Öne Çıkanlar Covid19 Koronavirüs İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener suriye palandöken Kuşadası Belediyesi chp niğde milletvekili ömer fethi gürer atatürk İdlib Visca WeWALK şehit

CHP Lideri: Namuslu, Yürekli Bir Savcı Arıyorum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, her gün gelen şehit haberlerinin herkesin yüreğini yaktığını ifade ederken "namuslu bir savcı arıyorum" diye konuştu.

Partisinin grup toplantısında şehit haberleri ve devam eden terör saldırıları hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, 

“Sadece Türkiye’de değil, Suriye’den füzeler atılıyor. Kilis yaşanamaz hale geldi. Soru şu, Türkiye’yi bu hale kim getirdi, 14 yıldır bu ülkeyi yönetenler getirdi. Emevi Camii’ne gidip namaz kılacaklardı, şimdi kaçacak delik arıyorlar. Türkiye bu hale düşer mi, yazık günah değil mi ülkenin onuruyla bu kadar oynamak. Beceriksizliklerinizi itiraf edin artık millet de öğrensin.

Terör örgütü yuvalanırken, şehirler silah depolarına çevrilirken valilere talimat verdiler, ‘sakın bunlara dokunmayın’ diye. Şehrin ortasında kamyonlarla Kalaşnikof dağıtıyorlar. Polis, jandarma, ‘müdahale edeceğim’ diyor, vali diyor ki ‘Ankara’dan talimat geldi, bırakın silahlansınlar, kimse müdahale etmesin’. Bunu yapanlar, terör örgütüne yardım ve yataklık edenlerdir. Namuslu, helal süt emmiş, şehitlerin hesabını soracak bir savcı arıyorum. Ülkesini seven bir savcı arıyorum, namuslu, yürekli bir savcı arıyorum.” ifadelerini paylaştı.

 

 

“SAĞLIK HARCAMALARININ TAMAMI DEVLET TARAFINDAN KARŞILANACAK”

“Bütün siyasi partilerin yöneticilerine ve genel başkanlarına açıktan çağrı yapıyorum; şehit aileleri ve gazilerle ilgili bir kanun teklifi hazırladık:

Sağlık yardımlarından yararlanma; aktif tekerlekli sandalye fiyatı 10 bin 200 lira. Devlet, 2 bin 250 lirasını ödüyor. Aradaki farka bak. Zaten canının yarısını vermiş, sen devlet olarak bunu karşılamayacaksın da kendi çocuğuna gemi mi alacaksın? Bir gazimize mermi ve ya top geldi, çenesini kaybetmiş, örnekler var, diş takılacak. ‘Alt-üst en fazla 8 diş olacak, başka dişe parasını vermeyiz’. Bu adam vatanı için hayatını feda ediyor, nasıl vermezsin.

Biz ne düşünüyoruz, gazilerimiz ve şehit yakınlarımız için bütün sağlık harcamaları, bütün ortez, protezlerinin tamamı devlet tarafından karşılansın. O kişi ben evimde huzur içinde yatayım, diye hayatını veriyor, biz ona üç tane dişi, bir tekerlekli sandalyeyi fazla görüyoruz. Allah aşkına bunun neresinde din, neresinde vicdan, neresinde ahlak var.

Şehit aileleri ve gaziler, milletvekilleri hangi sağlık koşullarından faydalanıyorsa, ek ücret ödemeksizin bütün sağlık koşullarından aynen yararlanacaklar. ”

 

 

“ŞEHTİLERİMİZİN, GAZİLERİMİZİN ÇOCUKLARINI SÜRÜNDÜRTMEYECEĞİZ”

“Ev veriyorsunuz ama tapusunu vermiyorsunuz, niye? Bu ülke için hayatını veriyor, bir ev vermeyi bile göze alamıyoruz. CHP iktidarında, mülkiyeti size ait olan ev de verilecek.

Kamuda istihdam; şehit çocukları için en fazla iki, gaziler için de bir kişi diyorlar. Siz demiyor muydunuz ‘en üç çocuk’ diye. Birisi işsiz kalacak. Böyle bir rezalet olabilir mi, çocuklar arasında ayrım yapılabilir mi? Bu ülke için hayatından oluyor, gözünden, kolundan, bacağından oluyor, ‘efendim ancak iki çocuğa veririm’. Diğer çocuklar, ‘sürünsünler’. Süründürtmeyeceğiz. Gazilerimiz, şehitlerimizin çocuklarını tamamına iş vereceğiz, sınavsız.

