Öne Çıkanlar türkiye gündem özeti galatasaray Türk Ekonomi Bankası kınama ihracat çin Prof. Dr. Nevzat Tarhan bugünün gündemi Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel tüpraş

CHP Alarma Geçti

CHP yarın Meclis Anayasa Komisyonu’nda başlayacak olan anayasa değişikliği teklifi öncesi adeta alarma geçti. Partinin hukukçu kurmayları komisyon öncesinde TBMM’de bir araya geldi.
CHP Grup başkanvekilleri Özgür Özel, Levent Gök ve partinin hukukçu milletvekillerinin katıldığı toplantı saat 13.00’te TBMM’de başladı.
Toplantı basına kapalı gerçekleştiriliyor.

Toplantıda yarın komisyonda izlenecek strateji tekrar gözden geçirilecek.
CHP, Meclis Anayasa Komisyonu’nda yarın başlayacak olan anayasa değişikliği teklifi öncesinde hukukçu kurmaylarını strateji belirlemek üzere topladı. TBMM’de gerçekleştirilen toplantıda Anayasa Komisyonu sürecinde izlenecek yol haritası belirlenecek.

Anayasaya Aykırı” Vurgusu Yapılacak

CHP yarın yapılacak toplantıda teklifin hem İçtüzük hem de Anayasaya aykırı olduğunu dile getirecek ve usul tartışması istenecek. CHP, teklifin Meclis’ten geçmesi halinde de Anayasa Mahkemesine götürecek.

Komisyon Üyesi Olmayan Vekiller De Katılacak

Komisyon  üyesi milletvekilleriyle birlikte diğer milletvekilleri de Anayasa Komisyonu’na katılacak. CHP, kalabalık bir milletvekili grubuyla komisyonu takip edecek. Toplantıya katılan vekiller uzun konuşmalar yapacak.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.