Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk suriye CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan dsp Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy yılbaşı tüketici güven endeksi hatay terörist Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici

CHP’li Kayışoğlu: "Perşembenin Gelişi Çarşambadan Bellidir"

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, 17 Eylül’de başlayacak 2018-2019 eğitim ve öğretim döneminin bütün öğrenci ve veliler için güzel geçmesini umut ettiğini ancak, perşembenin gelişinin çarşambadan belli olduğunu belirterek, “Yeni Eğitim Ve Öğretim dönemi başlayacak ama sorunlar şimdiden kendisini belli ediyor." dedi.

Her eğitim ve öğretim döneminde yaşanan kronik sorunların bu dönemde kendisini hissettirmeye başladığını dile getiren Altaca Kayışoğlu, “Veliler, çocuklarını daha iyi bir okula yazdırmak için kapı kapı dolaşmak zorunda kalıyorlar. Kaldıramayacakları kadar borcun altına girip çocuklarına iyi bir gelecek verebilmek için uğraşıyorlar ama bu duyarlılığın karşılığını ne yazık ki alamıyorlar” diye konuştu.

Sosyal devlet ilkesini önemseyen bir ülkede milli eğitimin herkes için eşit olması gerektiğinin altını çizen CHP'li Kayışoğlu, “Milli eğitim öyle bir hale getirildik ki insanlar devlet okullarının göz ardı edilmesi nedeniyle merdiven altı tabirini kullanabileceğimiz özel okullara yönelmek zorunda bırakıldılar. Öğrenci başına verilen teşviklerle özel okullara ön açan AKP iktidarı, devlet okullarını tam anlamıyla sefalete sürükleyerek, şehirlerin yoksul mahallerinde yaşayan çocukların hayallerini yok ediyor, onlara tek bir seçenek sunuyor. ‘Asgari ücrete mahkûm bir işçi olabilirsiniz, bundan başka yolunuz yok diyor adeta…’

Oysa 90’lı yılların sonuna kadar devlet okullarının sıralarından geçen milyonlarca öğrenci Türkiye’ye yön veren insanlar oldular. Acilen devlet okulları özel okulların konumuna getirilmeli. Şartlar eşitlenmelidir” dedi.

Bursa gibi birçok şehirde devlet okullarında öğrencilerin hem fiziki olarak hem de ruhsal anlamda eğitimden koparılmış bir ortam içine sürüklendiğini de dile getiren Altaca Kayışoğlu, “Bursa’nın birçok mahallesinde okul sorunu var. İmar planlarına okul ve sosyal donatı alanları işlenmediği için birçok mahallede okul alanı bulunamıyor. Bazı mahallelerde ise okul alanı olmasına rağmen Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçip okul yapmak yerine hayırsever bekliyor. Bu mahallerinden birisi de Osmangazi’nin Geçit Mahallesi. Tek bir okulu var. Geçit’te yaşayan öğrenciler başka mahallelerin okullarına gitmek zorunda bırakılıyorlar. Aileler çocuklarının iyi bir okula yazdırmak için adres değişikliği yapıyorlar. Bazen bu da işe yaramıyor. Çocuklar ortada kalıyor. Bu sorunlar bir an önce çözülmeli” çağrısında bulundu.

Bursa’da depreme dayanaklı olmadığı gerekçesiyle yıkılan ancak yapımı tamamlanamayan okulların hala eğitime alınamadığını da hatırlatan Kayışoğlu, Bursa’nın milli eğitimdeki karnesinin son durumunu TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesiyle Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a da sordu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.