Başbakan Yıldırım: "Down Sendromu Bir Hastalığı Değil, Bir Farklılığı İfade Ediyor"

Başbakan Binali Yıldırım, Down sendromunun hastalık değil farklılık olduğuna dikkat çekerek, “İnanıyorum ki, Down sendromlu kardeşlerimizin hayatın her alanında varlık göstermeleri, toplumsal zenginliğimizin ve insani değerlerimizin daha da artmasını sağlayacaktır” mesajını paylaştı.

Başbakan Yıldırım, Dünya Down Sendromu Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. “Down Sendromu Farkındalık Günü vesilesiyle bütün Down sendromlu evlatlarımızı ve ailelerini sevgiyle, muhabbetle selamlıyorum” diyen Yıldırım, Down sendromunun bir hastalığı değil, bir farklılığı ifade ettiğini belirterek şunları kaydetti:
“Bu farklılığın bilincinde olmak, hepimizi yakından ilgilendiren bir sosyal meseledir. Bu çocuklarımızın düzenli ve disiplinli bir şekilde çalışarak sosyal hayatta yer edinebilmeleri, bizim sosyal sorumluluklarımızı yerine getirebilmemizle mümkün olacaktır. İnanıyorum ki, Down sendromlu kardeşlerimizin hayatın her alanında varlık göstermeleri, toplumsal zenginliğimizin ve insani değerlerimizin daha da artmasını sağlayacaktır.

“BİZİM SİYASETİMİZİN TEMELİNDE İNSANA HİZMET VARDIR”
Özel eğitime ihtiyaç duyan bütün vatandaşlarımız gibi Down sendromlu kardeşlerimizin de her türlü ihtiyaç ve taleplerini karşılamak hükümetimizin önceliklerindendir. Bizim siyasetimizin temelinde insana hizmet düşüncesi vardır. İnsana hizmet düşüncesiyle yürütülen kampanya ve projeleri yürekten destekliyor, herkesi en üst düzeyde sorumluluk üstlenmeye davet ediyorum. Down sendromlu kardeşlerimiz ve aileleri başta olmak üzere bütün vatandaşlarımıza en içten sevgilerimi sunuyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.