Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kılıçdaroğlu’nun Yaptığı Trollükten Başka Bir Şey Değil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kaşıkçı cinayetine işaret ederek “Herkesin üzerini örtülmesini beklediği bir cinayeti adeta kördüğüm çözer gibi adım adım, sabırla, sebatla herkesi kendine hayran bırakan bir özenle aydınlatan Türkiye’ye, bu iftirayı ana muhalefet partisinden önce cinayetin zanlıları atmaya başladı. Anlaşılan o ki bu zanlıların sadece sosyal medyada değil bizim siyasetimiz içinde de trolleri, trol çiftlikleri var. Ana muhalefetin başındaki zatın yaptığı iş trollükten başka bir şey değil” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu. Milletin gönlü fethedilmeden hedeflere ulaşılamayacağını ifade eden Erdoğan, “Bu mesele sadece bir seçim meselesi değildir. Bu mesele devlet ve millet olarak beka meselesidir. Çocuklarımızın geleceği meselesidir. Partimiz hiçbir zaman ‘ben’ diyenlerin partisi olmamıştır. Bundan sonra da olmayacaktır. Çünkü bizim kitabımızda ‘ben’ yoktur, ‘biz’ vardır. Biz AK Parti’nin kaderiyle ülkemizin kaderini aynı görüyoruz. Bu ülke varsa, ayaktaysa, güçlüyse, hedeflerine doğru ilerliyorsa AK Parti işini doğru yapıyor demektir. Türkiye’nin başına bir hal gelirse AK Parti olsa ne olur, olmasa ne olur” dedi.

“ONLARIN SIRTINDA YUMURTA KÜFESİ YOK”

İdlib’deki stabil durumun önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ve İran’la yürütülen görüşmeler sonucunda tüm tarafların hassasiyetlerini karşılayan formüller geliştirdiklerini anlattı. “Şu anda imzalar atıldığından bu yana İdlib’de bir sıkıntı yaşamıyoruz” diyen Erdoğan, bölgede huzur ve sükunun hakim olduğunu aktardı.

Bölgedeki krize Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı bir şekilde her kesimi kucaklayacak adil ve demokratik bir çözüm arayışı içinde olduklarını ifade eden Erdoğan, “Kimseyi zorla hala çok ciddi tehditlerin bulunduğu bir coğrafyaya göndermeyi aklımızdan dahi geçirmedik geçirmeyeceğiz. Böyle bir tavır ne tarihimize, ne kültürümüze ne medeniyetimize ne de ahlakımıza sığar. Ha, ana muhalefetin başındaki zatın ve çevresindekilerin vicdanına, insanı-ahlaki anlayışına sığabilir o bizi ilgilendirmiyor. Biz kendimizden mesulüz. Onların sırtında yumurta küfesi yok, boş bir küfeyle dolaşıyorlar ama bizde var. Biz burada o sorumluluğumuzun bilinciyle adımlarımızı atacağız” diye konuştu.

“MÜNBİÇ’TE OYALANMAK YERİNE DİKKATİMİZİ FIRAT’IN DOĞUSUNA ÇEVİRMEKTE KARARLIYIZ”

Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve İdlib Harekâtlarıyla önemli kazanımlar elde edildiğini söyleyen Erdoğan, “Şimdi sırada Fırat’ın doğusundaki terör yuvalarının ortadan kaldırılması ve bu bölgenin yeniden gerçek sahipleri olan Suriyeli kardeşlerimizin hayat alanı hâline getirilmesi vardır. Amerika, Münbiç konusunda vardığımız mutabakatı bizi oyalama aracı haline dönüştürmüştür. Münbiç meselesinin, er veya geç, arzu ettiğimiz doğrultuda çözüleceğine inanıyoruz. Şu anda devriye güçlerinin Gaziantep’te bizim askerlerimizle Amerikalı askerlerin birlikte çalışma yaptıklarını biliyorsunuz. Bunları biz Münbiç’in bir an önce boşaltılmasına yönelik gayretler, adımlar olarak görüyoruz. Artık Münbiç’te oyalanmak yerine, dikkatimizi ve enerjimizi Fırat’ın doğusuna çevirmekte kararlıyız. Fırat’ın doğusunda bir terör örgütü eliyle Türkiye tehdit ediliyor. Biz kimseyi tehdit etmiyoruz, kimsenin de sınırlarımızın dibinde bize tehdit oluşturacak işler yapmasına izin vermeyiz. Zaten terör koridorunu şu anda dağıtmış vaziyetteyiz ama yeniden oluşumlar kesinlikle bizim açımızdan kabul edilemezdir. Oralar bizim kırmızıçizgimizdir. Oralarda buna fırsat vermemiz mümkün değildir” dedi.

