Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak suriye Koronavirüs Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk vodafone CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan sıla hatay dsp PUBG MOBILE Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş

Bir Haberin Anatomisi: İmamoğlu 'Piskoposlar' Toplantısına Mı Katılacak?

-Fox TV'de dün gece yarısı yayınlanan bir açık oturumda, Papa'nın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da yer alacağı Floransa'da yapılacak "Akdeniz Belediye Başkanları ve Piskoposlar Toplantısı"na katılacağı haberini verdi. Oysa 24 saat önce Papa'nın söz konusu toplantıya sağlık nedenlerinden dolayı katılamayacağı duyurulmuştu.

-Vatandaşlar sosyal medyada yalan habere tepki gösterirken Fox TV'nin toplantının "Akdeniz Belediye Başkanları ve Piskoposlar" toplantısı olan tam adını "Akdeniz Belediye Başkanları" şeklinde değiştirmesinin nedenini de sordular.

ANKARA(ANKA) - Fox TV'de dün gece canlı yayınlanan bir açık oturumda İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, İtalya'nın Floransa kentinde Papa'nın da bulunacağı bir belediye başkanları toplantısına katılacağı haberi verildi. Ancak kısa sürede, konuşmacıların üzerinde "Geceye damga vuran haber"; "Şimdi bunu duyan troller ve yandaş basın saldıracak" şeklinde yorumlar yaptığı haberin yanlış olduğu ortaya çıktı.

Papa daha Cuma sabah saatlerinde 27 Şubat Pazar günü Floransa'da yapılacak "Akdeniz Belediye Başkanları ve Piskoposları" toplantısına katılmayacağını açıklamıştı.

-TOPLANTININ ADINDAKİ "PİSKOPOSLAR TOPLANTISI" NI SANSÜRLEDİLER!

Bu arada sosyal medya kullanıcıları Fox TV'nin haberine tepki gösterdi. Sosyal medya kullanıcıları toplantının "Akdeniz Belediye Başkanları ve Piskoposlar" şeklinde olan resmi adının Fox TV tarafından neden "Akdeniz Belediye Başkanları" olarak kısaltıldığının açıklanmasını istediler.

Sosyal medya kullanıcıları, basının yalan, eksik ve manipülatif haberleriyle mücadele etmek üzere yasa tasarısı hazırlaması için hükümeti buna yönelik düzenlemenin yasalaşması için de TBMM'yi göreve çağırdı.

-"BELEDİYE BAŞKANLARI VE PİSKOPOSLAR TOPLANTISI"

Vatikan Papalık Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre Papa Francis, Floransa ziyareti yanında sağlık nedenleriyle Çarşamba günü Hristiyanların "Kül Çarşambası" ayinine başkanlık edeceği programını da iptal etti.

Açıklamada, "Papa Francis, akut diz ağrısı nedeniyle, Akdeniz Belediye Başkanları ve Piskoposlar toplantısı için Pazar günü Floransa'ya seyahat etmeyecek ve önümüzdeki hafta Kül Çarşamba ayinine başkanlık etmeyecek" denildi.

Papa Francis'in 23-27 Şubat tarihleri arasında Akdeniz'in büyük kentlerinin Piskopos ve Belediye Başkanlarını bir araya getiren "Akdeniz, Barışın Sınırı" toplantısının son günü için Pazar günü Toskana'nın başkentine bir gezi yapması planlanıyordu.

-KARDİNAL: PAZAR GÜNÜ HEPİMİZ BİRLEŞECEĞİZ VE DUA EDECEĞİZ!

İtalyan Piskoposlar Konferansı Başkanı Kardinal Gualtiero Bassetti ise konuya ilişkin açıklamasında, Papa'nın devam eden toplantıya verdiği önemi vurguladı. Kardinal, "Başından bu yana Papa ile birlikte, kendisinin, belirlenen yolda devam etmesi için cesaretlendirdiği bu önemli projeyi paylaşmış vaziyetteyiz. Kutsal Babamız bu dinleme, karşılıklı bilgi, maneviyat, kardeşlik ve barış sürecinde bize eşlik eder. Pazar günü hepimiz ruhen birleşeceğiz; düşüncelerimiz Ukrayna'ya dönük olarak barış içinde birlikte dua edeceğiz" dedi.

Kardinal Bassetti herkesin duasını temin eder ve "Kutsal Babamız bu dinleme, karşılıklı bilgi, maneviyat, kardeşlik ve barış sürecinde bize eşlik eder" diye not eder. Pazar günü, "Hepimiz ruhen birleşeceğiz; düşüncelerimiz Ukrayna'ya dönük olarak barış için birlikte dua edeceğiz" diye devam etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.