Öne Çıkanlar ankara tsk chp deprem diyarbakır konya bodrum ırak sgk pkk Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank cumhurbaşkanı erdoğan

Başbakan Yıldırım: Terör Örgütlerinin Elindeki Silahların Nereden Geldiğini Çok İyi Biliyoruz

Başbakan Binali Yıldırım, “Bugün atılan füzelerin, roketlerin ve terör örgütlerinin elindeki silahların nereden geldiğini çok iyi biliyoruz. Onun için dost bildiğimiz bu ülkelere bu vesile ile bir kez daha buradan diyoruz ki: Terör örgütleri ile düşüp kalkmaktan vazgeçin” dedi.

Başbakan Yıldırım, Kilis’teki bir açıklama yaptı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile birlikte Kilis ve Hatay’da ziyarette bulundukların belirten Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı’nın planlandığı şekilde devam ettiğini dile getirdi. Yıldırım, operasyonun başladığı günden bugüne kadar Hatay’a 60, Kilis’e 34 olmak üzere toplamda 94 roket ve füze saldırısının yapıldığını ve bu saldırılar sonucunda 7 vatandaşın şehit olduğunu, 113 vatandaşın ise yaralandığını söyledi. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından harekatta 538 belirlenen hedefi imha edildiğini 935 teröristin etkisiz hale getirdiğini söyleyen Başbakan Yıldırım, “Bu operasyon dolayısıyla Kilis’te olsun Hatay’da olsun esnafımızın işleri ile ilgili bir takım sorunlar söz konusudur. Sigorta, vergi, kredi gibi taahhütlerini yerine getirmekte zorlanıyorlar. Bununla ilgili, Bakanlar Kurulu toplantımızı yarın gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

"TERÖR ÖRGÜTLERİ İLE DÜŞÜP KALKMAKTAN VAZGEÇİN”

Kilis ve Hatay’da atılan roketlerden ve füzelerden dolayı vatandaşta herhangi bir moral bozukluğu olmadığını dile getiren Yıldırım’ın konuşması şu şeklide devam etti:

“Türkiye sadece 81 milyon vatandaşının geleceği için değil, aynı zamanda güneyinde yaşayan milyonlarca Müslüman kardeşlerinin, Arap, Kürt, Türkmen kardeşlerinin veya farklı etnik gruba mensup kardeşlerinin geleceği, huzuru içinde büyük bir mücadele vermektedir. Müttefik diye düşündüğümüz bazı ülkelerin ne yazık ki bu terör örgütleri ile iş tutuyor olması, milletimizi ve bizi ciddi anlamda rahatsız etmektedir. Bugün atılan füzelerin, roketlerin ve terör örgütlerinin elindeki silahların nereden geldiğini çok iyi biliyoruz. Onun için dost bildiğimiz bu ülkelere bu vesile ile bir kez daha buradan diyoruz ki: Terör örgütleri ile düşüp kalkmaktan vazgeçin. Devletler, devletlerle iş yapar. İnsan öldürmekten başka bir meziyeti olmayan aşağılık terör örgütleri ile hiçbir yere varamazsınız. Hiçbir terör örgütünü yok edemeyeceğiniz gibi bölge insanında sempatisini, güvenini kazanamazsınız.”

“TÜRKİYE OLARAK GEREKEN TEDBİRLERİ ALIRIZ”

“Alçak terör örgütü ne yazık ki birçok ülkede algı operasyonu üzerinde çalışıyor, kara propaganda yapıyor” diyen Başbakan Yıldırım, terör örgütünün Türk askerinin sivilleri hedef aldığı yalanına bile başvurmaktan çekinmediğini söyledi. Başbakan Yıldırım’ın konuşması şu şekilde devam etti:

“Eğer sivil hedeflerin nasıl sivillerin hedeflendiği, nasıl binaların yerle bir edildiği, nasıl acımasızca sivil insanların katledildiğini görmek istiyorsanız Kilis’e gelin, Hatay’a gelin, Reyhanlı’ya gidin, Hassa’ya gidin, Kırıkhan’ a gidin göreceksiniz. 94 tane füze ve roketin 15 günde buralarda patlatıldığını ve birçok insanın yaralandığını ve yedi sivil vatandaşın tedavi altında olduğunu göreceksiniz. Bunun için bize karşı bu karalama kampanyasına yapanlara da, itibar edenlere bir çift sözümüz var: NATO’da müttefikimizsiniz ve çeşitli alanlarda birlikte çalışıyoruz. Eğer bu ittifak devam edecekse çapulcuların sözüne itibar etmeyeceksiniz, Türkiye gibi dostluğuna güvenilir bir ülkenin sözlerine itibar edeceksiniz. Aksi halde Türkiye olarak, Türk devleti olarak, aziz milletimiz olarak biz gereken tedbirleri alırız. Ülkemizin, milletimizin başına bela olan bu teröründe üstesinden geliriz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.