Öne Çıkanlar esnaf Covid19 beşiktaş fetö tsk Esnaf Turk Fatura Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürü Elif Banu Kocaoğlu Yıldız Galata Wind CEOsu Burak Kuyan Paribu Pardus Genel Müdürü Mehmet Selim Tunçbilek PayTabs Kurucusu ve CEOsu Abdulaziz Al Jouf Anatolia Geneworks

CHP’li Gülay Yedekci: Teröre Taviz Verilmemelidir

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, belediyelere kayyum ataması tartışmalarına ilişkin, “Teröre taviz verilmemelidir. Ne gerekiyorsa o yapılmalıdır. Ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti aynı zamanda demokratik bir hukuk devletidir. Demokratik bir hukuk devleti olmasının gereği de yapılmalıdır” dedi.

Yedekci, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Martı Projesi’ne değindi.

Martı Projesi’nin sorunlu ve sıkıntılı proje olduğunu iddia eden Yedekci şu ifadeleri kullandı:

“Martı Projesi 28 Temmuz’da başlanacağı ilan edilen ve Kabataş İskelesi’nin halkın kullanımına kapatacak olan ve denize dolgu yapacak olan gerçek anlamda bir vahamet projesidir. Orada denize yapılacak dolgu boğaza yapılacak dolgudur. Boğaza yapacağınız dolguyla da oradaki canlı yaşamını büyük ölçüde tehdit edeceksiniz. Bu bir ucube eserdir.”

“Yeni gelecek torba tasarıda teröre bulaşmış belediyelere kayyum atamasına ilişkin bir madde olacağı ifade ediliyor?" sorusunu da Yedekci, “Teröre taviz verilmemelidir. Ne gerekiyorsa o yapılmalıdır. Devletimizin polisinden, askerinden başka kimse eline silah almamalıdır, alamamalıdır. Bu konuda gerekli çalışmaları devletin ilgili kurumları zaten yapacaktır. Ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti aynı zamanda demokratik bir hukuk devletidir. Demokratik bir hukuk devleti olmasının gereği de yapılmalıdır. Bu konuda da hiçbir taviz verilmemelidir. Öncelikle demokrasi olmalıdır. Bugün başkalarının da çok net gördüğü gibi geçmiş zamanda başkalarına haksızlık yapanların da çok net gördüğü gibi hukuk bir gün herkese gerekli oluyor” diye cevapladı.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.