Öne Çıkanlar ankara chp deprem tsk diyarbakır konya ırak sgk bodrum pkk Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank cumhurbaşkanı erdoğan

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu:Teröre Yardım Ve Yataklık Edenleri Lanetliyorum

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Yazık günahtır bu ülkeye hepimiz acı içerisindeyiz. İçim acıyor, gerçekten derinden acıyor" dedi.

Kılıçdaroğlu, Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin cenazelerinin bulunduğu Ankara Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığını ziyaret etti. Burada hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziye dileklerini ileten Kılıçdaroğlu, yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, söyleyecek bir şey bulamadığını belirtti.

Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Yani acıyı hep beraber yaşadık sizler de bu işin tanığısınız. Bilgi aldım, biraz sonra Sayın Genelkurmay Başkanı'mızı saat 17.00'de ziyaret edeceğim. Allah'tan rahmet diliyoruz. Yakınları gerçekten acı içerisindeler. Ateş düştüğü yeri yakıyor, biz ne söyleyebiliriz. Haklı olarak bize dönüp, 'Bunu önleyin, bir çaresini bulun' diyorlar. Başka kimse hayatını kaybetmesin, yazık günahtır bu ülkeye. Emin olun söyleyecek laf bulmakta zorlanıyorum. Ülke kan gölüne döndü. Yazık, günahtır bu ülkeye hepimiz acı içerisindeyiz. İçim acıyor, gerçekten derinden acıyor. Sarsılıyoruz hepimiz. Ülke iyi yönetilmiyor. Ne söyleyebilirim başka."

Kılıçdaroğlu, 4 ay önce de Ankara'da saldırı yaşandığını hatırlatarak, güvenlik zaafı olup olmadığını soran bir gazeteciye, "Şimdi yaralar çok sıcak. Bir şey söylemek istemiyorum. Bir gerçek var, hepimizin kabul ettiği bir gerçek var, ülke iyi yönetilmiyor. Başka ne söyleyebilirim. Bunun içinde her şey var aslında" şeklinde cevap verdi.

'Teröre yardım ve yataklık edenleri lanetliyorum'

Kılıçdaroğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından da Ankara ve Diyarbakır'da gerçekleşen terör saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Dün Ankara, bugün Diyarbakır ile yüreğimiz yandı. Bu alçak saldırıları gerçekleştirenleri, teröre yardım ve yataklık edenleri lanetliyorum."

Diyarbakır-Bingöl karayolunda teröristler, yola yerleştirdikleri patlayıcıyı askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirmişti. Saldırıda 6 asker şehit olmuş, 1 asker ağır yaralanmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.