Öne Çıkanlar ankara tsk chp konya diyarbakır deprem sgk Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank bodrum ırak pkk cumhurbaşkanı erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kılıçdaroğlu, Sen Darbe Karşıtı Değil Darbecisin”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu “ ‘Darbe olursa tankın üzerine önce ben çıkarım’ diyen kişi bu defa tankların korumasında havalimanından hareket ediyor. Şimdi bunları inkar ediyor. İstediğin kadar inkar et. Tüm belgelerden, televizyon kayıtlarında varsın. Yandın Kemal Yandın. Sen darbe karşıtı değil darbecisin” ifadeleriyle eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin İzmir 6’ncı Olağan İl Kongresi sonrası halka hitap etti. Türkiye için en küçük bir proje ve vizyon üretemeyenlerin tüm eksiklerini, hatalarını, yanlışlarını, ihanetlerini laiklik kavramının altında gizlemeye çalıştıklarını söyleyen Erdoğan, AK Parti’nin laikliğe bakışının Avrupa ülkelerinde bile takdirle karşılanan bir tanımla vücut bulduğunu dile getirdi.

“TÜM İNANÇLARA MENSUP VATANDAŞLARIMIZIN İBADETLERİNİ RAHATÇA İCRA EDEBİLMELERİNİ BİZ SAĞLADIK BİZ”

AK Parti’nin programında laikliği; demokrasinin vazgeçilmez şartı, din ve vicdan hürriyetinin teminatı olarak görüldüğünü dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, laikliğin Türkiye’de birilerinin bilinçli olarak ve ısrarla yaptıkları gibi din düşmanlığı şeklinde yorumlanmasına ve bu sebeple örselenmesine de karşı çıktıklarını ifade etti. Erdoğan, “Türkiye’de bırakınız Müslümanları, Hristiyan’ından Musevi’sine kadar tüm inançlara mensup vatandaşlarımızın ibadetlerini rahatça icra edebilmelerini, dini kurumların rahatça çalıştırabilmelerini biz sağladık biz” diye konuştu.

“KILIÇDAROĞLU, SEN DARBE KARŞITI DEĞİL DARBECİSİN”

FETÖ’ye karşı 17-25 Aralık’ta mücadele ettiklerini ancak CHP’yi FETÖ’nün saflarında kendilerine karşı yumruk atarken bulduklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

“Ben Marmaris’ten İstanbul’a hareket ettim. Havalimanına geldiğimde 10 binler Atatürk Havalimanındaydı. Meğerse ben 01.20’de oraya indiğimde 23.15’de Bay Kemal oraya gelmiş, tanklar orada korumaya almışlar ve oradan Bakırköy Belediyesi’ne gidiyor. Halbuki daha önceleri de ‘darbe olursa tankın üzerine önce ben çıkarım’ diyen kişi bu defa tankların korumasında havalimanından hareket ediyor. Şimdi bunları inkar ediyor. İstediğin kadar inkar et. Tüm belgelerden, televizyon kayıtlarında varsın. Yandın Kemal Yandın. Sen darbe karşıtı değil darbecisin."

“O TÜNEL BULAMADI, BAKIRKÖY BELEDİYESİ’NE GİTTİ”

Biz o akşam orada ertesi gün 16 saat orada operasyonu bizzat ben yönettim. Bakan arkadaşlarımla basın toplantılarımı yaptım ve hemen Genelkurmay Başkanımızı darbeciler götürdüğü için Genelkurmay Başkanlığına da atamayı oradan yaptım, kimi?  Şu anda ki ikinci başkanı Genelkurmay Başkanlığına vekaleten atadım. Bunları yaparken de Sayın Başbakan ile irtibat halinde oldum. Fakat baktım ki mecliste konuşma yapıyorlar. Sayın Başbakanın Ilgaz Tüneline saklandığını söylüyorlar. Eğer tünellere saklanacak olanlar varsa, başınızdaki adam saklananlardan bir tanesi. Ama o tünel bulamadı, Bakırköy Belediyesi’ne gitti.”

AFRİN’DE 4 BİN 305 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin’e yönelik düzenlenen operasyonda 4 bin 305 terörist, Irak’ın kuzeyinde düzenlenen operasyonda 372 terörist ile yurtiçinde düzenlenen operasyonlarda 281 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

“MUHALEFET SEÇİME HAZIR DEĞİL”

Türkiye’nin yen yönetim sistemine geçiş kararını 16 Nisan 2017 tarihindeki halk oylaması ile birlikte verildiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetin aradan geçen 1 yılı aşkın sürede ne Cumhurbaşkanı adayları ile ilgili ne de seçimde vatandaşa söyleyecekleri ile ilgili en küçük bir çalışmaları ile hazırlıkları olmadığının ortada olduğunu dile getirdi. Erdoğan, “Halbuki biz seçimlerin 2019 yılında yapılacağı hesabıyla hareket etmemize rağmen Cumhurbaşkanı adayımızdan yeni yönetim mimarimize kadar her konuda çocuklarımıza çoktan söz vererek başlamıştık” dedi.

“ ‘SAR BANA 15 MEBUS’ DİYOR ÖTEKİ DAHA CÜMLE BİTMEDEN 15 MİLLETVEKİLİNİ PAKET YAPIP GÖNDERİYOR”

Muhalefetin ülkeyi yönetmek, millete hizmet etmek, yeni projelerle, yatırımla Türkiye’yi muhasır medeniye seviyesi üzerine çıkarmak gibi bir derdinin olmadığını söyleyen Erdoğan, “Üstelik öyle bir tezgah kurmuşlar ki birisi oradan ‘Sar bana 15 mebus’ diyor öteki daha cümle bitmeden 15 milletvekilini paket yapıp gönderiyor” diye konuştu. Meclisin arka taraflarında milletvekillerinin ağladığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Niye ağlıyor? Kendi yuvası orası, kendi yuvasından genel başkanı onu kovuyor. Ne diyor? ‘Git sözde bir parti var, o partiye siz hadi bakalım’ “ ifadelerini kullandı. 

“SEN GENEL BAŞKAN OLABİLİRSİN AMA SEN O MİLLETVEKİLLERİNİ PAZARLAYAN BİR İNSAN OLAMAZSIN”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’li 15 Milletvekilin İYİ Parti’ye geçmesine ilişkin ayrıca şunları söyledi:

“23 Nisan, meclisteyim. Baktım ki koltuklar bomboş.  Bu 15 kişi sözde partiye hala katılmamışlar. Yine onlar kendi sıralarında oturuyor. Böyle demokrasi olur mu, böyle milli irade olur mu? Tayyip Erdoğan’a ‘diktatör’ diyeceksin, kalkıp diktatörlüğün daniskasını kendin yapacaksın. Bu milli iradeye saygısızlıktır. O 15 kişiyi seçenlere rahatsızlıktır. Sen genel başkan olabilirsin ama sen o milletvekillerini pazarlayan bir insan olamazsın, bu budur.  Tarih bunu Güneş Motel’de yazmıştır, birde şimdi Bay Kemal’le yazmıştır. Zira bizlerin tarihinde asla ve kata bu yoktur. Zira milletimizin iradesine biz ipotek koyamayız.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.