Öne Çıkanlar terörist Sera çin fibabanka Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan CHPli Çakırözer: Devlet Çiftçinin Derdine Derman Olmalı Ariana Grande Beşerî Gözcüler filminin yeni posteri Avukat Sema Aksoy Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk

CHP’li Yüceer’den ‘Doğum Borçlanması’ Teklifi

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer “doğum borçlanması” hakkının, sigorta başlangıç tarihine bakılmaksızın bütün kadınlara verilmesi için kanun teklifi verdi.

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

Teklifin gerekçesinde, hem doğum yaptıktan sonra sigortalı olan kadınların veya çalışmaya ara verdiği sırada doğum yapan kadınların ilgili süreleri borçlanmasında yaşadıkları mağduriyetin giderilmiş olacağı hem de borçlanma konusunda kadınlar ve erkekler arasındaki eşitsizliğin ortadan kaldırılmış olacağı belirtildi.

Teklife göre, yapılacak değişiklikle; sigortalı kadınların yararlanacağı doğum borçlanmasında doğumdan önce sigortalı olma şartı aranmayacak. Sigortalı kadınların sigortalı olmadıkları süreçte yaptıkları doğumlar için borçlanabileceği süreler tesis edilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.