CHP’li Çakırözer: "Akademiye Yapılan Darbeden Derhal Vazgeçilmeli"

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, son yayınlanan KHK ile 330 akademisyenin görevlerinden ihraç edilmesine tepki göstererek, “Bu yapılan ifade özgürlüğüne, özgür düşünceye bilime ve akademiye darbedir. Bir an önce bu yanlıştan dönülmelidir” açıklamasında bulundu.

CHP’li Çakırözer, hükümetin KHK çıkarma yetkisini 15 Temmuz darbe girişiminin sorumlularıyla mücadele etmek amacıyla çıkardığını belirterek, yaptığı yazılı açıklamada, “Bu uygulamayı kınıyorum. Yapılan her türlü hukuk devleti ilkesine aykırıdır. İnsanları düşünceleri nedeniyle, sorgusuz, yargısız işlerinden atmanın, işsizliğe terk etmenin, öğrencileri hocasız bırakmanın ne darbe ile mücadele ile alakası var ne de terörle mücadele ile. Bu yapılan bilimi, özgür düşünceyi katletmektir” ifadelerini kullandı.

“Bilimi, Üniversiteyi, Demokrasiyi Katlediyorlar”

Çakırözer, sadece demokratik ifade özgürlüğünü kullandıkları için değerli bilim insanlarının, sanatçıların görevlerinden ihraç edildiğini belirterek şöyle devam etti:

“82 yaşındaki Türkiye’nin yetiştirdiği ilk nöropsikolog Prof. Dr. Öget Öktem Tanör’ün, Anayasa Hukukçusu İbrahim Kaboğlu’nun, orkestra şefi İbrahim Yazıcı’nın darbe ile, terör ile ne alakaları var? Yazık değil mi bu insanlara ve bu ülkeye? Darbe ile mücadele ediyoruz diye bilimi, üniversiteyi, demokrasiyi katletmektesiniz.”

“Bu Yanlıştan Bir An Önce Dönün”

Hükümete çağrıda da bulunan Çakırözer, “Türkiye’nin zaten kalmayan ifade özgürlüğü ve demokrasi itibarını daha da kötüleştirmekten vazgeçin. Üniversitelerin olmazsa olması akademik özgürlüklerdir. Özgür düşüncenin üretim merkezleri olan üniversiteler bu şekilde susturulamaz. Yapılan hukuksuzluğu kabul etmiyor, yapılan yanlıştan bir an önce dönülmesi çağrısı yapıyorum” dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.