Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şu Anda Mehmetçiğimiz Afrin’e Girdi, Giriyor

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Şu anda Mehmetçiğimiz Afrin’e yürüyor, Afrin’e girdi, giriyor. Bu ne için, zevk için mi, keyif için mi, toprakları işgal etmek için mi? Hayır. Sadece ve sadece ülkemize musallat olan teröristleri yok etmek için. Sonuna kadar, bunları son nefeslerine kadar kovalayacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya Spor Salonu’nda düzenlenen partisinin Antalya 6. Olağan İl Kongresi’ne katıldı. Kongrede bir konuşma yapan Erdoğan, vatandaşlara son iki asırdır Türk milletinin can damarlarını kesmek için içeriden ve dışarıdan nasıl bir kampanya yürütüldüğünü bildiklerini söyleyerek, “Türkleri savaş meydanında değil asıl tarihte yenmek gerektiğini söyleyenler doğrudan milletimizin değerlerine saldırmıştır” ifadelerini kullandı. Senelerce Türkiye‘de belli kesimlerin sürekli “‘din terakkiye yani ilerlemeye manidir demeleri’ boşuna değildir” diyen Erdoğan, “Osmanlının gerilemesi nedeni olarak başka unsurlar değil sadece ve sadece milletimizin inancının, itikadının mensubu olduğu medeniyetin gösterilmesi de sebepsiz değildir. Tek parti döneminde camilerimizin, mihraplarınız öksüz; minarelerinin ezansız bırakılmasının nedeni de budur” dedi.

“ŞU ANDA MEHMETÇİĞİMİZ AFRİN’E YÜRÜYOR, AFRİN’E GİRDİ, GİRİYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin’e yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin de konuştu. Harekatta 3 bin 213 teröristin etkisiz hale getirildiğini dile getiren Erdoğan, “Şu anda Mehmetçiğimiz Afrin’e yürüyor, Afrin’e girdi, giriyor. Bu ne için, zevk için mi, keyif için mi, toprakları işgal etmek için mi? Hayır. Sadece ve sadece ülkemize musallat olan teröristleri yok etmek için. Sonuna kadar, bunları son nefeslerine kadar kovalayacağız” şeklinde konuştu.

“MUHACİR VE ENSAR KÜLTÜRÜNÜN GEREĞİNİ YERİNE GETİRİYORUZ”

PKK, PYD, YPG, DEAŞ’ı ne olursa olsun kovalayacaklarını ve bu topraklar da huzur içinde insanca yaşamanın erdemine ulaşacaklarını söyleyen Erdoğan, “Şu anda 3,5 milyon mülteci bizim ülkemizde değil mi? Bizim böyle bir mecburiyetimiz mi vardı, niye yapıyoruz bunu?  Bizde vicdan var. Bizim dinimiz İslam bunu emrettiği için ‘Sana sığınana kapını aç’ diyor ve bizde kapımızı açtık. Biz ensar kültürünü biliriz, biz muhacir kültürünü biliriz. Muhacir varsa ensar vardır bizim kültürümüzde. Şimdi de bunun gereğini yerine getiriyoruz” ifadelerini kullandı.

“BUNLARIN CİBİLLİYETİNİ DEĞİL CİĞERLERİNİ DE İYİ OKURUZ”

Terör örgütlerinin hedefinin sadece Müslümanlar olduğunu dile getiren Erdoğan, “Bir taraftan masum insanların kanını su gibi akıtırlarken, diğer taraftan da İslam düşmanlarına istismar edebilecekleri bolca malzeme vermişledir” şeklinde konuştu. Terör örgütlerinin gayesinin İslam anlayışı ile Müslümanlar arasındaki bağı koparmak olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dinimizi tahkir edenler ile dinimizin kavramlarını bu amaçla kullananlar aslında aynı plana hizmet ediyorlar. Biri timsahın alt çenesi diğeri de üst çenesidir. Her ikisinin de hedefi Müslümanlardır” dedi. Asırlardır kendilerini ayakta tutan kadim değerler olduğunu da ifade eden Erdoğan, “Biz bunların çalışma usullerini, niyetlerini, perdelemeye çalıştıkları emellerini çok iyi tanıyoruz. Zira bunların nerede, nasıl talimatlar aldıklarını da gayet iyi biliyoruz. Bunların cibilliyetini değil ciğerlerini de iyi okuruz. Bu millet dinine, imanına, itikatlına çelik halatlarla bağlı bir millettir” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.