Başbakan Yıldırım: Kışlaları Şehir Dışına Taşıyoruz

Başbakan Binali Yıldırım, şehir içerisindeki tüm kışlayı, şehir dışına taşıyacaklarını bildirdi. Yıldırım, “Çıkardığımız KHK'larla, TSK'yı olması gerektiği asli yerine taşıyoruz. Her darbe sonrası ordumuzu daha zayıflattılar. Darbe gecesi Ankara'da, İstanbul'da tankların çıktığı o kışlaları da şehrin dışına taşıyoruz. Bu bağlamda Mamak'ta, Etimesgut'taki kışlalar Polatlı tarafına gidecek. İstanbul'da Maltepe ve Hasdal kışlaları Çorlu tarafına gidecek. Ne işi var tankın şehirde? Güvercinliği kapatıyoruz, helikopterler Isparta'ya gidecek. Tehdit şehirlerin merkezinde değil, tehdit sınırlardadır. Bütün birikimlerimizi sınır bölgesine taşıyacağız. Ülkemizi dış tehditlere karşı savunacağız” ifadelerini kullandı.
 
Yıldırım, Meclis’te AK Parti Grup toplantısında konuştu. 15 Temmuz hain darbe girişiminin, hem millette hem de devlette açtığı yarayı kapatmak için olağanüstü bir çaba içerisinde olduklarını anlatan Yıldırım, “Kahraman Türk milleti her konuda olduğu gibi ekonomide de üzerine düşeni yapmıştır. 11 milyar dolar parasını bozdurarak Türk ekonomisinin gücüne güç katmıştır. Bürokrasi hiçbir şey olmamış gibi çalışmalarını sürdürmüştür” şeklide konuştu.
 
Yenikapı çağrısı
 
15 Temmuz askeri darbe girişiminden sonra başlayan, “demokrasi nöbetleri” Pazar günü Yenikapı’da yapılacak büyük mitingle son bulacak. Mitinge yüz binlerin katılması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sonra, Başbakan Binali Yıldırım da, muhalefet partilerine CHP ve MHP’ye çağrı yaptı. Yıldırım şöyle dedi:
 
“Yine ilk günden itibaren siyasi parti liderleriyle istişare halinde olduk. Dün de sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile genel merkezde MHP lideri Sayın Devlet Bahçeli ile Meclis'teki makamında ziyaret ettim. Kendilerine OHAL sürecinde hükümetin aldığı kararlarla ilgili kapsamlı bilgi aktardım. Sayın Cumhurbaşkanımız pazar günü İstanbul'da büyük bir demokrasi ve şehitler mitingi gerçekleştirecek. Bu mitinge AK Parti olarak tüm teşkilatlarımızla katılım sağlayacağız. Cumhurbaşkanının çağrısı  doğrultusunda hepimiz Yenikapı'da hazır olacağız. Demokrasimizin en büyük mitingini gerçekleştireceğiz. Cumhurbaşkanımızın parti liderlerine yaptığı çağrıyı ben tekrarlamak istiyorum; Gün birlik ve beraberlik günüdür. Dolayısıyla CHP liderini, MHP liderini ve partilileri bu büyük buluşmaya davet ediyorum. Onların büyük şölene gelerek dostluk, kardeşlik dayanışmasını bütün milletimizle göstermelerinin önemli olduğunu ifade ediyorum. Düşüncelerini milletimizle paylaşmalarını, geleceğimiz ve kardeşliğimiz için önemli olduğunu düşünüyoruz.”
 
17-25 Aralık Hatırlatması

Başbakan Yıldırım, FETÖ ile ilgili amansız mücadelelerini 17-25 Aralık’ta başlattıklarını anımsatırken, bu mücadelede yalnız kaldıklarını dile getirdi. Yıldırım, siyasi partilerin ve medyanın 15 Temmuz’da verdiği desteği o gün vermedikleri siteminde bulunarak şöyle dedi:
 
“17-25 Aralık darbe girişiminden sonra FETÖ denen örgüte amansız bir mücadele başlatmıştık. Ancak bu hain örgütle mücadelede hep yalnız bırakıldık. Siyasi partilerden beklediğimiz desteği alamadık. Medyadan beklediğimiz tam desteği alamadık.  Uluslararası planda da maalesef beklediğimiz desteği göremedik. 15 Temmuz'da bu hain örgütün maskesi öyle bir düştü ki sadece biz değil tüm Türkiye bu hainlerin gerçek yüzünü gördü. Bu hain örgütün maskeleri öyle bir düştü ki şu anda bütün Türkiye bu hainlerin gerçek yüzünü gördü. 79 milyon amansız mücadele veriyor. Bu hain örgütü ve bölücü terör örgütünü jiletle kazır gibi mübarek topraklardan kazıyacağız. Her tedbiri kararlılıkla aldık, almaya devam edeceğiz. Türkiye kelimenin tam anlamıyla uçurumun kenarından gördü. En büyük tahribat ordumuz içinde ve TSK içinde yaptı. Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretlerinin anlamlı dizelerini aktarmak isterim ‘Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler’ Kuranı Kerim'de de denildiği gibi sizin şer gibi gördüklerinizde hayır vardır. Sizin hayır gibi gördüklerinizde şer vardır. 15 Temmuz gecesi kabus gibi çökmek istediler. Rabbim nasıl kara kışın ardından yaz getiriyorsa 15 Temmuz şer girişimini de hamdolsun hayra tertip etti.”
 
