Öne Çıkanlar türkiye gündem özeti galatasaray ihracat çin bugünün gündemi kınama CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel Metina dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu ak parti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu

CHP'li Belediye Başkanlarının Bozuk Türkçeli Deklarasyonu!

-Yüzlerce danışman ve gazeteci çalıştıran CHP'li belediye başkanlarının doğalgaz, elektrik ve akaryakıtta hükümetten destek istedikleri "deklarasyonun" bozuk bir Türkçe ile kaleme alınması dikkat çekti.



ANKARA(ANKA) - CHP'li 11 belediye başkanının hükümetten yardım istedikleri deklarasyonunda kullanılan bozuk Türkçe dikkat çekti.

Yüzlerce danışman ve gazeteci çalıştıran CHP'li belediye başkanlarının doğalgaz, elektrik ve akaryakıtta hükümetten destek istedikleri deklarasyonun bozuk bir Türkçe ile kaleme alınması "Belediye başkanları binlerce danışman ve gazeteci yanında bir de Türkçe danışmanı istihdam etmeliler" yorumlarına yolaçtı.

-İKTİDAR OLUNCA KANUNLARI DA BOZUK TÜRKÇE İLE Mİ YAZACAĞIZ?

Örneğin belediye başkanlarının son deklarasyonunda yer alan "Yine toplu taşımada yoğun tüketilen elektrik maliyetlerinde belediyeler için yeni ve avantajlı bir tarifeye geçilmesini gerektirmektedir" cümlesindeki bozukluk dikkatlerden kaçmadı.

Aynı deklarasyondaki "Çünkü, bir önceki yıla su idarelerimizin ödediği elektrik faturası 3 kata çıkmıştır" cümlesi de meram anlatmaktan uzak kaldı.

Öte yandan CHP'li belediye başkanlarının artık gelenekselleşen ve yer yer hükümeti dolaylı tehdit cümleleri de içeren deklarasyonlarını kimin kaleme aldığı da merak konusu oldu. Bozuk Türkçeli deklarasyonların önlenmesi için belediye başkanlarına CHP'nin para yardımında bulunduğu Türk Dil Kurumundan yardım almaları önerildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.