Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Koronavirüs dsp suriye Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy yılbaşı terörist Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Zhao Lijian Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Turan

Başbakan Yıldırım: Tehlike Geçmiş Değil

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz Darbe Girişimi ile ilgili tehlikenin geçmediğini belirtirken, “Çünkü derin bir yapılanma. Tehlikenin ortadan kalkması zaman alacaktır” ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi TBMM’deki makamında ziyaret etti. Baş başa gerçekleşen görüşme 45 dakika sürdü. Görüşmenin ardından kameraların karşısına geçen iki lider ortak açıklama yaptı.

Bahçeli’den sonra söz alan Yıldırım, 15 Temmuz gecesi Türkiye’nin büyük bir felaket atlattığına dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararlılığı siyasi partilerin CHP ve MHP’nin milli iradeye karşı sergiledikleri kararlı tavır karşısında bu darbe girişiminin defedildiğini vurgulayan Başbakan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Medya güzel bir sınav vermiştir. Milletimiz demokrasiye sahip çıkmıştır. Ancak, tehlike bitti denilemez. Çok derin bir yapı. Bu yapının yok edilmesi zaman alacaktır. Yaşadığımız 15 gün, gösterdi ki,  bu yapı darbe teşebbüsüyle sınırlı değil. Daha derinlere gidiyor. OHAL'e dayalı olarak çıkarılan KHK'lerde amaç bu darbe teşebbüsüne yönelik risklerin bertaraf edilmesi ve siyasetin normalleştirilmesidir. Siyaset dışı girişimlerin ortadan kaldırılmasıdır. Bundan sonra yapılmasını düşündüğümüz çalışmalarla ilgili bilgi sundum. Kendisi de görüşlerini bizimle paylaştı. Çok verimli, güzel bir ziyaret oldu. Bu tür görüşmelerin devamını ülkemizin birliği için, terörle mücadelede başarı için, milletimizin kucaklaşması için önemli bir fırsat oluşturacağını gördük."

Anayasa Takvimi Başlıyor

Açıklamaların ardından soruları yanıtlayan Başbakan Yıldırım, Anayasa ile ilgili çalışmaları gruplardan bir kişinin yürüteceğini belirtirken, “Takvim de başlamış oldu. Önce gruplardan birer arkadaşımız çalışacak ardından hazırlanan metinleri genel başkanlara sunacaklar” dedi.

Yıldırım, görüşmede idam konusunun gündeme gelmediğini de belirtti. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.