Öne Çıkanlar ankara tsk chp deprem diyarbakır konya cumhurbaşkanı erdoğan bodrum ırak sgk Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank pkk

CHP Dış Temsilciliğine 26 Milyon TL!

-CHP'nin Brüksel Temsilciliği'ne ayda 18 bin avro olmak üzere 8 yılda yaklaşık 26 milyon lira ödendiği haberleri genel merkezi karıştırdı. Bazı partililer duruma "Parti içi demokrasimiz Bengaldeş, harcamalarımız Lüksemburg seviyesinde" sözleriyle tepki gösterdi.



-Partilerin yurt dışında temsilcilik açması gibi bir uygulama Türkiye dışında dünyanın hiçbir ülkesinde yok! Vatandaşlar Hazine yardımlarının bu tür boş işlere harcanmamasını Türk ekonomisine milyonlarca avro ve dolara mal olan bu tip uygulamalar yerine zaman zaman yabancı dil bilen, partiyi temsil kabiliyeti olan kişilerin önceden randevu alınarak yurtdışı gezilerine çıkarılmasının daha ekonomik olduğunu savunarak bu uygulamanın kaldırılmasını istediler.

ANKARA (ANKA) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin Brüksel temsilciliğine 8 yılda toplam 162 bin avro (26 milyon lira ödeme yapıldığı belirtildi.

CHP'de bir yurtdışı temsilciliğe 8 yılda 26 milyon TL ödenmesi iddiası genel merkezi karıştırdı.

Türkiye'yi "demokratikleştiren" mevzuat değişiklikleriyle siyasi partilere yurtdışında temsilcilik açma hakkı verildi.

-PARTİ İÇİ DEMOKRASİ BENGALDEŞ, HARCAMALAR LÜKSEMBURG

Zamanla özellikle para yiyen bir canavar haline geldiği anlaşılan partilerin dış temsilcilikleri savurganlık görüntüsü ortaya çıkarırken vatandaşlar Hazine yardımlarının boş işlere harcanması karşısındaki tepkilerini dile getirdiler.

CHP içinde yapılan harcamalar parti içinde de rahatsızlık yarattı.

-TÜRKİYE: SAVURGANLIK CENNETİ

Bazı CHP'liler siyasi partilerin yurtdışında temsilcilik açması gibi uydurma bir uygulamanın Türkiye dışında dünyanın hiçbir ülkesinde bulunmadığını belirterek Hazine yardımlarının bu tür boş işlere harcanmamasını istediler. CHP'liler "Aksi doğru olsaydı Türkiye'de CDU, CSU, Fransız Komünist Partisi, Japon Liberal Partisi, Çin Komünist Partisi, İngiltere İşçi Partisi gibi birçok partinin temsilcilerini bilirdik" dediler.

Tepkilerini "Parti içi demokrasimiz Bengaldeş, ama harcamalarımız Lüksemburg seviyesinde" sözleriyle dile getiren CHP'liler sorunun bütün siyasi partiler için geçerli olabileceği vurgusu yaptılar.

CHP'liler Türk ekonomisine milyonlarca avro ve dolara mal olan bu tip uygulamalar yerine zaman zaman; yabancı dil bilen, partiyi temsil kabiliyeti olan kişilerin önceden randevu alınarak yurtdışı gezilerine çıkarılmasının daha ekonomik olacağını savunarak bu uygulamanın kaldırılmasını istediler.

Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı bir tahta masa, sandalye ve telgrafla başarıya ulaştırdığı örneği veren CHP'liler genel merkeze sinmiş bulunan bu lüks merakının sona erdirilmesi gerektiğini belirttiler.

-26 MİLYON TÖRKİŞ LİRA!

CHP'nin üst katlarından sızan ve parti genel merkezi karıştıran bilgiye göre CHP'nin Brüksel Temsilciliği'ne ayda 18 bin avro ödendi. CHP Genel Merkezi bu ödemeyi adı geçen temsilciliğe 8 yıldır yapıyor. CHP Brüksel Temsilciliği'ne bu hesaba göre 8 yılda 1 milyon 728 bin avro dolayında bir ödeme yapıldı. Ödeme ortalama kur 15 TL olarak alındığında yaklaşık 26 milyon TL'ye karşılık geliyor.

-HANGİ MİLLETVEKİLİ SORUMLU?

CHP genel merkezinde Brüksel temsilciliği ile ilgili olarak atama ve ödemelerden hangi milletvekilinin sorumlu olduğu aranmaya başlandı. CHP genel merkezinde, temsilciliği ziyarete giden bir partilinin Atatürk portresinin sunuluş tarzından duyduğu rahatsızlığı da çevresine seslendirdiği öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.