CHP'de II. Moğultay Skandalı: "Canlı Yayında Torpil !"

-CHP'de itiraflar artık kötü çekimli eski video kameralar önünde, bizzat canlı HD televizyon yayınlarında yapılıyor. CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz Antalya belediyesinde eleman alımlarının nasıl yapıldığını bir gazetecinin sorusu üzerine açıkladı.



-CHP Antalya İl Başkanı Cengiz Antalya Belediyesi'nde 655 kişinin işe alınması konusunda "Yani biz belediye başkanımızla yaptığımız istişarelerde, tabi ki burda İYİ Parti'nin de var belediye başkanlığının, meclis üyelerinin de var, partinin de var, biz onu adaletli bir şekilde ihtiyaca göre kendi aramızda konuşup hallediyoruz. Orada bir kavgamız, dövüşümüz yok" dedi.

ANKARA(ANKA) - CHP'de İkinci Mehmet Moğultay vakası yaşandı. Ancak bu kez kadrolaşma eski tip titrek video görüntüleriyle değil HD kanallardaki canlı televizyon yayınlarında açıkça ifade edildi.

CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, Kanal V adlı yerel televizyonda Ali Buldu'nun sunduğu "Yüksek Tansiyon" programına katıldı.

Gazeteciyle CHP'li arasında şu diyalog geçti:

"-...Ali Buldu: Benden daha fazla adam alacaksın, yok senden almayacağım falan...

-CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz: Ya burda aslında sıkıntı şu: Şimdi benden adam alıp almamak değil. Kısaca özetleyelim, şu anda büyükşehir belediyemiz 655 kişilik bir ilan çıktı. 7. ayda açıklanan tasarruf kararnamesi gereği yeni bir alım yapma şansları yok. Emekli olan, istifa eden veya vefat edenlerin yerine, 2021 yılında boşalan kadrolara 655 kişi demek. O da İşkur'da ilana çıkıyor.

-Zaten taşeron kadro, sözleşmeli değil birşey değil.

-Başvuru ne kadar biliyor musunuz Ali Bey? 20 binin üzerinde.

-Ya, evet.

-Düşünün yani, bundan..

-Sizin kaç tane kontenjanınız var?

-Ya orada kontenjanda sıkıntı yok. Yani biz belediye başkanımızla yaptığımız istişarelerde, tabi ki burada İYİ Parti'nin de var belediye başkanlığının, meclis üyelerinin de var, partinin de var, biz onu adaletli bir şekilde ihtiyaca göre kendi aramızda konuşup hallediyoruz. Orada bir kavgamız, dövüşümüz yok."

-MOĞULTAY MHP'LİLERİ ALMIYORDU, BUNLAR ESKİ MHP'LİLERİ ALIYORLAR

SHP döneminde Adalet Bakanlığı yapan Mehmet Moğultay'ın bir parti toplantısında seçmenlerinin kadrolaşma taleplerine "Bakanlığa sizi almayacağım da MHP'lileri mi alacağım" şeklindeki sözleri video kameralarla saptanıp basına yansımıştı. Yargıda kadrolaşma itirafı üzerine büyük skandal yaşanmış ve olay SHP'nin batış sürecinin bir parçası olarak kabul edilmişti.

Bugün ise CHP'nin kadrolaşma anlayışında bir demokratikleşme yaşanırken partinin MHP'lileri olmasa bile eski MHP'lileri devlet dairelerine almış olmaları bir gelişme olarak yorumlandı."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.