Öne Çıkanlar Nevruz Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici kayserideki tecavüz davası fetö Sosyal Güvenlik Kurumu Settar Tanrıöğen taburcu oldu mu kati piri doğal kan yerine kullanılabilecek yapay kan türk öğrenciler çin

Başbakan Yıldırım: Millet Sahip Çıkmasaydı Bu İşin Üstesinden Gelemeyebilirdik

Başbakan Binali Yıldırım, “O gece millet meseleye sahip çıkmasaydı, gençler meseleye sahip çıkmasaydı. Bu işin üstesinden gelemeyebilirdik. İletişim bu kadar kuvvetli olmasa vatandaşın anında bilgilenmesi sağlanmasa burada farklı sonuçlar da olabilirdi. Geçmiş yıllarda bunun tecrübesini bu ülke yaşadı” dedi.

Başbakan Yıldırım, Çankaya Köşkü’nde düzenlenen Türk Telekom Okulları 15 Temmuz temalı resim ve kompozisyon yarışması ödül töreninde bir konuşma yaptı. Bu yarışmanın birincisinin ve ikincisinin olmadığını kaydeden Yıldırım, “Milyonlarca birincisi var. 15 Temmuz Demokrasi Zaferi’nin kazanılmasında canlarını ortaya koyan gençlerimiz bu destansı mücadelenin kahramanlarıdır. Hepinizi tebrik ediyorum, tek tek alnınızdan öpüyorum” diye konuştu.

“BU GENÇLERE GÜVENİN BİR GÖSTERGESİDİR”
Gençlerin 15 Temmuz’un gerçek kahramanı olacağını kimsenin hesap edemediğini söyleyen Başbakan Yıldırım, “Kimilerine göre gençler apolitik, ülke meselelerine karşı duyarsız, siyasetten anlamaz, böyle düşünenlere bu gençler öyle bir ders verdiniz ki öyle bir utandırdınız ki sizlerin yüzüne bakamaz hale geldiler” şeklinde konuştu. 16 Nisan referandumu ile seçilme yaşının 18’e indirilmesine de değinen Yıldırım, “Bu nedir? Bu, gençlere güvenin bir göstergesidir. Gençlerimize güveniyoruz çünkü gençlerimiz geleceğin teminatıdır” dedi.

“BURADA FARKLI SONUÇLAR DA OLABİLİRDİ”
İletişim teknolojisinin önemini vurgulayan Başbakan Yıldırım, “Bu iletişim sayesinde o gece vatandaş, ‘Ülkede bir şeyler oluyor ben de kendimi sorumlu hissediyorum gidip ülkenin geleceği için ben de meydanlarda olmalıyım ben de bu hükümete, Cumhurbaşkanına, Başbakana destek vermeliyim, onların çağrılarına kulak vermeliyim diye’ bütün millet harekete geçti. O gece millet meseleye sahip çıkmasaydı, gençler meseleye sahip çıkmasaydı. Bu işin üstesinden gelemeyebilirdik. İletişim bu kadar kuvvetli olmasa vatandaşın anında bilgilenmesi sağlanmasa burada farklı sonuçlar da olabilirdi. Geçmiş yıllarda bunun tecrübesini bu ülke yaşadı” değerlendirmesinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.