Öne Çıkanlar türkiye galatasaray gündem özeti ihracat çin Prof. Dr. Nevzat Tarhan bugünün gündemi kınama CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel tüpraş Metina Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

CHP'li Yalım'dan İsmet İnönü’yü Anma Mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili Özkan Yalım, İsmet İnönü’nün 47’nci ölüm yıl dönümü vesilesiyle bir anma mesajı yayınladı.

Kurtuluş Savaşı’nda verdiği mücadelelerde büyük zaferler elde eden, Cumhuriyet’in ilk Başbakanı ve ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün vefatının 47’nci yılı dolayısıyla anma mesajı yayımlayan CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım mesajında şu ifadelere yer verdi:

“I. Dünya Savaşı’nın zorlu geçen günlerinden sonra Anadolu’nun düşman işgalinden kurtarılması adına Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yanında mücadele eden, İnönü Savaşları’nın komutanı, Cumhuriyet’in ilk Başbakanı ve ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün aramızdan ayrılışının 47’nci yılında kendisini sevgi, saygı ve minnetle anıyorum. Türkiye’nin demokrasisi için çabalayan, çok partili hayatın başlamasında büyük katkıları olan ve II. Dünya Savaşı’nda büyük bir azim ve çabayla Türkiye’yi bataklığa düşmekten kurtaran büyük bir Devlet Adamı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin uzun yıllar Genel Başkanı olarak siyasettin her alanında takındığı hoşgörü ve sulh tavırlarıyla günümüz ve yarınımız için bir örnek teşkil etmektedir. O’nun, Türkiye’deki demokrasi mücadelesine sunduğu katkılarını görmezden gelerek, adına ve unvanına leke sürmek isteyenler mevcut. Tarihi çarptıran, dönemin koşullarını göze almadan dile getirilen bu ifadeler sadece İsmet İnönü’nün şahsına değil Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihine de bir saldırıdır. Bu yüzdendir ki okumalı, bilmeli ve Cumhuriyet’imizin ilk Başbakanı İsmet İnönü’nün ülkesine katkılarını her yerde dile getirmeliyiz. O’nu bilen ve düşüncelerine vakıf bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bıraktığı değerlere sahip çıkacak ve bu değerleri daha da ileriye taşımak adına mücadele edeceğim” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.