Öne Çıkanlar türkiye gündem özel meme kanseri Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi burgan bank TarımGFE borsa endeksi byegm Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ABP Genel Başkanı Bedir Yalçın ekonomi koordinasyon kurulu cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan

DSP Genel Başkanı Aksakal’dan Meclisteki Partilere 12 Mart Çağrısı

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, "Terörle ve bölgesel stratejileri itibariyle ABD emperyalizmine karşı mücadele ettiklerine dair söylemlerinde eğer samimilerse, başta iktidarda bulunan AK Parti olmak üzere, Cumhuriyet Halk Partisine, İyi Partiye ve Milliyetçi Hareket Partisine açık çağrımdır!" dedi. 

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, 12 Mart Darbesi’nin 50’inci yıldönümünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Aksakal açıklamasında;

"Bugün bir darbenin 50.nci yılını geride bırakıyoruz.


12 Mart'ta darbeci zihniyete sahip “General” sıfatlı askerlerin hükümete verdiği muhtıra, gerçekte demokrasi ve tam bağımsızlık yolunda mücadele yürüten yurtseverlere yönelik bir hançer, emperyalist mekanizmalar karşısında “Emir Eri” sıfatlı bir esas duruştu.

Demokrasi tarihimizin kara dönemlerinden olan bu süreçte Amerika Birleşik Devletlerinin İstanbul Boğazına demir atmış 6. Filosuna yönelik antiemperyalist duruş sergileyen yurtseverler, faşist darbeciler ve onların iktidara getirdiği “Atatürkçü” kisveli işbirlikçileri eliyle yok edildiler.

Küresel emperyalist işgale direnerek demokratik, lâik, Türkiye Cumhuriyeti devletini kuran büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün “Tam bağımsız Türkiye” idealine inanmış ve bu uğurda “vatan sana canım feda” sözünün karşılığını yerine getiren Deniz Gezmiş’lere, Mahir Çayan’lara bugün fiilen yaşadığımız bu emperyalist kıskaç döneminde Türkiye Büyük Millet Meclisince derhal İade-i İtibar kararı alınmalıdır.

Terörle ve bölgesel stratejileri itibariyle ABD emperyalizmine karşı mücadele ettiklerine dair söylemlerinde eğer samimilerse, başta iktidarda bulunan Akparti olmak üzere, Cumhuriyet Halk Partisine, İyi Partiye ve Milliyetçi Hareket Partisine açık çağrımdır!

Türk milleti bu evlatlarını hiçbir zaman unutmamıştır ve unutmayacaktır.

12 Mart muhtırasının 50.nci yılında faşist darbecileri bir kez daha şiddetle lânetliyorum. Vatan uğruna yaşamını yitiren tüm yurtseverleri saygı ve minnetle yâd ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.