Öne Çıkanlar ankara tsk chp deprem diyarbakır konya cumhurbaşkanı erdoğan bodrum ırak sgk Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank pkk

Gelecek Partili Özdağ, Devlet Nişanından Atatürk’ün Kaldırılmasıyla İlgili Konuştu: “Arap Devlet Başkanları Bundan Rahatsız Oluyorsa Almazlar, Vermezsiniz”

Danıştay’ın kararının iptal edilmesiyle devlet nişanlarından Atatürk’ün portresinin kaldırılmasına tepki gösteren Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, “Devlet Nişanında resminin olması, kabartmasının olması sizi niye rahatsız ediyor? Bazı Arap devlet başkanları bundan rahatsız oluyorsa almazlar, vermezsiniz. Atatürk ile kavga etmekten vazgeçsinler” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin nişanları olan Cumhuriyet Nişanı, Liyakat Nişanı ve Devlet Nişan’ından Atatürk’ün kaldırılmasına tepki gösteren Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, konuyla ilgili düşüncelerini paylaştı. Özdağ, hükümete Atatürk ile kavga etmeyi bırakması için çağrıda bulundu.

“KİM GÖTÜRDÜ, ADALET VE KALKINMA PARTİSİ’NİN YÖNETİCİLERİ GÖTÜRDÜ”

 Kabartmanın kaldırılması için hükümetin çalışma yürüttüğünü ifade eden Genel Başkan Yardımcısı Özdağ, “Devlet Nişanı veya Liyakat Nişanı ile ilgili Atatürk kabartmalarının 2013 yılında bir yönetmelikle kaldırıldığını öğrenmiş bulunuyoruz. Daha sonra ise bir sendikanın müracaatı ile Danıştay bu kaldırılma işlemini, yani bu yönetmeliği iptal etmişti. Ardından Danıştay İdari Davalar Kurulu’na bu konu götürüldü. Kim götürdü, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yöneticileri götürdü. Fakat burada Danıştay Daireler Kurulu, Danıştay 10’uncu Dairesi’nin kararını uygun gördü. Ve böylece kabartmalara, Devlet Nişanı’na veyahut da Cumhuriyet Nişanı’na veyahut da Liyakat Nişanı’na Atatürk kabartmasını yani Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusunun konulmasını uygun gördü. Fakat 2018 yılında bir karar düzeltmeyle beraber Danıştay Daireler Kurulunun kararı ortadan kaldırıldı” dedi.

“ADALET VE KALKINMA PARTİSİ’NİN YÖNETİCİLERİ RAHATSIZ OLDU”

Atatürk’ün kabartmasından Araplardan önce AK Partili isimlerin rahatsız olduğuna dikkat çeken Özdağ, “Şimdi burada diyorlar ki, ‘Araplar rahatsız oldu.’ Araplar niye rahatsız olsun ki? Bazı Arap devletlerinin başkanları rahatsız oldu ve öncelikle Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni yöneten bugünkü hükümetin yöneticileri yani Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yöneticileri rahatsız oldu. An geliyor Lozan’a övgüler düzüyorlar, an geliyor Lozan’ı hezimet olarak kabul ediyorlar. An geliyor milli bayramlarla kavga ediyorlar, an geliyor 15 Temmuz 2016 hain darbe girişimi sonrası Atatürkçü kesiliyorlar ve AK Parti genel merkezine Atatürk posterlerini asıyorlar. An geliyor Atatürk’ün koyduğu bazı değerlerle dövüşmek istiyorlar” ifadelerini kullandı.

“GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ’NİN KURUCUSU”

Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu olduğunu hatırlatan Özdağ, “Kim ne derse desin Gazi Mustafa Kemal Atatürk Osmanlı’nın bir paşasıydı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, yıkılmak üzere olan bir imparatorluğun küllerinden inşa etti. Mutlaka ki her devlet başkanının eksikleri olur. Katılırsınız, katılmadığınız yönleri olur. Veyahut da eleştirirsiniz ama bu eleştiriler veya katılmadığınız yönler Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu olmaktan ve değerli bir devlet adamı olmaktan alı koymaz” diye konuştu.

“ATATÜRK İLE KAVGA ETMEKTEN VAZGEÇSİNLER”

AK Partili yöneticilere Atatürk ile kavga etmekten vazgeçmeleri için çağrıda bulunan Özdağ, “Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yetkililerine sesleniyorum. Mahkemeye rağmen bu yönetmeliği kim kaldırdı? Sonra bu mahkeme Danıştay kararını daha sonra Danıştay İdari Mahkemeler Kuruluna kim götürdü? Herhalde Kılıçdaroğlu götürmedi, her halde Ahmet Davutoğlu götürmedi. Her halde bunu başka bir siyasi parti lideri, UFO’lar ya da uzaylılar götürmedi. Niçin götürdünüz, karar düzeltmeye niye gittiniz? Mustafa Kemal Atatürk’ün Liyakat Nişanı’nda, Cumhuriyet Nişanı’nda veya Devlet Nişanı’nda resminin olması, kabartmasının olması sizi niye rahatsız ediyor? Bazı Arap devlet başkanları bundan rahatsız oluyorsa almazlar, vermezsiniz. Geçişte bunlar için yas düzenliyordunuz, şimdi bunlar Yunanistan’la beraber askeri tatbikat yapıyorlar. Bugünkü uygulamayı düzeltecek Adalet ve Kalkınma Partisi’dir. O yüzden Atatürk ile kavga etmekten vazgeçsinler” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.