Öne Çıkanlar türkiye galatasaray ihracat çin gündem özeti bugünün gündemi Metina kınama dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu ak parti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yapı kredi

CHP'nin Şehit Mesajlarında Sadece Tanju Özcan "PKK" Diyebildi!

ANKARA (ANKA)- Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK'nın saldırısı sonucu şehit olan Piyade Er Tarık Tarcan hakkında sosyal medyada yayımlanan başsağlığı mesajları adeta Türkiye'deki siyasi korkunun haritasını çizdi.

CHP Genel Merkezi sosyal medya paylaşımında saldırıda PKK'nın sorumluluğunu işaret ederken, genel başkan, milletvekili ve yöneticilerin kınama mesajlarında "PKK" ifadesinin geçmemesi dikkat çekti. CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun Piyade Er Tarık Tarcan hakkındaki tepki çeken mesajında "Barışamadık, Yaşatamadık" şeklindeki sözleri ise tepki çekti.

CHP'nin genel merkez resmi hesabı hariç; genel başkanından milletvekiline cinayeti işleyen PKK'nın adını anmaması dikkat çekerken adres olarak PKK'yı işaret etme cesaretini CHP'den sadece Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan gösterdi. Özcan mesajında, "Şırnak Cizre'de hain terör örgütü PKK tarafından düzenlenen havan saldırısı sonucunda şehit düşen Piyade Er Tarık Tarcan'a Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun" dedi.

-"İRLANDA KURTULUŞ ÖRGÜTÜ MÜ YAPTI..?"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Tarık Tarcan'ın şehadetiyle ilgili mesajında "Şırnak'ın Cizre ilçesindeki hudut karakolumuza hain terör örgütü mensuplarınca düzenlenen havan saldırısı sonucu şehit olan Piyade Er Tarık Tarcan'a Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun!" dedi.

Diğer CHP milletvekilleri ve yöneticileri de şablon olarak bunu alıp başsağlığı mesajlarında "PKK"yı işaret etmekten kaçındılar.

CHP'lilerin bu tavrı sosyal medyada tepki uyandırırken bazı vatandaşlar, "Cinayeti kim işledi, İrlanda kurtuluş ordusu mu, yoksa henri batasuna mı?" diye sordu.

Aykırı bir anma mesajı yayınlayan CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun Şehit Tarık Tarcan'ın fotoğrafı yanında "Yüreğim Sızlıyor, Barışamadık, Yaşatamadık" ifadelerini kullanması kendisine tepki gösteren bazı gazetecilerin "Terör örgütü ağzı kullanıyor" iddialarına muhatap olmasına yolaçtı.

CHP'lilerin PKK'yı anmaktan kaçınmalarının temelinde "seçilme" kaygısına ve partinin bu konuda net bir politikasının olmamasına işaret edildi.

-PKK'DAN DEĞİL FENERBAHÇE'DEN BAHSETTİLER

İyi Parti siyasetçilerinin de CHP ile aynı yolu izlediği dikkat çekerken kimi İyi Partililerin şehidin Fenerbahçeliliğine ilişkin tivitleri yönlendirdikleri gözlendi.

PKK/YPG adını anmamak suretiyle terör örgütlerinin propagandalarının örtülmesi gerekçelerini ortaya atanlar da oldu. Ancak Milli Savunma Bakanlığı'nın mesajlarında ve kamu yayıncısı TRT'nin haberlerinde PKK ve YPG'nin adı bölücü terör örgütü olarak kullanılıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.