Öne Çıkanlar Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici Nevruz cumhuriyet Acıbadem Ankara Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Esra Mıhçıoğlu isteyen suriyeli koruma alabilecek Settar Tanrıöğen taburcu oldu mu Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi kayserideki tecavüz davası fetö doğal kan yerine kullanılabilecek yapay kan

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bakanlar Kurulu Cuma Günü Toplanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pazartesi günü Meclis’te yemin ettikten sonra yeni Bakanlar Kurulunu açıklayacağını ve Cuma günü de ilk Bakanlar Kurulunu toplayacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Haziran seçimlerinin ardından, Meclis’te ilk grup toplantısını yaptı. AK Parti Grup toplantısında konuşan Erdoğan, 27. Dönem Meclis için iyi niyet dileklerini belirterek, seçimlerden yine AK Parti’nin birinci çıktığını vurguladı.

Erdoğan şöyle dedi:

''Bugün yemin ederek resmen göreve başlayan TBMM'nin yeni üyelerini tebrik ediyorum. Yeni dönemdeki partimizin ilk toplantısının hayırlı olmasını diliyorum. 24 Haziran seçimlerinde seçilen 295 milletvekili arkadaşımı ayrı ayrı tebrik ediyorum. Hizmet yarışında bayrağı artık sizler devraldınız. Yapacak çok işimiz bulunuyor. Her birinizin enerjisine, üretkenliğine ve sadakatine ihtiyacımız var. Bunun için tek bir anınızı bile boşa geçirmeye hakkınız yok. Cumhur İttifakı olarak baktığımızda 344 milletvekili olarak Meclis'te yüzde 57'lik bir çoğunluğa sahibiz. Bu milletvekili seçimlerinde hedeflerimizin altında kalmamız daha çok çalışmamız gerektiğini gösteriyor. Milletimiz Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 52.56 oy oranı ile en yakın rakibimizin 11 milyon üstü bir rakamla bize teveccühünü göstermiştir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pazartesi günü Meclis’te yemin töreni yapacağını ve ardından da yeni Hükümet Sistemi’nin kabinesini açıklayacağını belirterek şöyle konuştu:

“Meclis'teki merasimin ardından Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyemizde muhteşem bir göreve başlama töreni gerçekleştireceğiz. Şu ana kadar kesinleşen haliyle törene 22 Cumhurbaşkanı ile 17 Başbakan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Meclis Başkanı düzeyinde katılım olacak. Yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanı olarak Pazartesi akşam 21.00'de yeni kabineyi açıklayacağız. Pazartesi ilk Cumhurbaşkanlığı KHK'sını da yayımlayacağız. Biz tevazuyu kendisine ilke edinmiş insan topluluğuyuz. Kimseye tepeden bakamayız. Bu anlayışı kabul etmeyeceğiz. Bir davanın mensupları olarak yolumuza devam edeceğiz. Arkadaşlar bu hareketin için 'ben' olmaz 'biz' olur. Aksi takdirde bizden öncekiler nasıl yerle yeksan olduğuysa biz de yerle yeksan oluruz. Şu anda az önce rakamları da size verdim. 26 milyon insan bize güven aşıladı. 50 milyon oyun içinde 26 milyon. Bu imtihanı başarı ile vermemiz lazım. Salı günü ilk yurt dışı ziyaretimi Azerbaycan ve KKTC'ye gerçekleştirerek geleneğimizi sürdüreceğiz. Çarşamba günü de Brüksel'e giderek ülkemizi temsil edeceğiz. 2 günlük bir NATO zirvesinden sonra burada çalışmalarımızı sürdüreceğiz.''

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.