Öne Çıkanlar ankara tsk chp deprem diyarbakır konya cumhurbaşkanı erdoğan bodrum ırak sgk Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank pkk

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Menderes Yaptığı Hizmetlerin Bedelini İdam Sehpasında Canıyla Ödedi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yapıldığı dönem için çok büyük bir eser olan bu baraj (Demirköprü Barajı) suyuyla topraklarımıza bereket sağlamaya devam ediyor. Merhum Menderes yaptığı bu hizmetlerin bedelini idam sehpasında canıyla ödedi” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akhisar Stadyumunda düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti.  CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin yerli otomobile yönelik sözlerini, “Ana muhalefetin cumhurbaşkanı adayı böyle 'yatırım matırım anlamam' diyor zaten. Doğru anlamaz. Ne diyor? Yerli otomobil için ne diyor? ‘Sayın Erdoğan 20 yıl geriden geliyor’ diyor. Şu hale bak ya. Yani bu ülke yerli otomobilini üretecek. Kim yapacak bunu? Bu ülkenin devleri yapacak. 20 yıl geriden geldiğimi söylüyor, vah zavallı. Ya sadece otomotiv ihracatından biz 30 milyar dolar kazandık” ifadeleriyle değerlendirdi.

“BİR GENEL BAŞKANIN CUMHURBAŞKANLIĞINA ADAY GÖSTERDİĞİ ŞAHSI ÇAĞIRIŞINA BAK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ve Cumhurbaşkanı adayı İnce’yi şu cümlelerle eleştirdi:

“İnce, Bay Kemal'e ne diyordu? ‘Bir seçime girdin kaybettin, ikiye girdin kaybettin, üçe girdin girdin kaybettin, dörde girdin girdin kaybettin. Beşe girdin kaybettin.’ Kaybettin, kaybettin, kaybettin, kaybettin.  Şimdi cumhurbaşkanı adayı olunca tanıtımında Bay Kemal ne diyor? ‘Muharrem gel, gel’ diyor. Bir genel başkan kendisi aday olmuyor, Cumhurbaşkanlığına aday gösterdiği şahsı şu çağırışa bak. İşi küçümsüyor. Seçim beyannamesini cumhurbaşkanı adayı okumuyor. Kim ediyor? Genel başkan ediyor. Bu işe ne kadar önem verdiğini gösteriyor.

“MENDERES YAPTIĞI HİZMETLERİN BEDELİNİ İDAM SEHPASINDA CANIYLA ÖDEDİ”

Dün 27 Mayıs darbesinin yıl dönümü olduğunu anımsatan Erdoğan, Adnan Menderes’in Manisa’da kendi döneminde inşa edilen ve hala hizmet veren Demirköprü Barajı’nın açılışını yaptığını belirterek, “Yapıldığı dönem için çok büyük bir eser olan bu baraj suyuyla topraklarımıza bereket sağlamaya devam ediyor. Merhum Menderes yaptığı bu hizmetlerin bedelini idam sehpasında canıyla ödedi” diye konuştu.

“360 MİLLETVEKİLİNE SAHİP OLAN BİR İKTİDAR PARTİSİNİ, KATAKULLİYLE KAPATMAYA KALKTINIZ”

Türkiye’de birilerinin dışarıdan da destek alarak millete hizmet eden herkese bedel ödetmenin gayreti içinde olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Rahmetli Menderes'i asanlarla merhum Özal'a dünyayı zehir edenler aynıdır. Rahmetli Menderes'i idam edenlerin kararının arkasında hangi zihniyet vardı? CHP zihniyeti vardı. Şu anda da aynı zihniyet bu değil mi?” şeklinde konuştu.  AK Parti'yi kapatmak isteyenlerin CHP zihniyetinde olduğunu kaydeden Erdoğan, “CHP'liler ne dedi biliyor musunuz? ‘Ankara'da adil yargılar var.’ Hani demokrasi? Ya 360'ı aşkın milletvekiline sahip olan bir iktidar partisini, katakulliyle kapatmaya kalktınız ama başaramadınız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında ayrıca Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin’de 4 bin 481 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.