“MÜTTEFİKLERİMİZE DİYORUZ Kİ GELİN SIRTINIZDAKİ BU YÜKTEN KURTULUN”

Cumhurbaşkan Erdoğan, Suriye’ye getirilen silah-mühimmat ve askeri malzemenin IŞİD ile alakasının bulunmadığını bildiklerini belirterek, şöyle devam etti:

“Rejimle terör örgütü arasında Deyr-ez Zor’da yaşanan kavganın petrol sahalarını kontrol etme kavgası olduğunu da daha iyi biliyoruz. Daha bildiğimiz pek çok şey var ama bir kez daha ifade ediyorum; bizim kimseyle kavga etmek, fiili çatışmaya girmek gibi bir amacımız kesinlikle yoktur. Bizim tek gayemiz ülkemize yönelen tehdidi kaynağında ve kalıcı olarak ortadan kaldırmaktır. Deşifre olmuş bir oyunu sürdürmeye çalışanlar sadece kendilerini komik duruma düşürürler. Müttefiklerimize, dostlarımıza, iş ortaklarımıza diyoruz ki gelin sırtınızdaki bu yükten kurtulun. Terör örgütüyle birlikte yürünen bir yolun sonu kimse için hayırlı bir yere çıkmaz. Bu terör örgütü PKK’dır onun yan kolları YPG ve PYD’dir. Türkiye gibi bir ülkeyi eli kanlı, mazisi karanlık, mensupları şaibeli bir örgüte feda etmek akıl karı değildir. Bu çağrımızın yavaş yavaş muhataplarımızda makes bulmaya başladığını görüyoruz. Bununla birlikte biz kendi harekat planlarımıza göre çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Çok yakında bu çalışmaların sahadaki yansımaları görülmeye başlanacak. Bu sözlerimiz son ikazlarımız olarak değerlendirilmelidir.”

“ELİMİZDE BAŞKA BİLGİ-BELGE VAR”

Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine değinen Erdoğan, Suudi yetkililere, “Öldürüldüğü artık ayan beyan ortada da, nerede? Bu cesedi göstermeniz lazım” diye seslendi. Cinayeti işlediği öne sürülen 18 kişinin Suudi Arabistan’da tutuklandığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

“Bu 18 kişi, Cemal Kaşıkçı’nın kimler tarafından öldürüldüğünü biliyor. Bunun başka izahı yok çünkü fail bunların içinde. Fail bunların içindeyse o zaman yerli işbirlikçi kim, bunu açıklayacaksınız. Bunları açıklamadığınız sürece o zaman Suudi Arabistan bu zandan kurtulamaz. Biz şu anda elimizdeki bilgi ve belgeleri orijinalleri vermemek suretiyle zaten verdik, veriyoruz. Bunu Suudi Arabistan’a da verdik onlar da bunları gördükleri zaman şaşırıyorlar. Kullandıkları ifadeler hele hele çok çok enteresan. Mesele sıradan bir mesele değil. Aslında fail belli. Şimdi buradan bir şey daha çıkıyor ortaya, bu talimatı veren kim? 15 kişinin Türkiye’ye gelmesi talimatını veren kim? Cuma günü gelip buraya yerleşenler ardından Pazartesi’yi Salı’ya bağlayan gece gelenler kimlerin talimatıyla geldi? Bunu da yetkililerin açıklaması lazım. Tabii elimizde başka bilgi-belge yok değil, var. Gün ola harman ola ama çok aceleci olmanın da anlamı yok. İlk etapta Kaşıkçı’yı öldürenleri Suudi yetkililer açıklayacak. Pazar günü Başsavcı Türkiye’ye gönderiyorlar, İstanbul’da Başsavcımızla bir araya gelecekler, görüşmeler yapacaklar. Bu görüşmelerde bakalım ne gibi bir kanaat hasıl olacak, bunu da göreceğiz. Bütün mesele, o son açıklanan yerli işbirlikçi kim?”

