Öne Çıkanlar ankara tsk chp deprem diyarbakır konya bodrum ırak sgk cumhurbaşkanı erdoğan pkk Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank

CHP’li Bülbül: “Demokrasi Ve Özgürlükler Bir Kenara İtilmiş Durumda”

CHP Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, yeni yargı paketine ilişkin konuştu. CHP’li Bülbül, “Adalet Bakanı Bakan Yardımcısı Hasan Yılmaz bir gün dahi görevinde tutulmamalı” dedi.


Dördüncü Yargı Paketi Görüşmelerinde konuşan CHP Aydın Milletvekili Bülbül, “AKP iktidarında Anayasal hak ve özgürlüklerin kullanılması engellenerek, ülkemiz tek kişinin verdiği talimatlarıyla yönetiliyor. Tekrar söylüyoruz; parti devleti, tek adam rejimi olan bu ucube sistemde yargı reformu olmaz!” dedi.


CHP’li Bülbül konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“PAKETLERLE ADALET SAĞLANMIYOR”

“Yeni bir yargı paketi geldi. Paketlerle adalet sağlanmıyor. Neden ilgi yok? Nedeni şu; Haziran 2021 ORC anketi yayınlandı. Yargıya güveniyor musunuz? diye bir soru sorulmuş. Yüzde 74,9’luk kitle ‘hayır’ demiş. Yani yüzde 25,1 ‘yargıya güveniyorum’ diyor.”


“SON 4 AYDA ADALETSİZLİKLER ÇOĞALDI”

“Her üç ayda bir adalet raporları hazırlıyorum. Adalet raporlarında hak ihlallerini tarihe not düşmek amacıyla gerekçeleriyle birlikte yazıyoruz, değerlendiriyoruz. Burada, yani bu sistem değişikliği nedeniyle parti devleti, tek adam rejiminin yarattığı toplumsal tahribatının bir raporu olarak ortaya koyuyorum. Bu 4 ay içerisinde İnsan Hakları Eylem Planı açıklandı mart ayında. Açıklamanın ardından kolluk kuvvetinin şiddeti artmış, keyfi yasaklamalar çoğalmış, iş cinayetleri çoğalmış. 4 ayda en az 131 toplantı ve gösteriye müdahale edilmiş. 6 Bin 320 kişi gözaltına alınmış. 154 tane kadın öldürülmüş arkadaşlar. Bu 4 ay içerisinde 760 bin kişi çalışma koşulları nedeniyle yaşamını kaybetmiş, yani iş cinayeti. 349 habere erişim engeli getirilmiş. İnsanların sağlığa ve beslenme alanına nasıl erişemediği, ekonomik adaletsizliklerin ne boyutta olduğunu bu kitapta ihlâl kararlarıyla ortaya koymuşuz. Meclisin üçüncü partisinin il binası bir kişi tarafından basılıyor. Orada bir vatandaş öldürülüyor ve öldüren kişiyi polis geliyor ‘ağabeyciğim ismin ne?’ diye alıyor. Kelepçelenmeden götürülüyor ve bir gün değil, 18 saatte yargı önüne çıkarılıyor ve tutuklanıyor. Bunun bağlantıları, bunun örgüt yapısı, Suriye’ye gidip gelmiş, Suriye’de ne işi var, nerden gitmiş nerden gelmiş? ETS kayıtları nerede hiçbir şey araştırılmıyor ama öğrenciye geldiği zaman tutuklanıyor, gözaltına alınıyor. İki gün, üç gün tutuluyor.”


“BÖYLE HUKUK DEVLETİ OLUR MU?”

Sulh Ceza Hâkimliği ile ilgili de konuşan ve Sulh Ceza Hâkimliğinin iktidarın sopası olduğunu söyleyerek, eleştiri oklarını Adalet Bakanı Bakan Yardımcısı Hasan Yılmaz’a çeviren CHP’li Bülbül, “Kendisini burada göremiyoruz ama İstanbul Başsavcı Vekiliyken resen mal varlığı üzerindeki tedbirin kaldırılmasını talep ediyor. Kara para akladığı MASAK raporuna yansımış Sezgin Baran Yüksel’in malvarlığı üzerindeki tedbirin kaldırılmasını talep eden Dönemin İstanbul Başsavcı Vekili şimdi Adalet Bakan Yardımcısı Hasan Yılmaz suç işlemiştir. Görevinizi yapın, görevden alın diye soru önergesi verdim.  İşlem yaptırın diye soru önergesi verdim. Adalet Bakanlığından ses yok. Şu anda Bakan Yardımcısı olarak görevine devam ediyor. Böyle hukuk, böyle hukuk devleti, böyle adalet olur mu? Orada bir dakika oturmaması lazım.” dedi.
Avusturya’da tutuklanan ve kara para aklama suçları iddiasıyla ABD tarafından iade talep edilen Sezgin Baran Korkmaz ile ilgili ise CHP’li Bülbül, “Vatandaş kaçtı. Nerede vatandaş? Avusturya’da yakalandı. Adalet Bakanlığı da 19 Haziran’da Avusturya’ya ‘bu vatandaş bizde aranıyor’ Hakkında dava açıldı diyerek iade istemiş. Amerika ne zaman istemiş bizden? 2 hafta önce. Şimdi telaş sarmış nasıl iade edilecek, nasıl getirilecek diye. Bu vatandaşın siyasilerle yargı mensuplarıyla ilişkileri incelenmelidir.” şeklinde konuştu.


“TÜRKİYE’DE TUTUKLU YARGILANMAK İSTİSNA DEĞİL ESAS HALİNE GELDİ”

Avrupa ceza evlerinde nüfusa oranla en fazla tutuklu ve mahkûmun Türkiye’de olduğunu da anlatan CHP’li Bülbül, mayıs ayı itibariyle 38 bin 34 kişinin tutuklu olduğunu vurgulayarak, “Artık Türkiye’de tutuklu yargılanmak istisna değil esas haline geldi.” dedi. Bülbül konuşmasının devamında, “Kısacası paketle yargı reformu olmaz arkadaşlar. Sistemde bir sıkıntı var. Bu Cumhurbaşkanlığı hükümet denen sistem ucube bir sistem. Denge ve denetleme yok. Hesap verilebilirlik yok. Nitelikli yasama dahi yapamıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.