Öne Çıkanlar ankara deprem tsk chp konya diyarbakır sgk bodrum ırak pkk Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank cumhurbaşkanı erdoğan

CHP’li Aksünger: İhlaller İçin Suç Duyurusunda Bulunduk

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, “YSK’nın aldığı karar rağmen, ‘tercih’ yazacak olan mühürleri, ‘evet’ olarak yaptırıp okullara gönderen ilçe seçim kurulu başkanları gördük. YSK ile konuştuğumuzda aslında bunların ‘ihlal yaptığını’ kendileri de itiraf ettiler. Bununla ilgili cezai işlem için savcılıklara suç duyurusunda bulunduk” dedi.

Aksünger, parti genel merkezinde basın mensuplarına açıklamada bulundu. Sandıklar açılmadan bazı manipülasyonların yapılmaya başlandığını ifade ederek, özellikle sandık başındaki görevlilerin bunlara itibar etmemesini istedi.
Oy kullanma işleminde bazı sorunlar yaşandığı yaşandığını belirten Aksünger, “YSK’nın aldığı karar rağmen, ‘tercih’ yazacak olan mühürleri, ‘evet’ olarak yaptırıp okullara gönderen ilçe seçim kurulu başkanları gördük. YSK ile konuştuğumuzda aslında bunların ‘ihlal yaptığını’ kendileri de itiraf ettiler. Bununla ilgili cezai işlem için savcılıklara suç duyurusunda bulunduk” dedi.
Bunun yanı sıra özellikle Türkiye’nin doğusunda, oyların açık kullanıldığına ilişkin görüntülerin olduğunu ve bunlarla ilgili de gerekli suç duyurusunda bulunduklarını kaydeden Aksünger, “Bazı muhtarların seçmenle birlikte, perdelerin arkasında beraber oy kullanmalarını da gördük ve ilgili mercilerle paylaştık” dedi.

“SANDIĞA KATILIM YÜZDE 85’İN ÜZERİNE ÇIKACAK”
Genel merkezde kurulan Seçim Takip Merkezi’nde verilerin dikkatle izlediğini ifade eden Aksünger, “Dökümleri tamamlanmış olan sandıkların işlemleri yapılıyor ancak biz de sandık başlarındaki mobil uygulanmalarla da verileri girmiş olacağız. Bizim elimizde onlardan önce veri olacağı kesin. Şu anda veriler ciddi bir şekilde bize akmış durumda. Arkadaşlarımız saat 18.30-19.00 civarında sonuçları tamamen alır duruma gelecekler, biz de yasaklar kalktıktan sonra bunları açıklamaya başlayacağız” diye konuştu.
Aksünger, “Görüyoruz ki sandığa katılımın batıda yüzde 85’in üzerine çıkma ihtimali var. Doğuda da beklentimiz yüzde 80 civarında” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.