Öne Çıkanlar ankara chp tsk deprem diyarbakır konya cumhurbaşkanı erdoğan bodrum ırak sgk zam Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank

CHP’li Engin: İstanbul Rant Kapısı Değil Mukaddes Bir Emanettir ​

CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, İstanbul’daki yoğun yağışın hayatı olumsuz etkilemesi üzerine “İstanbul’u mukaddes bir emanet değil, rant kapısı olarak görerek sadece bugünkü İstanbullara değil, İstanbul’da yaşayacak gelecek nesillerimize de en büyük kötülüğü yaptınız. Eserinizle övünebilirsiniz" dedi.

İstanbul'da altyapı eksikliği nedeniyle hayatı felç eden yağışı Meclis gündemine taşıyan CHP’li Engin, İstanbul’u 23 yıldır, Türkiye’yi ise 15 yıldır yönetenlerin hiçbir mazeret aramaya hakları olmadığını belirterek "İstanbul’u mukaddes bir emanet değil, rant kapısı olarak görerek sadece bugünkü İstanbullara değil, İstanbul’da yaşayacak gelecek nesillerimize de en büyük kötülüğü yaptınız. Eserinizle övünebilirsiniz!" dedi.

İstanbul'un sular altında olduğunu hatırlatan Engin, "Altyapı sefaleti ve basiretsiz AKP belediyeciliği hayatımızı felç etti. Tüneller, metrolar, caddeler sularla doldu. İnsanlar boğulma tehlikesi geçirdi" dedi.

“Eminim Tüm Dünya Kentleri Kıskanmıştır”

Engin, İstanbulluların bu durumu ilk kez yaşamadığını belirterek İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni ise şu şekilde eleştirdi:

"İstanbul gibi eşsiz güzelliğe sahip bir şehrin, doğasını ve yeşilini katlederek, şehrin iklim dengesini altüst eden, altyapısını düzgün planlayamayan ve her yağmurda İstanbul'un caddelerini, tünellerini adeta birer gölete çevirmeyi başaran İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni eminim tüm dünya kentleri kıskanmıştır."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.