Öne Çıkanlar türkiye gündem özel ihracat meme kanseri Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Metina burgan bank kınama cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan TarımGFE Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan

CHP’de 36. Olağan Kurultay Heyecanı

CHP’nin 36. Olağan Kurultayı Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştiriliyor. Kurultayda, ilk gün genel başkanlık seçimi yapılacak. Mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısına, şimdiye kadar Yalova Milletvekili Muharrem İnce, eski İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ve eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu aday adaylığını açıklamıştı.

Kurultayda genel başkanlığa aday olabilmek için bin 266 delegenin yüzde 10’unun imzasıyla Divan Başkanlığına başvurulması gerekiyor. Bu durumda genel başkan aday adaylarının 126 imza toplaması gerekiyor.

Adalet Vurgusu

“Adalet ve Cesaret” temalı kurultay için, tribünler için Türk bayrakları ile Kılıçdaroğlu’nun portresinin yer aldığı mavi flamalar hazırlandı.

Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, CHP’nin bugüne kadarki genel başkanlarının fotoğraflarının asıldığı salonda, “Hak, Hukuk, Adalet İçin CHP”, “Biz Adaletli Bir Türkiye İstiyoruz”, “El Ele Omzu Omuza CHP İktidara”, “Barışı Birlikte İnşa Edeceğiz”, “Biz Biriz, Biz Bütünüz, Biz Vatanseveriz” yazılı afişler yer alıyor. Tutuklu Milletvekili Enis Berberoğlu’nun fotoğrafları da salonda dikkat çekiyor.

Platformdan Selamlayacak

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, salona geldiğinde, kendisi için hazırlanan platformdan tribünleri selamlayacak. Kurultayda Divan Başkanlığına ise Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen önerilecek.

Kurultay salonunun dışında ve içeride alınan yoğun güvenlik önlemleri de dikkat çekerken, salon sabahın erken saatlerde dolmaya başladı. Kurultayda yapılacak konuşmalar, işitme engelliler için işaret diline çevrilecek.

Coşkulu Etkinlik Yapılmayacak

Kurultay için hazırlanan coşkulu faaliyetler ise Zeytin Dalı Harekatı ve şehitler nedeniyle iptal edildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl, “Böyle bir dönemde canlı performanslarla, folklor gösterileriyle kurultayımızı coşkulu bir hale dönüştürmemiz mümkün değil” demişti. Kurultay için hazırlanan şarkı da kullanılmayacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.