Öne Çıkanlar ankara chp deprem tsk diyarbakır konya bodrum ırak sgk pkk Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank cumhurbaşkanı erdoğan

CHP'li Bülbül: "AKP Ayrıştırmacı Politikalarını Şehit Ve Gazilere Uygulamaya Devam Ediyor"

CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Süleyman Bülbül, şehit ve gazilere karşı ayrıştırmacı politikalar nedeniyle AKP iktidarına tepki gösterdi.



CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Süleyman Bülbül, TBMM Genel Kurulu'nda şehit ve gazi haklarına ilişkin konuştu, ayrımcı uygulamalara değindi. AKP sıralarına seslenen CHP'li Bülbül şu ifadeleri kullandı:

"HER BİRİ FARKLI HAK VE STATÜYE TABİ"

"AKP iktidarı ayrıştırmacı politikalarını şehit ve gazilerimize de uygulamaya devam ediyor. Kore, Kıbrıs, terör, 15 Temmuz gazimiz var, malul sayılmayan gazilerimiz var; hepsi gazi ama her biri farklı hak ve statüye tabi"

"FARKLILIKLAR GİDERİLMELİ"

"Şehit yakınları ve gaziler arasında var olan farklılıkların giderilmesi, ilgili yasal düzenlemelerin yapılması gerekiyor. Malul sayılmayan gazilerimize gazilik beratı ve onuru verilmelidir ve şeref aylıkları bağlanmalıdır"

"İKTİDARIMIZDA TÜM AYRIMCILIKLAR KALKACAK"

"Anayasa'nın 10 ve 61'inci maddesi "Devlet, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleriyle, malul ve gazileri korur ve toplumda kendilerine yaraşır bir hayat seviyesi sağlar" diyor. İktidarımızda tüm ayrımcılıklar kalkacak, gazilerimiz ve şehit ailelerimiz gereken desteği alacaklardır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.