“BANKA SAHİBİ PARTİNİN BAŞI”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cemal Kaşıkçı cinayetine “çarpık şekilde” yaklaştığını ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

“Günler, haftalar aylar geçtikçe Bay Kemal bütün çıplaklığıyla, çırılçıplak bu siyasette milletin önüne çıkacaktır. Tabii söyledikleri kendisinin ne hukuktan ne uluslararası sözleşmelerden, ne kurallardan haberinin olmadığını açıkça gösteriyor. Türkiye’nin bu konuda takip ettiği yöntemleri herkes takdir ediyor bir tek CHP Genel Başkanı yerden yere vuruyor. Sonra lafı döndürüp dolaştırıp para meselesine getiriyor. Bu kişinin banka sahibi bir partinin başında olduğu için olsa gerek her şeye rant penceresinden, para gözüyle baktığı anlaşılıyor. Biz meseleye masum bir kişinin hunharca katli diye bakıyor ve takibini yapıyoruz, bu kişinin aklı fikri parada. Ne diyelim, Allah ıslah etsin. Herkesin üzerini örtülmesini beklediği bir cinayeti adeta kördüğüm çözer gibi adım adım, sabırla, sebatla herkesi kendine hayran bırakan bir özenle aydınlatan Türkiye’ye, bu iftirayı ana muhalefet partisinden önce cinayetin zanlıları atmaya başladı. Anlaşılan o ki bu zanlıların sadece sosyal medyada değil bizim siyasetimiz içinde de trolleri, trol çiftlikleri var. Ana muhalefetin başındaki zatın yaptığı iş trollükten başka bir şey değil.”

“MHP İLE BİRLİKTE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur İttifakı’nın durumuna ilişkin de, “Cumhur İttifakı’na olan bağlılığımızı sürdürmekle birlikte 2019 Mart’ıyla ilgili seçim ittifakı işini karşılıklı olarak bir kenara bıraktık. MHP ile ülke ve millet meseleleri konusunda birlikte çalışmaya devam edeceğiz ama mahalli seçimlerde herkes kendi yolunu takip edecek, tüm çevrelerde kendi aday ve programımızla milletin karşısına çıkacağız. 16 yılda ülkeye kazandırdığımız hizmetler bizim en büyük referansımızdır” açıklamasında bulundu.

AK Parti’nin millete hizmet için kurulduğunu anlatan Erdoğan, bu misyonu unutup AK Parti’yi kendi heveslerinin aracı haline dönüştürmeye çalışanlarla “külahları değişeceğini” ifade ederek, “Bu konudaki hassasiyetlerimiz ileri derecede. Bu tür konumda olan arkadaşlarımız varsa zaten aday adayı olarak bile karşımıza gelmesin, bizi de yormasınlar. Aday adayı olmasın, ‘Bana müsaade’ desin ve kenara çekilsin ve yeni isimlerle yolumuza devam edelim. Herhalde bununla da ne demek istediğimi anlıyorsunuz” dedi.

FINDIK AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugüne kadar fındık üreticisine 7 buçuk milyar lira destek ödemesi yapıldığını kaydederken de, “Ben aklıselim ile hareket ettiğine inandığım milletime ve üreticiye sesleniyorum; geçtiğimiz yıl fiyatların düşük seyretmesi üzerine müdahale alımına gittik. Bu şekilde 10, 10 buçuk Lira fiyatla 143 bin ton alım yaptık. Bu yıl ise rekolte düşük olmakla birlikte kalite oldukça iyi. Fındık fiyatlarının düşmeye başlaması üzerine TMO’yu son anda dedik ki devreye sokalım çünkü alavereciler var. Onlar geliyor benim üretici kardeşimi köşeye sıkıştırıp onların elinden mahsulünü alıyor. Biz bunlara fırsat vermeyeceğiz. TMO ile 1 Kasım 2018’den itibaren Levant kalite fındığın kilosunu 14 Liradan, Giresun kalite fındığın kilosunu da 14 buçuk Liradan almaya başlayacağız. Kayıtlı fındık alımlarında kilo başı 2 Lira destekleme ödemesi yapıyoruz. Üreticimizin eline fındığın her kilosu 16 veya 16 buçuk Liraya geçmiş oluyor” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.