Öne Çıkanlar ankara chp tsk deprem cumhurbaşkanı erdoğan diyarbakır konya bodrum zam ırak sgk Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank

Bütçe Görüşmelerinde MHP-HDP Gerginliği

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda gerilim yükseldi. MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım ile sert bir tartışma yaşadı. MHP’li Günal tartışmanın ardından elindeki kitapçığı masasına fırlatarak, “Bu ne be? Her gün konuşuyorlar hiçbirinizin sesi çıkmıyor. Ne yani böyle burada her gün aynı şeyi söyleyeceksiniz hiçbirinizin sesi çıkmıyor be. Ne yani böyle hiçbirinizin sesi çıkmıyor. Ne yani burada bütçe konuşuyoruz. Gidin nerede konuşacaksınız, Dolmabahçe’de mi konuşacaksınız, Kobani’ye 29 Ekim’de ‘asker gönderdik diye mi soyunacaksınız’ şimdi bunu söylemeyin arkadaşlar” dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, Komisyon Başkanı AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in başkanlığında toplandı. Sağlık Bakanlığı’nın bütçesinin görüşüldüğü toplantıda ilk olarak HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na Cizre’deki bodrumda yaşanan duruma dikkat çekti ve “kaymakamların ve valilerin tutumundan rahatsızız” dedi. Bu sırada AK Parti sıralarında tepkiler yükselirken, Yıldırım tartışamaya girmeyerek sözünün kesilmemesini istedi.

-MHP’Lİ YILMAZ, HDP’Lİ YILDIRIM’IN ÜZERİNE YÜRÜDÜ-

Yıldırım’ın ardından MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal söz aldı ve kendisinin de vali ve kaymakamlardan memnun olmadığını söyledi. Ama şimdikilerden değil öncekilerden şikayetçi olduğunu belirten Günal, “Askere, jandarmaya yetki vermeyip, karakola hapseden valilerden ben de şikayetçiyim. Varsa bir şeyimiz, burası bütçe komisyonu gidin hükümetle kiminle görüşecekseniz, Sayın Yıldırım’a da size de söylüyorum Sayın Bakan” dedi.

Günal’ın bu sözlerine Yıldırım sert bir şekilde tepki gösterdi. Yıldırım, “Bana söyleyemezsiniz Sayın Günal siz sadece kendi konuşma içeriğinizden sorumlusunuz. Benim ne konuşacağımı siz söylemezsiniz” ifadelerini kullandı.

Günal ile Yıldırım arasında bu sözler üzerine sert bir atışma yaşandı. Günal bağırarak, “Dinleyeceksin, dinleyeceksin, dinleyeceksin” derken, Yıldırım, “Ben istediğim gibi konuşabilirim. Kimse benim konuşamama istikamet belirleyemez” dedi.

Günal’ın yanında oturan MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, yerinden kalkarak Yıldırım’ın üzerine yürürken, Günal Yılmaz’ı sakinleştirdi ve yerine oturmasını istedi.

Bu sırada CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu yerinden kalkarak Günal ve Yıldırım’ın arasına girdi ve tartışmayı engellemeye çalıştı. CHP İzmir Milletvekili Musa Çam da HDP’liler ile MHP’liler arasına yaşanan gerilimi sakinleştirmeye çalıştı.

-“BU NE BE?”-

Komisyon Başkanı Bilgiç de ara verilmesi gerektiği yönündeki talepleri reddederek, “Arkadaşlar siz müdahale etmeyin Sayın Günal ne yapacağını bilir” diyerek diğer milletvekillerinin yerine oturmasını istedi.

Tartışmanın ardından Günal konuşmasına devam etti ve AK Parti sıralarına dönerek elindeki kitapçığı masasına fırlatarak, “Bu ne be? Her gün gün konuşuyorlar hiçbirinizin sesi çıkmıyor. Ne yani böyle burada her gün aynı şeyi söyleyeceksiniz hiçbirinizin sesi çıkmıyor be. Ne yani böyle hiçbirinizin sesi çıkmıyor. Ne yani burada bütçe konuşuyoruz. Gidin nerede konuşacaksınız, Dolmabahçe’de mi konuşacaksınız, Kobani’ye 29 Ekim’de ‘asker gönderdik diye mi soyunacaksınız’ şimdi bunu söylemeyin arkadaşlar. Biz bunu söylerken hepiniz bakıyordunuz. Her gün her gün aynı şey. Ne ise orada olan gelin burada anlatın siz de Sayın Bakan. Ben bıktım yani bunları dinlemekten. Sorun burada bütçe konuşuyoruz, aşağıda gideceksin neyiniz varsa gidin konuşun. Vali ile emniyet müdürü ile konuşun. Her gün aynı şeyleri dinlemekten bıktım. Ne oluyor ya. Kaç senedir orada olurken kimsenin çıtı çıkmıyordu. Dolmabahçe’si Habur’u, Oslo’su olurken güllük gülistanlık bizim söylediğimiz haklı çıktı şimdi orada var. Şu olmuş bu olmuş. Neden olmuş, kim kazdı hendekleri? Ben mi kazdım, kaymakam mı kazdı. Varsa bir pazarlığınız gidin yapın. Yoksa da emniyet güçleri görevini yapsın” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.