Öne Çıkanlar türkiye galatasaray gündem özeti ihracat çin bugünün gündemi kınama CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel Metina burgan bank dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu dolar

CHP’li İrgil: Cumhuriyet’i Özgürleştirin Bayram Olsun

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, “Dünya ülkeleri arasında basın özgürlüğü, düşünce özgürlüğü, ifade özgürlüğü konularında tartışılmaz bir olumsuzluk yaşıyoruz. Ne yazık ki gazetecilere yönelik baskıların dünyadaki timsali haline geldik. Cumhuriyet’i özgürleştirin, bayram olsun” dedi.

CHP’li İrgil, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle kısa bir açıklama yaptı. İrgil, 24 Temmuz’un Basın Bayramı olduğunu ancak ortada kutlanacak bir bayram kalmadığını ifade ederek, şunları kaydetti:

“Basın Konseyi’nin verilerine göre; sadece son bir yılda 110 medya kuruluşu kapatıldı ve 2 bin 500 gazeteci işsiz bırakıldı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin verilerine göre 160 gazeteci hapiste. Bu kadar çok gazetecinin hapiste olduğu bir ülkede demokrasiden söz edilemez, halkın haber alma hakkından söz edilemez. Bakın bugün, sansürün kaldırılmasının 109. yıl dönümünde, Cumhuriyet gazetesinin 19 mensubu yargılanıyor, gazetecilik yargılanıyor. Dünya ülkeleri arasında basın özgürlüğü, düşünce özgürlüğü, ifade özgürlüğü konularında tartışılmaz bir olumsuzluk yaşıyoruz. Ne yazık ki gazetecilere yönelik baskıların dünyadaki timsali haline geldik. Cumhuriyet’i özgürleştirin, bayram olsun.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.