Eğitim yardımı olarak, ilk ve orta öğrenimde 12 ayda, bin 332 lira veriliyor, biz bunu 3 bin 192 lira yapmayı düşünüyoruz. Lisede okuyan bir çocuğa 12 ayda, bin 998 lira yardım yapılıyor, biz bunu 4 bin 260 lira olarak düşünüyoruz. Yükseköğrenimde, şu anda 2 bin 664 lira ödeniyor, bunun 5 bin 328 lira olmasını istiyoruz. Böylece çocuk devlet yardımını adam gibi alsın, ailesine hiç yük olmasın. Yarım yamalak yardımı kabul etmiyoruz.”

 

 

TAZMİNAT TUTARLARI ARTIRILACAK

“Şu anda ödenen tazminat miktarı öyle dedikleri gibi 450 bin lira falan değil, 83 bin 376 lira. Bunu üç kat artırarak 253 bin 128 lira olmasını istiyoruz. Bakıma muhtaç gaziler için şu anda ayda 168 bin lira ödeniyor, bunu artırıyoruz, 337 bin lira yapıyoruz.

İstiklal madalyası sahiplerini el üstünde tutmamız lazım. Bunlar bizim onurumuz, gururumuz. Verdiğimiz para ayda 577 lira, bunu en azından bizim düşündüğümüz asgari ücret tutarı, bin 500 liraya çıkartmak istiyoruz. Övünç madalyası sahiplerine de bunun ödenmesini istiyoruz. Vatani hizmet tertibinden aylık alanların, aylıklarını yükseltmek istiyoruz.”

 

 

ŞEHİT EŞİNE MİLLETVEKİLİ EMEKLİ AYLIĞI

“Gazilerimizin tamamına ’Gazi’  yazan özel bir plaka verilmesi lazım. Yolda giderken o arabayı kullananın bu ülkenin gazisi olduğunun fark edilmesi lazım. İngiltere’de bir gazi mağazaya gittiğinde anons yapılır, ‘falan gazi mağazamızı onurlandırdı’ diye. Bu kadar önem veriyorlar, biz gazilerimizi açlığa mahkum ediyoruz. Gazilerimiz sorunlarını çözmek için bürokrasinin içinde kaybolup gidiyorlar. Sadece Başbakanlığa bağlı ‘Şehit Yakınları Ve Gaziler Yüksek Kurulu’ oluşturulacak, bir makamla muhatap olacaklar.

Milletvekili emeklisi ayda kaç lira alıyorsa, şehit eşine de aynı parayı vermemiz lazım. Açlığa mı mahkum edeceğiz. Diyebilirler ki, ‘şehitlerimize ve gazilerimize bu kadar ayrıcalık yapılabilir mi?’ Yüce Allah bile ayrıcalık yapmıştır, onların mekanı farklı bir yerdedir. Biz de ayrıcalıklı davranacağız.”

 

 

DAVUTOĞLU’NA SESLENDİ

“Şimdi Sayın Davutoğlu’na, açık ve net bir çağrı yapıyorum, siz de şehit ailelerinin yoksulluktan koparılmasını istiyorsanız, ‘gazilerimiz bu ülke içi kolların, bacaklarını feda ettiler’ diyorsanız, yahu sayıları kaç kişi zaten, gel beraber, açık çek veriyorum, bu kanunu birlikte Meclis’ten geçirelim. Bu olayı da kökten bitirmiş olalım. Gazilerimiz ve şehitlerimiz bizim için onur kaynağıdır, her zaman onur kaynağı olmaya da devam edeceklerdir.”

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bakanlarla ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu’na, “Namuslu bir adamsan, yolsuzluklardan şikayet ediyorsan, ‘ben hırsızın peşini bırakmam’ diyorsan, gel bunların dokunulmazlığını kaldıralım” diye seslendi.

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Tüm vatandaşların Miraç Kandili’ni kutlayan Kılıçdaroğlu, bugünün Dünya Basın Özgürlüğü Günü olduğunu da anımsatırken, “Basın özgürlüğünde sınıfta kalan bir ülke olduğumuz için son derece üzgünüm. Son yayınlanan uluslararası bir istatistikte, Türkiye, 180 ülke arasında 151’inci. Afganistan, Çad, Uganda, Tanzanya, Kenya basın özgürlüğünde Türkiye’nin önünde. Bu ayıbı Türkiye’den ancak ve ancak CHP kurtarabilir” dedi. İşsiz gazeteci sayısının 7 bini bulduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, “Benim bütün gazeteci arkadaşlara sözüm var, ister destek verin ister vermeyin, CHP iktidarında özgürce yazacaksınız. Sizden sadece tek bir isteğim var, kaleminizi kiralamayın ve satmayın” diye konuştu.

