Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak suriye Koronavirüs Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk vodafone CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan hatay dsp Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy yılbaşı Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen

“Binali Bey de Devlet Bey de Hayal Kırıklığına Uğramışlar”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “AYM’ye gitmeyeceğimiz yönündeki açıklama, belli çevrelerde hayal kırıklığı yaratmış durumda. Bekliyorlardı, ‘CHP AYM’ye gidecek, biz de bunu meydanlarda koz olarak kullanacağız’. Öyle anlaşılıyor ki Binali Bey de Devlet Bey de hayal kırıklığına uğramışlar. Biz milli iradeye güveniyoruz, biz halkımızın iradesine güveniyoruz” dedi.

Sivil toplum örgütleriyle bir dizi toplantı gerçekleştirmek üzere İstanbul’da olan Kılıçdaroğlu, basına açıklamalarda bulundu. İşsizlik rakamlarını değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Hükümetten beklentimiz şu; pek çok ekonomik paket açıkladılar, ‘ekonomi çok iyiye gidecek’ dediler, bizler de sabırla bekledik ama gerçek tablo işsizlerin giderek arttığı bir tablo. Bu tablo hepimizi üzüyor” dedi.

Başbakan’a:“İşsizliği Önlemek İstiyorsan Bizim Görüşlerimizi de Dinle”

Başbakan Binali Yıldırım’a açık çağrı yapan Kılıçdaroğlu, “İşsizliği önlemek istiyorsan bizim görüşlerimizi de dinle. İzlenen ekonomi politikalarıyla işsizlik önlemez. Ülkede ciddi bir kriz var, bunun en somut örneği de işsizliktir. Umarız ve dileriz bizim sözümüzü dinlerler, ekonomi politikalarında 180 derecelik bir değişiklik yaparlar. Bu politikalarla ülke huzura kavuşmaz” diye konuştu.

“Hayır’ Çıkarsa Türkiye Yoluna Devam Edecek”

Kılıçdaroğlu, “referandum sonucunda hayır çıkarsa ne olur, ülkede bir kaos mu yaşanır” diye sorulduğunu ifade ederek, “Hayır, tam tersine. Sayın Cumhurbaşkanı, cumhurbaşkanlığı görevine devam edecek, Sayın Binali Yıldırım başbakanlık görevine devam edecek. TBMM yasa yapmaya devam edecek, yine demokratik yöntemlerle, komisyonlarda, genel kurulda tartışarak, olgunlaştırarak yasaları çıkarmış olacak. Herkes görevini, anayasal sınırları içinde yerine getirecek ve Türkiye yoluna devam edecek. Bu açıdan bütün vatandaşlarımın düşünerek sandığa gitmelerini ve oy kullanmaları istiyorum” dedi.

“CHP AYM’ye Gidecek’ Diye Bekliyorlardı”

Anayasa değişikliği teklifini Anayasa Mahkemesi’ne götürmeme kararlarına işaret eden Kılıçdaroğlu, “AYM’ye gitmeyeceğimiz yönündeki açıklama, belli çevrelerde hayal kırıklığı yaratmış durumda. Bekliyorlardı, ‘CHP AYM’ye gidecek, biz de bunu meydanlarda koz olarak kullanacağız’. Biz milletimize güveniyoruz, bu milletin ferasetine,  bu milletin sağduyusuna güveniyoruz” dedi.

Sorunun CHP’nin, AK Parti’nin, MHP’nin sorunu olmadığını, sorunun memleket sorunu olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Dolayısıyla kararı millet verecektir. Biz milletimize güveniyoruz çünkü milletimiz demokrasinin, parlamentonun ne kadar değerli olduğunu biliyor. Milletimiz bütün yetkilerin bir kişide toplanmasının Türkiye’yi nasıl bir felaket maceraya sürükleyeceği gayet iyi biliyor. O nedenle Amasya tamiminde ne söylendiyse, bu ülkeyi kuranlar ‘milletin istiklalini milletin azim ve kararı kurtaracaktır’ dedilerse, biz de yine bu ülkenin geleceğini, bu ülkenin milletinin azim ve kararı kuracaktır diye düşünüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Saldırıya Uğrayan Başörtülü Kızı Ziyaret Edecek

İstanbul Maltepe’de bindiği minibüste saldırıya uğrayan başörtülü lise öğrencisiyle ilgili olarak da Kılıçdaroğlu, “Hiç kimsenin giyim tarzıyla uğraşmak gibi bir düşünceyi, hiç kimse kafasından dahi geçirmemelidir. Herkes bu ülkenin caddelerinde, sokaklarında özgürce gezebilmelidir. Herkesin giyimine, kuşamına herkesin saygı duyması gerekir. Ben de öğleden sonra aileyi ziyaret edeceğim, kız kardeşimle tanışacağım, onun da sorunlarını dinleyeceğim” diye konuştu.

“Hayal Kırıklığına Uğramışlar”

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, anayasa değişikliği teklifini AYM’ye götürmeme kararlarıyla ilgili, Başbakan Binali Yıldırım ve MHP lideri Devlet Bahçeli’nin açıklamalarının anımsatılması üzerine ise, “Öyle anlaşılıyor ki Binali Bey de, Devlet Bey de hayal kırıklığına uğramışlar. Biz milli iradeye güveniyoruz, biz halkımızın iradesine güveniyoruz. Kendilerini Anayasa Mahkemesi’nin yerine koyup böyle bir düşünce ifade etmeleri doğrusunu isterseniz beni de şaşırttı” dedi.

“Tek Adam Yönetimi Türkiye’yi Felakete Götürür”

Bir gazetecinin, “referandumdan ‘evet’ çıkarsa ne olur?” sorusu üzerine de Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Ucu açık bir maceranın içine koskoca Türkiye Cumhuriyeti’ni sokmuş oluruz. Bütün yetkilerin bir kişinin elinde toplanması kadar yanlış bir uygulama yoktur. Bir kişi çıkacak, ‘ben bütün muhtarlıkları kapattım, ‘müsteşarın koşulları böyle olacak’, ‘hakimleri, savcıları, büyükelçileri, genel müdürleri ben tayin edeceğim’, ‘Türkiye’nin devlet yapısını ben tek başıma değiştireceğim’ diyecek. Bu bir felakettir, sonu belirsiz bir maceradır.
Bu yetkileri bugüne kadar TBMM kullanıyordu. Herkesin yetki alanlarını, TBMM bir kanunla belirliyordu. Şimdi biz kanunu bir tarafa atıyoruz, bütün bunları bir kişinin iradesine bırakıyoruz. Bu Türkiye’yi bir felakete götürür.

Tek adam yönetimlerinin olduğu Suriye’ye, Irak’a bakın. ‘Suriye ve Irak çok iyi bir örnektir, biz de onlara benzeyelim’ diyorlarsa, Türkiye bir felakete sürüklenir. ‘Ama, hayır, Japonya’ya, Almanya’ya, Fransa’ya, diğer ülkelere bakalım, bu ülkelerde demokrasi nasıl gelişiyorsa, biz de kendi ülkemizde demokrasiyi geliştirelim’ diyorlarsa, vatandaşlarımız hayırlı bir karar vereceklerdir. Biz vatandaşlarımıza güveniyoruz.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.