CHP’li Erdem: Ciner Park Elektrik’e Soruşturma Açılacak Mı?

Siirt’in Şirvan ilçesine bağlı Maden Köyü’ndeki bakır madeninde 17 Kasım’da meydana gelen, 14 işçinin hayatını kaybetmesine ve iki işçinin ise toprak altında kalmasına neden olan göçüğe ilişkin bilirkişi raporu hazırlandı.

Hazırlanan raporda, işverenin açık ocak işletme müdürü, başmühendis, daimi nezaretçi, alt yüklenici firma şantiye şefi asıl kusurlu, işveren ve işveren vekili tali kusurlu olarak değerlendirildi. İş güvenliği uzmanının göçük olacağına dair bir ay öncesinden rapor yazdığına ancak alt yüklenici işverenin yükümlülüğünü yerine getirmediğine de değinildi.

Erdem: “Bakanlığınız Uzman Uyarılarını Ölümler Yaşandıktan Sonra Mı Dikkate Alacak?”

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, bilirkişi raporundaki skandalı TBMM gündemine getirdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a verdiği soru önergesinde sorumlu kişiler hakkında soruşturma açılıp açılmadığını soran CHP’li Erdem, Bakan Albayrak’a “Ülkemizde işyerlerinin uzman uyarılarını dikkate alıp almadığı ölümler yaşandıktan sonra mı anlaşılmaktadır?” sorusunu yöneltti.

CHP’li Erdem’in önergesinde şu sorular yer aldı:

"-Bilirkişi raporunda kusurlu olduğu değerlendirilen işletme müdürü, başmühendis, daimi nezaretçi, alt yüklenici firma şantiye şefi ve işveren için ceza davası açılmış mıdır?
-Bahsi geçen maden ocağının sahibi olarak Ciner Grubu'na bağlı Park Elektrik hakkında herhangi bir soruşturma açılacak mıdır?
-Denetim eksikliğinden ötürü bakanlık bünyesinde ilgili personellere herhangi bir soruşturma açılmış mıdır?
-Son 6 yılda, bilirkişi raporunda kusurlu olmasına rağmen açılan soruşturmalarda veya mahkeme kararında herhangi bir ceza almayan işveren sayısı kaçtır?" 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.