Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk suriye CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan dsp Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy yılbaşı tüketici güven endeksi hatay terörist Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici

CHP’li Topal; Öğretmenlerin Tamamı Kadroya Alınmalıdır

Öğretmenler günü nedeniyle TBMM ‘de bir basın toplantısı düzenleyen CHP Hatay Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim Komisyonu üyesi Serkan Topal, iktidarın 16 yıldır uyguladığı politikalarla eğitimi özgürleştirmek yerine adeta köleleştirdiğini ifade ederek;  Atatürk’ün, “ Öğretmenler, cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister.” Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır “ diyerek, tarihi misyon yüklediği öğretmenlerimizin bu taleplerine, duyarlılık göstermek, onları yerine getirmek, hükumetin ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin tarihsel sorumluluğudur. Hükûmeti ve Yüce Meclisi bu sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyorum, dedi.

"Öğretmenlik sıradan bir meslek değildir"

24 Kasım Öğretmenler günü, aynı zaman da, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Cumhuriyet aydınlanmamızın önemli dönüm noktalarından olan “Millet Mektepleri  Başöğretmenliği” nin verildiği gündür. Başta Başöğretmenimizin manevi şahsiyeti olmak üzere, tüm öğretmenlerimizin bu anlamlı gününü kutluyor, ebediyete intikal eden tüm eğitim şehitlerimizi ve öğretmenlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.
Bugün sizlere büyük bir sorunlar yığını haline gelen eğitimin sorunlarını paylaşmak yerine,  Öğretmenlerimizin sorunlarından bahsedeceğim. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz ay, Sayın Milli Eğitim Bakanı, Eğitimde 2023 vizyonu projesini açıkladı. Hepimizin heyecanla beklediği bu proje ne yazık ki başta öğretmenlerimiz olmak üzere bizleri hayal kırıklığına uğrattı. Çünkü 16 yıldır uygulanan projelere yeni halkalar ekleme ile işe başlayacaklarını ifade ettiler. İşte temel sorunda burada,  Oysa ki son 16 yılda eğitime eklenen her yeni halka, öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin boynuna birer pranga gibi geçirilmiş, eğitim; özgürleştirilmek yerine köleleştirilmiştir. Çünkü sistem;  özgür beyinleri ve iradeleri, puanlara, sınavlara, mülakatlara mahkum etmiştir. Sayın Bakan; var olan bu kaos düzenini kökten kaldıracağına, yeni halkalar eklemeyi hedeflemekle,  bu sisteme devam edeceğini söylüyor, işte bu kabul edilebilir bir durum değildir.Öğretmenlik sıradan bir meslek değildir. Yegane malzemesi insan, yegane kaynağı bilgidir.Bilgi toplumuna erişmenin temel öğesi, bilgiyi veren ile alan arasındaki ilişki bağını doğru kurmak, bunu en üst seviyeye çıkarmaktır. O zaman bilgi toplumuna erişmek için önemli  bir yolu kat etmiş oluruz. Tüm bunları göz önüne aldığımızda, öğretmeni mutsuz, huzursuz, aile birliğinden yoksun olan bir toplumda, çocukları nasıl eğitip donatacağız? Nasıl mutlu ederek bilgi toplumuna taşıyacağız? Bu mümkün müdür?
Bakınız, iktidar , sistemi o kadar karmaşık hale getirdi ki, öğretmenlerimizi kategorize ederek adeta numaralandırdı." dedi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.