Öne Çıkanlar Covid19 Kovid19 ANTALYA Entübe Sayısı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu cumhurbaşkanı erdoğan istanbul Ağır hasta sayısı Entube hasta sayısı Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Sağlık Bakanı Fahrettin Koca COVID19 aşısı

CHP’de Muhaliflerden İl Başkanlarına Yanıt

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, 59 il başkanı tarafından yapılan açıklamanın “öğütün değil şahısların görüşü” olduğunu savunarak, “Açıklamaya katılan il başkanlarımızın illerinden verilen imzalar da bunun göstergesidir” dedi.

CHP’de olağanüstü kurultay talebiyle imza toplayan grubun sözcülerinden Tüzün, Ankara’da biraraya gelerek ortak basın açıklaması yapan il başkanlarına Twitter üzerinden yanıt verdi.

Tüzün, “Danışma kurullarını toplamadan, ilçe başkanlarımızın ve kurultay delegelerimizin görüşünü almadan, örgütümüze ve halkımıza sormadan yapılan açıklama panikle yapılmıştır. Örgütlerimizin görüşü değil açıklamaya katılanların şahsi görüşüdür. Açıklamaya katılan il başkanlarımızın illerinden verilen imzalar da bunun göstergesidir” dedi.

CHP’li 59 il başkanı ortak basın açıklamasında, “Bir olağanüstü kurultay çağrısı yapılması ve bu çalışmanın sosyal medya, basın ve kamuoyu üzerinden sürdürülmesi doğru değildir. İhtiyacımız olan olağanüstü kurultaydan ziyade birlik, beraberlik ve sorumluluk içinde bu karanlık süreçten çıkabilmemizdir. Sorumluluk sahibi her partilimizin parti içi iktidar mücadelesini ve olağanüstü kurultay tartışmalarını bir kenara bırakarak partimizi kamuoyunda tartıştırmaktan vazgeçmesi ve partimizi yerel seçimlerde başarıya taşıyacak olgunlukta davranması gerekmektedir” demişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.