Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk suriye Koronavirüs CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan dsp Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy yılbaşı tüketici güven endeksi terörist Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği

Habertürk'te Sıkıntılı Anlar: "Gaz Tenekeci Var Gazeteci Var..."

-Habertürk televizyonunda "Nedir Ne Değildir?" adlı bir açık oturuma çağrılan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Mehmet Akif Ersoy, Nagehan Alçı, Kürşad Oğuz ve Çetiner Çetin'in sorularını cevaplandırdı. Perinçek, kendisiyle alay içeren ifadeler kullanılınca ağır uyarılarda bulundu ve karşısındakileri edep ve adaba davet etti.



-Program kapanırken başlayan tartışmada tatsız anlar yaşandı.

ANKARA(ANKA) - Habertürk TV'de Perşembe gecesi yayınlanan "Nedir Ne Değildir?" adlı programda Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek konu oldu. Afganistan konusunun tartışıldığı programda Perinçek, Mehmet Akif Ersoy, Nagehan Alçı, Kürşad Oğuz ve Çetiner Çetin'in sorularını cevaplandırdı. Ancak Perinçek program tam kapanmak üzereyken kendisiyle alay içeren ifadeler kullanılınca ağır uyarılarda bulundu. Perinçek karşısındaki programa katılan kişileri edep ve adaba davet ederken "Gaz tenekeci var, gazeteci var" dedi.

Sıkıntılı anlar program kapanmak üzereyken Çetiner Çetin adlı kişinin Perinçek'e "Şu anda gözümde canlandırdım Sayın Perinçek bir ay sonra Afganistan hükümeti için Kabil'de kırmızı karanfillerle Taliban yönetimini selamlayabilir, ama Türk halkı..." sözleriyle başladı ve şöyle devam etti:

Doğu Perinçek: Vallahi sizin bu iğnelemenizi de size hiç yakıştıramadım. Mert olun biraz.

Çetiner Çetin: Yok yok talibanı desteklemiyorum...

Perinçek: Ben kimseye kırmızı karanfil vermedim bir kere , saptırmayın. Sizin neyi ima ettiğinizin farkındayım.
 
Çetin: Estafurullah.

Perinçek: Abdullah Öcalan'dan bahsediyorsunuz... Ben Abdullah Öcalan'a gittim ve 'teslim ol Türkiye'ye' dedim. Böyle laf sokuşturmayın. böyle Mert konuşalım. Bu şekilde...

Çetin: Taliban'ı desteklemekle Atatürk'ü bağdaştırmak...

Perinçek: Taliban benim şu anda dostum, başarılı olmasını istiyorum. Afgan milletinin Amerika'ya karşı başını dik tutmasını istiyorum. Ona kırmızı karanfil de veririm, ama Abdullah Öcalan'a kırmızı karanfil vermedim. Sizin bu iğnelemenizi de hiç buradaki edebe ve adaba terbiyeye yakıştırmadım anladınız mı?

Çetin:...

Perinçek: Siz böyle yaptınız mı ben açarım bu olayı, anladınız mı. Ben kimseye kırmızı karanfil falan vermedim. Dürüst olun böyle şey açıktan güreşin, faul yapmayın, size onu öneririm. hayatınızda dürüst olmanızı ve açık güreşmenizi öneririm, anladınız mı?

Çetin: Sayın Perinçek dürüstlük dersini sizden almayacağım.

Perinçek: Alın alın.

Çetin:  Ben iyi bir gazeteciyim dürüstlük dersi ve siyasi ilkeler konusunda da dürüstlük konusunda da size ders de veririm.

Perinçek: Hiç ders veremezsiniz.

Çetin: Bu konuda emin olun size ders de veririm çünkü dürüstlük bambaşka bir şeydir. İlkeler konusunda da sizi... Taliban meselesi ortadayken ... Programdan sonra tartışalım ama kimseye dürüstlük dersi vermeye kalkışmayın, ilkeler meselesi farklı bir şeydir. Karşınızda bir gazeteci duruyor. Siz siyasetçisiniz, biz sizi eleştiredebiliriz, size soru da sorabiliriz ama sizin bunu böyle tehdit yöntemiyle laf sokuşturmanızın anlamı yok. Ben öyle tehditlere de gelmem. Bunu da bilin öyle tehditle, bana da şaapamazsınız.
 
Perinçek. Bende tehdit olmaz ama böyle faullu güreşmeleri sevmem ve birisi öyle yaptığı zaman da onun o tavrını yüzüne vururum anladınız mı? Gaz tenekeci vardır, gazeteci vardır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.