 

 

“GEÇİCİ OLARAK İŞE BAŞLATILANLARIN TAMAMINI SÜREKLİ İŞE ALACAĞIZ”

Türkiye’de 2016 yılı itibariyle işsizlik oranının yüzde 18’i bulduğunu belirten Kılıçdaroğlu, işsizliğin siyasi olarak mevcut hükümet tarafından istismar edildiğini belirtti. 1 Kasım seçimlerinden önce 325 bin 954 kişiyi geçici işe başlattıklarını belirten Kılıçdaroğlu, “Nüfusu fazla olan çocukların ailelerine, ‘oy verirseniz bunları işe başlatacağız’ dediler. Seçim bitti şimdi hepsinin işine son veriyorlar. Geçici olarak işse başlatılan bu çocukların ailelerine sesleniyorum; biz hiçbir şeyi istismar konusu yapmadık. Benim sözüm, bu çocukların tamamını sürekli işe alacağız” dedi.

Kılıçdaroğlu, Çankaya Belediyesi tarafından başlatılan projeyle kağıt toplayan çocukların da tamamının sigortalı yapılacağını belirterek, “Peki o çocuk kağıt toplamayıp da, eline silah dağa mı çıksın, hırsızlık mı yapsın, yolsuzluk mu yapsın. O çocuğa birilerinin sahip çıkması lazım. Biz de halkın çocuklarına sahip çıkacağız” diye konuştu.

 

 

“İŞSİZLİĞİN OLDUĞU BİR ÜLKEDE TOPLUMSAL BARIŞI SAĞLAYAMAZSINIZ”

AK Parti iktidarı tarafından Doğu Anadolu’daki, Güneydoğu Anadolu’daki bütün fabrikaların kapatıldığını, “birilerine peşkeş çekildiğini” ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“O bölgedeki çocuklarımız nereye gitti, yüzde 99’u dağa çıktı. İşsizliğin üzerinde işte bunun için duruyorum. İşsizliğin olduğu bir ülkede toplumsal barışı sağlayamazsınız. İşsizliğin olduğu bir ülkede huzuru bulamazsınız, dayanışma amacını hayata geçiremezsiniz. 17 milyon yoksulumuz var. 3 milyon 750 bin hanede oturuyorlar. Günlük gelirleri 4 liranın altında. Çocuklar yatağa aç giriyorlar.”

 

 

“BEN DİYARBAKIRLILARA SİTEM ETMEYEYİM DE KİM ETSİN”

“Diyarbakırlılar da unutmasınlar, 12 Ağustos 2005; dönemin başbakanı Diyarbakır’daki mitinginde konuşuyor. Bir genç bağırıyor, ‘fabrika istiyoruz Sayın başbakan’ diyor. Sonunda başbakan şunu söylüyor, ‘bak kardeşim, AK Parti iktidarı buralara fabrika yapmayacak’ diyor. Diyarbakırlılar alkışlıyor. ‘Diyarbakır’a modern hapishane yapacağım’ diyor. Ben Diyarbakırlılara sitem etmeyeceğim de kim edecek. Ben fabrika kurulsun istiyorum, o ‘hapishane’ diyor. Bu iktidar terör örgütlerine yardım ve yataklık yapan bir iktidardır, bunun için diyorum işte.

Biz ne yapacağız,  Doğu-Güneydoğu’da, özel sektöre güzel teşvikler getireceğiz, gel kardeşim fabrikanı kur, 5-10 yıl vergi almayacağım. Yeter ki istihdam yarat, yeter ki o çocuklarımız dağa değil fabrikaya gidip çalışsınlar. En büyük arzum bu.”

 

 

“TBMM’Yİ BÜYÜK BİR AHLAKSIZLIĞA ORTAK ETMEK İSTİYORLAR”

Kayıp kaçak bedelini yasal hale getirecek, Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Yasa Tasarısı’na işaret eden Kılıçdaroğlu, “Bugünlerde TBMM’yi büyük bir ahlaksızlığa ortak etmek istiyorlar. Elektrik faturalarında kayıp ve kaçak bedeli yazılıydı, birisi elektriği kaçak kullanıyor, faturayı düzgün ödeyene kesiyorlar. Bu ahlaksızlığın dik alası. Git kaçıranın cezasını ver, bir daha kaçırmasın. ‘Önemli değil diyorlar, kaçırmaya devam etsin, ben de malı götürüyorum, o da götürsün’ diyorlar. Faturayı kime keseceğiz, gariban vatandaşa” dedi.

