Öne Çıkanlar ankara chp deprem tsk diyarbakır konya ırak sgk bodrum pkk Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank cumhurbaşkanı erdoğan

Gelecek Partili Özdağ, "İnsanlar Bunlara Bakıp, ‘Din Buysa’ Deyip Deizme Sapıyor”

İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasıyla ilgili detaylı bir açıklama yapan Gelecek Partisi Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, “Kadına eşit muameleyi kendi kendilerine yonttukları dine ve dindarlığa(!)aykırı buldular. İnsanlar bunlara bakıp, ‘Din buysa’ deyip Deizme sapıyor” dedi.

Türkiye, Cumhurbaşkanı kararı ile gece yarısı İstanbul Sözleşmesi’nden çekildi. Gelişmeyle ilgili bir açıklama yapan Gelecek Partisi Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, İstanbul Sözleşmesi’nin istismarcı dindarlar tarafından farklı yorumlandığını dile getirdi.

“AYM'NİN BAZI KARARLARINI TANIMADIKLARINI BİRİNCİ AĞIZDAN DUYMADIK MI?”

Hükümetin AYM’nin kararlarına bile uymadığını hatırlatan Genel Başkan Yardımcısı Özdağ, “2011 yılında yürürlüğe giren İstanbul Sözleşmesinden, Türkiye Cumhurbaşkanlığı kararı ile çekildi. Sözleşmeden yana olanlar, usulüne göre yürürlüğe girmiş bir sözleşmenin ancak meclis kararı ile ortadan kaldırılabileceğini söylüyorlar. Bu tepkilere, hukuk hassasiyeti bekleyenlere şaşırıyorum. Bugüne kadar iktidar ne zaman hukuka riayet etti? İşine gelen kararlara uydu, gelmeyenlere uymadı. AYM'nin bazı kararlarını tanımadıklarını birinci ağızdan duymadık mı?  Şahsıma saldıranlar, tamamen siyasi yönlendirme ile bırakılmadılar mı? O sürecin her dakikasını, kimin kime telkinde bulunduğunu en ince ayrıntısına kadar biliyorum. Zamanı gelince de faillerini tek tek teşhir edeceğim. Hukuk olsa sokak çocukları bu kadar pervasızlaşabilirler miydi” dedi.

“İSTİSMARCI DİN YOBAZI ÇEVRELERİN BASKISI İLE SÖZLEŞME OLDUĞUNDAN FARKLI YORUMLANDI”

Sözleşmenin, halka farklı şekilde tanıtıldığını ifade eden Genel Başkan Yardımcısı Özdağ, “AKP, en çok oyu kadınlardan alıyordu, bu kadınlara yapılan en büyük haksızlık oldu. Tepkiler yükselince yine yerli-milli edebiyatına başlayacaklar.  Kültürümüzün kadını ve aileyi korumaya yettiğini söyleyecekler. Hiçbir kültür -cezai yaptırım- olmadıkça kadını ve aileyi koruyamaz. Din bile insanın sadece cennet vaadi ile terbiye olmayacağını bildiğinden önemli suçlara cezalar getirmiştir.  Sözleşme, ezilen, baskılanan kadının hukukunu koruyordu. Anlatıldığı veya iddia edildiği gibi çarpık ilişkileri teşvik etmiyordu, bununla ilgili tek bir hüküm ihtiva etmiyordu.  Kadının beyanını doğru kabul ediyordu. Onu erkek şiddetinden korumak için bunu gerekli görüyordu. İstismarcı din yobazı çevrelerin baskısı ile sözleşme olduğundan farklı yorumlandı. Sanki sözleşmeden önce her şey güllük gülistanlıktı da sonrasında aile bozulmuş, kadın zincirlerinden boşalmıştı” ifadelerini kullandı.

“AİLE YAPIMIZ BİR SÖZLEŞME İLE BOZULUYORSA ORADA ZATEN AİLE DİYE BİR ŞEY YOKTUR”

Kadının haklarının olmasına tahammül edilemediğine dikkat çeken Özdağ, “Kadına eşit muameleyi kendi kendilerine yonttukları dine ve dindarlığa(!)aykırı buldular. Oysa kadın erkeğin eşi, benzeri, dengidir diyen bizzat Hz. Peygamberdir. Aile yapımız bir sözleşme ile bozuluyorsa orada zaten aile diye bir şey yoktur.  Türkiye'nin bir sorunu da bağnaz, çıkarcı din rantiyecisi adamları kadrosudur. Daha geçen gün her cuma akşamı TV ekranlarında ahkam kesen bir ilahiyatçının 4 fakülteye birden kendini dekan atadığını öğrenmedik mi? Soymayı, çalmayı, kul hakkı yemeyi çeşitli manevralarla mubah gören kirli bir zihniyetle karşı karşıyayız. İnsanlar bunlara bakıp, ‘Din buysa’ deyip Deizme sapıyor. AKP'nin icraatlarına bakarak, dine sempati duyacak tek bir kişi gösterilebilir mi” diye konuştu.

“İKTİDAR SADECE SİYASİ DENGELERİ BOZMAKLA KALMADI AHLAKİ DENGELERİ DE BOZDU”

İktidarın toplumun yapısını bozduğuna vurgu yapan Özdağ, “Şimdi suçu İstanbul Sözleşmesi’ne atarak kendilerini aklamaya çalışıyorlar. İktidar sadece siyasi dengeleri bozmakla kalmadı ahlaki dengeleri de bozdu. Onun için yapboz tahtası gibi ülke yönetiliyor. Kadını şiddetten korumak için çıkarılacak her kanunu destekliyoruz. Dün kabul edilen bugün reddediliyor, dün Merkez bankasına atanan bugün görevden alınıyor. İktidar çaresizlik içinde çırpınıyor, çırpındıkça da hata yapıyor. Çaresizlik hırçınlaştırıyor. Bu da onlardan biri, hadi bakalım, sözleşmeden çekilince ahlakınız düzeliyor mu, görelim” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.