Öne Çıkanlar Covid19 Koronavirüs İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener suriye palandöken Kuşadası Belediyesi chp niğde milletvekili ömer fethi gürer atatürk İdlib şehit Visca türkiye

Başbakan Yıldırım:  "Demokrasiye Sahip Çıkmak, Teröre Sahip Çıkmamakla Olur"

Başbakan Binali Yıldırım, demokrasiye hep birlikte sahip çıktığını belirterek,  “Ama demokrasiye sahip çıkmak için teröre sahip çıkmayalım. Demokrasiye sahip çıkmak, teröre sahip çıkmamakla olur. Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki 'Demokrasiye sahip çıkın'. Ey Kılıçdaroğlu; demokrasiye elbette sahip çıkacağız. Demokrasiye birlikte sahip çıkacağız ama demokrasiye sahip çıkmak için teröre sahip çıkmayalım. Demokrasiye sahip çıkmak, teröre sahip çıkmamakla olur” dedi.

Başbakan Yıldırım, açılışlarda bulunmak üzere geldiği Erzincan’da halka hitap etti. Tarımın öneminden ve yeni projelerden bahseden Başbakan, “Siz her şeyi hak ediyorsunuz” dedi ve ekledi. “Çünkü siz 15 Temmuz'da ülkemizin geleceğini karartmak isteyenleri, 79 milyon kişi canını siper ederek geçit vermediniz.”
Yıldırım şöyle dedi:
“Tarım ve hayvancılık gelişmiş ülkelerde bile candan gelir. Can boğazdan gelir. İnsanların ihtiyaçlarını gidermek için üretmek lazım. Toprağı suyla buluşturmak lazım. İşte onun için tarım ve hayvancılık sektörüne çok önem veriyoruz. Şimdiye kadar tarım ve hayvancılığa 90 milyar lira destek vermişiz. Helali hoş olsun, siz daha fazlasını hak ediyorsunuz.”

ÇİFTÇİYE MAZOT MÜJDESİ
Yıldırım, memleketi Erzincan’da çiftçiye bir de müjde verdi. Yıldırım, “2018 desteklerinden itibaren mazotta da önemli bir indirim geliyor. Çiftçiler tarlasını sürerken, deponun yarısı sizden yarısı bizden. Mazotu 1 lira yapacağım diyenlere inanmayın, hayal tacirliği yapıyorlar” diye konuştu.
Konuşmasını 15 Temmuz gecesi yaşananları anlatmakla sürdüren Yıldırım, “79 Milyon canını ortaya koyarak alçaklara gereken dersi verdiniz. Bayrağı yere düşürmediniz. Sizlerin duruşu Türkiye’nin, aydınlık geleceğinin habercisi oldu” dedi.

KILIÇDAROĞLU’NA DEMOKRASİ YANITI
Başbakan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Cumhuriyet Gazetesi yazar ve yöneticileri ile HDP’lilerin tutuklanma tepkisini de değerlendirdi. Kılıçdaroğlu’nun, “Demokrasimize sahip çıkalım” sözlerine de yanıt veren Başbakan Yıldırım şöyle dedi:
“Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki 'Demokrasiye sahip çıkın'. Ey Kılıçdaroğlu; demokrasiye elbette sahip çıkacağız. Demokrasiye birlikte sahip çıkacağız ama demokrasiye sahip çıkmak için teröre sahip çıkmayalım. Demokrasiye sahip çıkmak, teröre sahip çıkmamakla olur. Ülkenin her yanında bilumum şer odaklarıyla amansız mücadele diyoruz. Bu mücadelede her gün yeni başarılar elde ettikçe bazılarının nasırına bastığımızı biliyoruz. Ciyak ciyak bağırıyorlar.  Ses veriyorlar. ne derseniz deyin, Ne yaparsanız yapın bir tek terörist kalmayana kadar bu mücadele devam edecek. Bu ay yıldızlı bayrak ülkenin her köşesinde dalgalanıncaya kadar bu mücadele devam edecek. İçerideki ve dışarıdaki destekçilerin heveslerini kursaklarına bırakana kadar devam edeceğiz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.