Bu konunun mahkemeye taşındığını ve mahkemenin kayıp kaçak bedelinin vatandaştan alınamacağına hükmettiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Sizden haksız yere alınan elektrik tutarı 33 milyar lira. Şimdi geri ödenmesi lazım, mahkeme kararı çıktı. Şimdi ise Meclis’e kanun getiriyorlar, ‘O parayı almayalım. Yine hırsızlara iade edelim o parayı’ diyorlar. Bunun hesabını sormazsak namerdim, sonuna kadar soracağız. Çoğunlukları var, hırsızlıklarına milletvekillerini ortak etmeye çalışıyorlar. Önce AYM’ye, olmazsa AİHM’e kadar götüreceğiz. Gücün vatandaşa yetiyor. Neden kaçakçı senin ortağın, vatandaşı ortak olarak görmüyorsun” diye konuştu.

 

 

 

 

“O SİLAHLAR DÖNDÜ SONUNDA BİZİ VURUYOR”

“Gaziantep’e bakın, terörün olmadığı yerdi. Bütün Ortadoğu’nun üretimde bir numarasıydı. Şimdi Gaziantep’in merkezinde, kalbinde bomba patlatıyorlar. Orayı da terör örgütünün yuvası haline getirecekler. Güzelim kenti terör batağının ortasına sürüklediler. Kilis gibi yapacaklar. TIR’larla Suriye’ye silah göndermişler, yakalandılar, açıkça savaş suçu işlediler. Müslüman’ı Müslüman’a kırdırmak için silahları buradan gönderdiler. El Kaide’ye, IŞİD’e, El Nusra’ya gönderdiler. Şimdi o Suriye’den atılan silahlar var ya, bunların gönderdikleri silahlar. Döndü, sonunda bizi vuruyor.

 

 

DOKUNULMAZLIKLAR

Dokunulmazlıklar konusunda ise iktidar partisinin asla “samimi bir parti olmadığını” söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“İlkeli davranmak lazım, ilkeli davranıyoruz. Meclis’e diyorlar ki ‘bütün dokunulmazlık dosyalarını getiriyoruz, kimsenin dokunulmazlığı olmayacak’. Ama Davutoğlu’nun dokunulmazlığı devam edecek. Benimki kalkacak, ‘kaldırmazsanız namertsiniz’ diyorum. Davutoğlu, ‘ben korkuyorum’ diyor. Hani sen ‘hodri meydan’ diyordun. Be etkisiz eleman, ‘hodri meydan’ diyen sensin. Niye kaldırmıyorsun? Çık adam gibi de ki, ‘benim verilemeyecek hesabım yoktur, benim de dokunulmazlığım kaldırılsın’. Diyemiyor çünkü abisi izin vermiyor.

Bakanların dokunulmazlığı da kalkmıyor, neden, onlar malı götürüyor. Peki eski bakanlar? Egemen Bağış vardı ya, bugün de herhalde bir twet atmıştır, ‘bakara makara’ ayağına. Kuran’la Allah’ın kitabıyla dalga geçen, onların yanında şu an da saf tutmuş durumda. Bu bakanların dokunulmazlığı da kalkmıyor. Hırsız hırsızı korur, düzgün adamı korumaz ki.”

 

 

“ŞERİAT GELSE KOLU KESİK BİR AKP ORDUSUYLA KARŞILAŞACAĞIZ”

Davutoğlu’na sesleniyorum; namuslu bir adamsan, yolsuzluklardan şikayet ediyorsan, ‘ben hırsızın peşini bırakmam’ diyorsan, gel bunların dokunulmazlığını kaldıralım. Bunların bir abisi var ya hani, ‘Anayasadan laiklik kalkmalı, şeriat gelmeli’ diyen. Vallahi şeriat gelmediği için aslında bunlar çok memnunlar çünkü şeriat gelse kolu kesik bir AKP ordusuyla karşılaşacağız.”

Bir aldatma daha, kardeşim sen birilerinin dokunulmazlığını kaldıracaksan, getirirsin o vatandaşın dosyasını 276 oyla kaldırılıyor, senin 317 milletvekilin var. Niye kaldırmıyorsun? Getir, tek başına istediğin milletvekilinin dokunulmazlığını kaldırıyorsun, anayasa değişikliğine gerek olmadan. Neden bunu yapıyorlar, çünkü onlar da bunun çıkmasını istemiyorlar, milleti kandırmak istiyorlar. Sen getirsene Efkan Ala’yı, ‘AK Parti PKK ile doğrudan görüşüyor’ diyen. Getir, dosyasını kaldır, gönder mahkemeye yüreğin varsa ama kaldıramıyorsun. Şimdi getirmişler, ‘367 oy olursa anayasa değişikliği kabul edilecek’. 276 oyla zaten kabul ediliyor, niye getirmiyorsun bunu, milleti kandırmak için.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.