Öne Çıkanlar türkiye galatasaray gündem özeti ihracat çin Prof. Dr. Nevzat Tarhan bugünün gündemi kınama CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel tüpraş Metina Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

Başbakan Yıldırım’dan KHK Eleştirilerine Tepki: "Kim İtiraz Ediyorsa, Bizim İçin Darbecilerden Farkı Yoktur"

Başbakan Binali Yıldırım, KHK’daki sivillere yargı muafiyeti getiren düzenlemeye yapılan eleştirilere tepki göstererek, “Tankların üzerine çıkan darbecileri derdest edip emniyete teslim eden kahraman vatandaşlarımızı korumak için kanun çıkardık. Buna kim itiraz ediyorsa, bizim için darbecilerden farkı yoktur, bu kadar açık söylüyorum” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım partisinin Burdur 6. Olağan İl kongresine katıldı. Kongrede konuşan Yıldırım, son çıkan KHK’daki sivillere yargı muafiyeti getiren düzenlemeye yapılan eleştirilere tepki gösterdi. Başbakan Yıldırım KHK’nin 121. maddesine ilişkin, “Son günlerde bir tartışma var, önüne gelen konuşuyor, hani derler ya ‘ağzı olan konuşur’ neymiş? ‘Biz bir düzenleme yapmışız, vatandaşları korumaya almışız.’ Ne yapacaktık? Darbeye karşı, alçakların karşısına hayatını koyan insanlara ‘Siz niye buraya geldiniz de bu darbeyi önlediniz’ mi diyecektik? Neymiş efendim, ‘Darbeye direnen vatandaşları koruyan kanun çıkardınız.’ Ne var bunda? Yani bir daha darbe girişimi olursa vatandaşlar sokağa çıkmasın mı, memlekete sahip çıkmasın mı? ‘Niye geldiniz, darbe olsaydı, başarılı olsaydı’ onu mu istiyorsunuz? Sayın Kılıçdaroğlu şunu iyi öğrenmen lazım, Türkiye’yi işgal etmek isteyenlere, Türkiye’nin anayasal düzenini ortadan kaldırmak, Meclis’i bombalamak, hükümeti alaşağı etmek, kurumları silah zoruyla ele geçirmek isteyenlere direnmek bir görevdir, meşru müdafaadır, Türk milleti de bunu en güzel şekilde yapmıştır” dedi.

Tankların üzerine çıkan darbecileri derdest edip emniyete teslim eden vatandaşları korumak için kanun çıkarıldığını ifade eden Yıldırım, “Buna kim itiraz ediyorsa, bizim için darbecilerden farkı yoktur, bu kadar açık söylüyorum” dedi.

“HUKUKİ DÜZENLEMEDE HİÇBİR SORUN YOK, DÜZELTMEYİ GEREKTİRECEK BİR DURUM DA YOK”

Meselenin çok açık olduğuna dikkat çeken Yıldırım, “Hiç kimse sağa sola çekmesin. Biz bunu kamu görevlileri için aynı düzenlemeyi yapmışız. Emniyet güçleri, askerler, kamu görevlileri için yapmışız. 1.5 yıl geçmiş aynı kelimelerle darbeye karşı koyan siviller, vatandaş için de yapmışız. Orada hemen patırtı kopuyor? 1.5 senedir neredeydiniz kardeşim? Kamu görevlisi yerine sivil vatandaş diyor. Hukuki düzenlemede hiçbir sorun yok, hiçbir belirsizlik yok, düzeltmeyi gerektirecek bir durum da yok. Ama mesele iş yapmak, vatandaşın sorununu çözmek değil, vatandaş üzerinden polemik oluşturmak, siyaset yapmak. Böylece akılları sıra vatandaş bir daha darbe işine hiç karışmasın, darbecilerin ekmeğine yağ sürülsün. 81 milyon vatandaşımızın hukukuna sonuna kadar sahip çıkacağız, yağma yok.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.