz. Bunun için İçişleri Bakanlığında özel bir Muhtarlar Dairesi kuruldu. Muhtarların, valiliklerde vali yardımcısı, büyükşehirlerde yerel sekreter yardımcısı, diğer belediyelerde de bir başkan yardımcısı sorumlu olarak görev yapıyor. Kılıçdaroğlu diyor ki ‘Biz iktidar olursak belediyelerden muhtarların işiyle ilgili görevlendirme yapacağız.’ Bunlar yapılmış Kılıçdaroğlu, kanunları da var bu ihtiyaçların hepsi düşünülmüş” diye konuştu.

“Bu Kanuna Ret Vermişler”

19 Ekim’i Muhtarlar Günü ilan edildiğini Resmi Gazete’de yayınlandığını belirten Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti:

“Ama daha önemlisi 2002'de muhtarlar, 97 lira para alıyordu. Şimdi bin 503 lira para alıyorlar, bütün muhtarlara maaş bağlandı, 50 bin muhtar istisnasız bu parayı alıyor. Buna ilave sigorta, emeklilik primlerini de devlet yatırıyor, bunu da üzerine koyduğu zaman 2 bin 116 lira her bir muhtarımıza kaynak aktarıyoruz. Muhtarlar daha fazlasını hak ediyor ama bu CHP, bu Kılıçdaroğlu bunları söylüyor da muhtarların bu haklarını verirken, maaşlarını düzeltirken getirdiğimiz kanuna ne vermişler diye bakın dedim. Ret vermişler ret, kanun görüşülüyor maaşlar artacak primlerini devlet verecek ana muhalefet partisi ‘ben yokum’ diyor ondan sonrada muhtarlara kanun çıkaracağım diye bol keseden atıyor önce mevcudu öğren.”

Sen Yaya Yürürken Kamyoncularla Biz Beraberdik”

Yıldırım, Kılıçdaroğlu’nun kamyoncuların sorunlarından bahsetmesi üzerine şöyle konuştu:

“Sayın Kılıçdaroğlu’na bütçe konuşmasındaki kamyon işi de fazla koymuş. Ha babam 10 dakika da kamyonculardan bahsetti. Kamyoncuların ne sorunu olduğu, bizim kamyoncuların sorunlarını bilmediğimizden tutun neler neler. Ey Kılıçdaroğlu, sen o yollarda yaya yürürken, kamyoncularla biz beraberdik. Sen o günlerde İstanbul’dan Ankara’ya FETÖ’cularla, bölücülerle kol kola gidiyordun sen ne anlarsın bu işlerden."

“Türkiye’nin Hizmet Gördüğü Yıllar Sağ İktidarların Olduğu Yıllardır”

Türkiye'nin hizmet gördüğü yılların sağ iktidarların dönemleri olduğunu ifade eden Başbakan Yıldırım, "Çok partili hayata bakın 1950-1960 arası Türkiye’nin destan yazdığı yıllardır Adanan Menderes’in iktidar dönemidir. 60’lı yıllarda 70’li yıllarda zayıf iktidarlarla Türkiye kazanımını kaybetmiştir. 80’li yıllar Özal’ın iktidar yılları yine Türkiye’nin sıçrama yaptığı yıllardır. 90’lı yıllara geldik tekrar Türkiye kazanımını kaybetmiş. 2000’li yıllarda hamd olsun AK Parti tek başına iş başına geldi 15 yıldır da Türkiye kazanmaya devam ediyor” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.