Öne Çıkanlar ankara chp tsk deprem diyarbakır konya cumhurbaşkanı erdoğan bodrum ırak sgk zam abd

Gıdada Yeni Cezalar Yolda

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, insan sağlığını tehdit eden gıdaları üreten, taklit eden veya tağşiş yapan firma ve kişilere verilen cezalarda artış yapılmasına yönelik yasal düzenleme çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer soru önergesinde, “Gıda Kanunu için, güncel koşullar ve durumları da kapsayacak biçimde bir bütüncül yaklaşımla ele alınarak, tüm sorunlara karşılık verecek, ülkemizin gerçekleri dikkate alınarak, tüketicinin, endüstrinin ve tarımın hizmetine sunulması yönünde bir çalışma planlanmakta mıdır?” diye sordu. Soru önergesini yanıtlayan Bakan Fakıbaba, şöyle dedi:

“2012 yılından itibaren; laboratuvar sonucuyla taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen gıda ve yemi üreten/ithal eden firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve seri numarası ve kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten ve satan firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve seri numarası Bakanlığımızın resmi internet sitesinde kamuoyuna duyurulmaktadır.
Tüketicinin sağlığı ve menfaatinin korunması ile sektörde haksız rekabetin önlenmesine yönelik bu uygulama ile Bakanlığımızın yürüttüğü resmi kontroller ve firmaların otokontrol sistemlerine ek olarak tüketici aracılığıyla firma üzerinde bir denetim mekanizması oluşturulması sağlanmakta, firmaların ‘Güvenilir gıda üretimi’ne teşvik edilmesi amaçlanmaktadır.
İnsan sağlığını tehdit eden gıdaları üreten, taklit eden veya tağşiş yapan firma ve kişilere verilen cezalarda artış yapılmasına yönelik yasal düzenleme çalışmaları devam etmektedir. Bu kapsamda işletmelerin kapatılması dâhil cezai müeyyidelerin kademeli olarak ağırlaştırılması planlanmaktadır.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.