15 Temmuz akşamı Türkiye kelimenin tam anlamıyla uçurumun kenarından döndüğünü ifade eden Başbakan,  darbe girişiminin başarılı olması halinde bugün dengelerin alt üst olacağını söyledi. Yıldırım, “bugün ne anayasa olacaktı, ne hukuk işleyecekti ne de Gazi Meclis var olacaktı. Siyasi partiler kapatılmış olacak ve siyasi irade tamamen yok edilecekti. Bu darbe girişimi başarılı olsaydı, özgür basından, ifade özgürlüğünden hiçbir eser kalmayacaktı” dedi.
 
OHAL hatırlatması
 
Başbakan, 15 Temmuz’dan sonra alınan OHAL kararı ile ilgili bir kez daha hatırlatmada bulundu. OHAL’in halkın günlük yaşantısını etkilemeyeceğini bir kez daha vurguladı. Başbakan Binali Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
“OHAL milletimize değil, hükümete devlete ilan edilmiştir. Bu darbe girişimini yapanlar, onların destekçilerinin tamamen ortaya çıkarılması ve hesapların sorulması için biz kendimize OHAL ilan ettik. Millet serbest, istediğini yapsın. Onlar yapması gerekeni 15 Temmuz gecesi yaptılar. Bu darbe girişimini yapanlar, onların destekçilerinden hesap sorulması için biz kendimize OHAL ilan ettik.”
 
Haşhaşileri tek tek tespit ettik
 
Başta ordu olmak üzere devletin tüm kurum ve kurumlarında FETÖ’cüleri tespit ettiklerini ve etmeye devam edeceklerini kaydeden Başbakan KHK’larla ilgili alınan kararları da şöyle anlattı:
 
“En küçük bir hak ihlaline müsamaha göstermeyeceğiz. Kararlı bir şekilde devlet içine nüfuz etmiş mikropları tek tek temizliyoruz. KHK ile bu virüs temizliğini başlattık. Bu bağlamda FETÖ ile irtibatı bulunan 35 sağlık kuruluşu, 1045 eğitim kuruluşunu, 15 üniversiteyi, 29 sendikayı diğer bir deyişle ajan yuvalarını kapattık. Kamuda benzeri bir temizliği başlattık. Yargıda yine bu Haşhaşileri tek tek tespit ettik. Ayrıca darbe girişiminin soruşturulması içinde yargının ve kolluğun çalışmalarını kolaylaştıracak düzenlemeleri gerçekleştirdik.
TSK içinde de kapsamlı bir temizlik hareketi başlattık. Yine terör örgütünün yayınlarına son verdik. En büyük düzenlemeyi TSK içinde yaptık. Bu düzenlemeler TSK'yı zayıflatmayacak tam aksine daha güçlü her türlü tehdide hazırlıklı hale getirecektir. Tehdit türleri değişiyor. Silahlı kuvvetlerin bütün enerjisini asli işlerine harcaması geleceğimiz için olmazsa olmazdır.”
 
 
Kışla şehir dışına taşınıyor
 
Başbakan Binali Yıldırım, kışlaları şehir içerisinden, şehir dışına taşıyacaklarını açıkladı. Başbakan şöyle devam etti:
 
“Çıkardığımız KHK'larla, TSK'yı olması gerektiği asli yerine taşıyoruz. Her darbe sonrası ordumuzu daha zayıflattılar. Her darbe sonrasında orduyu vatan savunması noktasında zayıf düşürdüler. Akıncı Üssü'nü kapatıyoruz. Bu üs Ankara için bir yaşam alanı haline gelecek. Darbe gecesi Ankara'da, İstanbul'da tankların çıktığı o kışlaları da şehrin dışına taşıyoruz. Bu bağlamda Mamak'ta, Etimesgut'taki kışlalar Polatlı tarafına gidecek. İstanbul'da Maltepe ve Hasdal kışlaları Çorlu tarafına gidecek. Ne işi var tankın şehirde? Güvercinliği kapatıyoruz, helikopterler Isparta'ya gidecek. Tehdit şehirlerin merkezinde değil, tehdit sınırlardadır. Bütün birikimlerimizi sınır bölgesine taşıyacağız. Ülkemizi dış tehditlere karşı savunacağız. TSK'yı bu düzenlemelerle harbe daha hazır hale getiriyoruz. Devletiyle, milletinin kucaklaştığı bir orduyu sağlıyoruz. İçerideki hainleri yok etmiş bir ordu, milletimizin desteğiyle tekrar dünyanın parmakla gösterilecek ordusu haline gelecek. Bir yandan hainleri temizliyor, diğer yandan da geleceğe yürüyüşümüzü sürdürüyoruz.”
 
Yıldırım asıl tehlikenin içerde değil, sınırlarda olduğunu da vurguladı. 
 
“FETÖ’nün kardeşi PKK da temizlenecek”
 
FETÖ’den sonra Türkiye’de PKK terör örgütünü de temizleyeceklerini kaydeden Başbakan, “15 Temmuz'da FETÖ başarılı olamadı, ama kardeşi PKK alçakça saldırıları yapıyor. Onun da hesabını soracağız. FETÖ'ye nasıl milletle beraber gereğini yaptıysak, PKK terör örgütünü de bu ülkenin sorunu olmaktan çıkaracağız” diye konuştu.
 
Kırsalda daha fazla operasyonlara ağırlık vereceklerini duyuran Başbakan, “İçindeki FETÖ hainleri temizlemiş emniyet, silahlı kuvvetler terörle mücadelede çok daha etkin sonuçlar alacaktır” dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.