Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Koronavirüs dsp suriye Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy yılbaşı terörist Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Zhao Lijian Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Turan

CHP'li Kaya'dan Eğitimde 1+8+4 Modeli Önerisi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya,  eğitimde bir yıl okul öncesi, sekiz yıl kesintisiz temel eğitim ve 4 yıl orta öğretim olmak üzere 1+8+4 modeline geçilmesini önerdi.

Kaya, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında eğitim ve öğretim yılına öğretmenlerin mutsuz ve umutsuz başladığını savundu.

Eğitim sisteminin çöktüğünü iddia eden Kaya, şu önerilerde bulundu:

“Bizim en kısa zamanda 4+4 sisteminden vazgeçmemiz lazım yerine bir yıl okul öncesi sekiz yıl kesintisiz temel eğitim ve 4 yıl orta öğretim olmak üzere eğitim sistemimizi 1+8+4 modeliyle yeniden yapılandırmamız gerekir.

Teknoloji liseleri açmalıyız. Teknoloji ve meslek lisesi öğrencilerini sigorta kapsamına almalıyız. Bu lise türlerini organize sanayi bölgelerinin talebi doğrultusunda iş garantili olmak üzere yaygınlaştırmalıyız.

Eğitim herkes için parasız olmalıdır. Herkesin nitelikli eğitim alması devlet eliyle sağlanmalıdır. Okullar ve bölgeler arasındaki eğitimin kalite farkı en aza indirilmelidir.

Tam gün eğitime en kısa zamanda geçilmelidir. Okul öncesi eğitim de tam gün parasız ve zorunlu olmalıdır.

Zaman kaybedilmeden çağdaş demokratik laik ve bilimsel bir müfredat hazırlanmalıdır.

Anahtar Kelimeler:
EğitimYıldırım Kaya
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.