Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk suriye CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan dsp Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy yılbaşı tüketici güven endeksi hatay terörist PUBG MOBILE

Gölbaşı Şehir Geçişi Açıldı

Bakan Karaismailoğlu, Ankara’dan, Akdeniz ve Güneydoğu’ya ulaşımı sağlayan karayollarının geçiş noktasında yer alan Gölbaşı’ndan günde ortalama 85 bin araç geçtiğini belirterek, Gölbaşı Şehir Geçişi ile yıllık 176,1 milyon liralık tasarruf sağlanacağını kaydetti. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da video konferans yöntemi ile katıldığı Gölbaşı şehir geçişi açılışı töreninde konuştu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 101. yıldönümünde bu açılışı yapmanın gururunu yaşadıklarını belirten Karaismailoğlu, Ankara’dan, Akdeniz ve Güneydoğu’ya ulaşımı sağlayan karayollarının geçiş noktasında yer alan Gölbaşı’ndan günde ortalama 85 bin araç geçtiğine dikkat çekti.

Proje ile 176,1 milyon liralık tasarruf sağlanacak

Türkiye’yi baştan başa geçen karayolu, demiryolu ağlarını, denizyolu ve havayolu yatırımlarını tamamlayarak bir bir hizmete aldıklarına işaret eden Bakan Karaismailoğlu, Gölbaşı Şehir Geçişi ile ilçe içindeki transit geçişin ortadan kalkacağını ve kent içi trafik akışının rahat bir nefes alacağının altını çizdi. Türkiye’nin bütünsel kalkınmasına omuz vermek üzere doğu-batı ve kuzey güney aksında kesintisiz, hızlı, konforlu ve güvenli bir ulaşım altyapısını tamamladıklarını ifade eden Bakan Karaismailoğlu şu şekilde konuştu:

“Geçişin hizmete açılmasıyla birlikte, Ankara-Konya Yolunda şehirlerarası transit geçiş ile şehir içi trafik ayrılacaktır. Bu şekilde araç trafiği, alt geçit ile kesintisiz akacaktır. Bugünden sonra, bu geçişteki dur-kalk beklemeleri sona erecek ve şehir içindeki egzoz salınımı azalacaktır. Ankara-Konya Yolu’nun 3,6 kilometrelik kesiminde yolu genişleterek, yolumuzu 2*3 ana yol; 2*3 yan yollar olmak üzere toplam 12 şeritli hale getirdik. Şehir geçişinde 490 metresi kapalı geçiş olmak üzere, toplamda 967 metre uzunluğunda alt geçit köprüsünü tamamladık. Proje ile, zamandan 163,3 milyon lira, akaryakıttan 12,8 milyon lira olmak üzere, toplamda yıllık 176,1 milyon liralık tasarruf sağlayacağız. Bu sayede bölgemizdeki sanayi ve tarım kuruluşlarımız hız ve zaman kazanarak, daha verimli nakliye imkanlarına kavuşarak rekabet güçlerini artıracaktır.’’ 

Ulaşımda olduğu gibi uzayda da yatırımlar sürüyor

Türkiye'nin, ulaşım yatırımlarının yanı sıra haberleşme uyduları ile uzayda daha fazla yer alarak, dünyanın pek çok ülkesine iletişim hizmeti sattıklarını kaydeden Bakan Karaismailoğlu, ‘’ 5A ve 5B uydularımızı fırlatmanın arifesinde olduğumuz bu günlerde, yerli ve milli uydumuz 6A’nın da üretim süreçleri büyük bir titizlikle devam ediyor. Bugünün ihtiyaçlarını karşılarken, yarının gerekliliklerini de düşünmek ve gelecek nesiller için geleceği tasarlamak konusunda da büyük bir sorumluluk hissetmekteyiz. Türkiye’nin geleceği parlak, önümüz fırsatlarla dolu. Sadece bugüne değil yarına da hazırlanarak gücümüze güç katacağız’’ ifadelerini kullandı. 

Bakan Karaismailoğlu Gölbaşı Şehir Geçişi Açılışı’nı gerçekleştirmeden önce, Gölbaşı Belediyesi ve AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanlığını da ziyaret ederek bir dizi temaslarda bulundu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.